Beste films op Film1 - 10x de beste films voor thuis

Article
woensdag, 04 juli 2018 om 13:55
beste films op film1 135161 2
Film1 is een streamingdienst en sinds kort is het mogelijk om hier een maandelijks abonnement op te nemen. Er staan meer dan genoeg goede films op, maar de beste moeten toch gesorteerd worden. En dat hebben wij voor jullie gedaan. Dit is de top 10 beste films op Film1!

10. Gifted (2017)

De alleenstaande Frank Adler (Chris Evans) besluit zijn kleine nichtje in huis te nemen en haar op te voeden. De 7-jarige Mary (Mckenna Grace) is hoogbegaafd en haar oom doet er alles aan om haar een normaal leven te kunnen geven. De twee wonen in een rustig stadje aan de kust in Florida.
Mary blijkt veel slimmer te zijn dan de rest van haar klasgenootjes en het kleine meisje weet de moeilijkste wiskundige stellingen op te lossen. Frank wil haar een zo normaal mogelijk leven geven, maar zijn plannen worden gedwarsboomd wanneer Franks moeder Mary's hoogbegaafdheid ontdekt. Ze probeert Frank en Mary uit elkaar te drijven.
De film is geregisseerd door Marc Webb (The Amazing Spider-Man) en is zeker een van de beste films op Film1!
135204

9. The Zookeepers Wife (2017)

Deze film speelt zich af in Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De Poolse dierenverzorgers Antonina en Jan Zabinski zijn eigenaar van de dierentuin van Warschau. Wanneer de Duitsers in 1939 het land binnenstormen, worden de twee gedwongen te werken voor de Duitse zoöloog Lutz Heck.
Het echtpaar weigert mee te werken met de Duitsers en biedt in plaats daarvan honderden joden een schuilplaats aan in hun dierentuin. Dit doen de twee met gevaar voor eigen leven, maar dat risico nemen ze graag. Het echtpaar houdt moed en heeft het vertrouwen dat alles goed komt. Daarom is deze oorlogsfilm geen 'typische oorlogsfilm' zoals we hem kennen, met meer drama dan actie.
De film is geregisseerd door Niki Caro en Jessica Chastain en Johan Heldenbergh spelen de hoofdrollen.
135206

8. Blade Runner 2049 (2017)

Deze film speelt zich af 30 jaar na de eerste Blade Runner (1982). Een nieuwe Blade Runner (Ryan Gosling), LAPD-agent K, ontdekt een langverborgen geheim wat zomaar de hele samenleving op zijn kop zou kunnen zetten. Agent K moet opzoek naar Rick Deckard (Harrison Ford), een oud-Blade Runner die al dertig jaar vermist is.
De film is prachtig weergegeven en zit vol adembenemende beelden. Het is prachtig gefilmd en de special effects zijn ook perfect uitgevoerd. De film is misschien niet iedereens cup of tea aangezien hij een speeltijd heeft van 160 minuten, wat vrij lang is.
Blade Runner 2049 is een spannende sci-fi die wij zeker aanraden op Film1! Benieuwd naar wat wij vonden van de film? Lees dan hier onze Blade Runner 2049 review.
135207

7. La La Land (2016)

Deze film was twee jaar geleden een enorme hit en heeft ook meerdere prijzen gewonnen. Emma Stone en Ryan Gosling spelen de hoofdrol in deze romantische, muzikale film en ook zien we John Legend voorbijkomen.
Sebastian en Mia ontmoeten elkaar en komen erachter dat ze allebei een gemeenschappelijke passie hebben voor muziek. Mia doet eindeloos veel audities tussen haar diensten door, maar er lijkt niets uit te komen. Sebastian is jazz-pianist en droomt van zijn eigen café. Wanneer de twee elkaar ontmoeten, slaat de vonk gelijk over.
De film behaalde ook een record wat Oscarnominaties betreft. La La Land werd 14 keer genomineerd, dat is net zo veel als Titanic (1997). Uiteindelijk won de film zes Oscars, en nu is hij beschikbaar als een van de beste films op Film1!
135208

6. Arrival (2016)

Deze film is een spannende sci-fi thriller die laat zien wat er zou gebeuren als er buitenaardse wezens op aarde zouden landen. Dat is namelijk wat er in deze film gebeurt. Taalkundige Louise krijgt de taak om de taal van de buitenaardse wezens te ontcijferen om zo achter hun bedoelingen te komen.
Langzaam begint Louise het taaltje van de buitenaardse wezens te begrijpen en komen er steeds beelden uit haar eigen leven omhoog. Deze blijken de oplossing te zijn voor een nóg groter mysterie rondom het onderzoek met de buitenaardse wezens.
De film is geregisseerd door Dennis Villenueve, die met Arrival zijn debuut maakte binnen het science-fiction genre. En wat ons betreft mag hij vaker dit soort films regisseren, want Arrival is een van de beste sciencefiction films van de afgelopen jaren en een van de beste films op Film1!
135209

5. Happy Death Day (2017)

Happy Death Day is de enige horrorfilm in deze lijst! In deze film volgen we Tree Gelbman, die op haar verjaardag de slechtste dag ooit meemaakt. Aan het einde van de dag wordt ze namelijk vermoord en deze dag lijkt zich maar opnieuw af te spelen. De dag herhaalt zich steeds opnieuw, van haar alledaagse leventje tot de ranzige details tijdens haar dood die ze elke dag opnieuw meemaakt.
Het is een vicieuze cirkel die ze moet doorbreken door haar moordenaar te vinden en erachter te komen waarom ze is vermoord. Een hele spannende horrorfilm die wij zeker bestempelen als een van de beste films op Film1.
135210

4. The Amazing Spider-Man 2 (2014)

Een Marvel-film in de beste film op Film1-lijst! Dit is het vervolg op The Amazing Spider-Man uit 2012 en onder andere Andrew Garfield en Emma Stone spelen mee in het verhaal.
In deze Spider-Man-film moet Peter Parken zijn prioriteiten op een rijtje zetten: zijn liefdesleven (hij is hopeloos verliefd op Gwen Stacey) of zijn taak om schurken te verslaan. Peter heeft de vader van Stacey beloofd dat hij uit haar buurt zou blijven voor haar veiligheid, maar houdt zich hier niet aan. Daarnaast ontmoet hij in deze film ook schurk Electro en ontdekt Peter allemaal informatie over zijn verleden.
The Amazing Spider-Man 2 is gewoon een goede film van Marvel en wij zijn blij dat hij beschikbaar is op Film1!
135211

3. Hidden Figures (2016)

Deze film gaat over drie Afrikaans-Amerikaanse vrouwen die meewerken aan het project van NASA om de eerste succesvolle ruimtemissie werkelijkheid te laten worden. De briljante Katherine Johnson, Dorothy Vaughn en Mary Jackson hebben stuk voor stuk een wiskundige gave en helpen zo NASA met de missie.
De film speelt zich af in de jaren zestig en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De Koude Oorlog was bezig en Rusland was de vijand, en het leek erop dat het uitgevochten zou worden via ruimtevaart. Daarom werden de allerbeste wiskundigen van het land ingeschakeld bij NASA, ongeacht geslacht of huidskleur.
De film laat vooral zien dat iedereen, ongeacht geslacht of ras, moet geloven in zijn dromen.

2. Lion (2016)

De op één na beste film op Film1 is wat ons betreft Lion! In de film volgen we een Indiaas jongetje van vijf jaar (Saaro) wat verdwaald raakt in Calcutta, duizenden kilometers van huis. Hij stapt de verkeerde trein in en stapt aan de andere kant van het land uit, waar hij niemand kent en niet dezelfde taal spreekt. Hij overleeft veel obstakels en niet veel later wordt hij geadopteerd door een Australisch stel.
25 jaar later gaat Saaro op zoek naar zijn verloren familie in India. De film is vooral ontroerend en emotioneel, maar in het eerste deel van de film moet Saaro overleven en is de film wat meer aan de actie-kant. Saaro wordt gespeeld door Dev Patel en zijn adoptieouders worden gespeeld door Nicole Kidman en David Wenham.
135214

1. Baby Driver (2017)

Dan komen we aan bij de beste film op Film1: Baby Driver! Deze film vindt perfect de balans tussen actie, humor en romantiek. Het verhaal gaat een jongen die schuilt onder de naam Baby die zijn schuld moet afbetalen bij crimineel baas Doc. Dit doet hij door chauffeur te spelen tijdens bankovervallen: Baby is namelijk de meest getalenteerde chauffeur die we ooit hebben gezien.
Maar Baby is een aparte en houdt tijdens meetings met de bende altijd zijn oortjes in. Door zijn afwezige gedrag vertrouwen de bende-leden hem niet helemaal, maar niets blijkt minder waar. Baby heeft zijn muziek nodig om te kunnen presteren: laat hem maar schuiven!
Hij wil zijn schuld afbetalen bij Doc en hierna uit de criminele wereld stappen. Hij ontmoet Debora en wordt verliefd op haar. Maar wanneer hij tijdens een overval de mist in gaat, komen zijn leven, liefde en vrijheid op het spel te staan.

Meer zoals de beste films op Film1

De beste films op Pathé Thuis? Daarvan hebben wij ook een top 10 gesorteerd voor jullie!

Populair Nieuws

Laatste Reacties