10 beste Cyber Monday 2022 deals voor Xbox Series X

Article
dinsdag, 22 november 2022 om 22:30
xbox series s xf1599545929
Cyber Monday 2022 is bij veel winkels losgebarsten en daar zijn gamers blij mee. Want je kunt nu veel titels met flinke korting scoren. Ook voor de Xbox Series X en Xbox Series S zijn er veel mooie aanbiedingen.

Xbox Series S

Cyber Monday is vaak een goed moment om een console te scoren, aangezien ze vaak in de aanbieding gaan, soms zelfs gebundeld met een game. Maar in 2022 heeft console-bundel een heel andere lading en zijn ze ook niet meer zo goedkoop. Dat is wat console-schaarste doet. Maar gelukkig kun je Xbox Series S wel goedkoop scoren.
De Xbox Series S was altijd al goedkoop en één van de weinige consoles uit de huidige generatie die goed te vinden was. Met Cyber Monday kun je hem helemaal goedkoop scoren, want MediaMarkt pakt uit. De kleine Xbox Series S is daar voor nog maar 229 euro te koop. Wie weet is volgend jaar eindelijk de Xbox Series X aan de beurt.
a plague tale requiemf1639106170

A Plague Tale Requiem

A Plague Tale Requiem ligt nog maar net in de winkel, maar toch kun je de game nu al met korting scoren. Dat is het mooie aan Cyber Monday. Uiteraard is de korting minder hoog dan bij een wat minder jonge titel, maar 41,99 euro voor zo’n jonge titel is niet verkeerd.
Dat is zeker ook omdat de game sterk onthaald is. A Plague Tale Innocence liet al goed zien wat Asobo Studio zoal kon en het vervolg stelt niet teleur. De game is zelfs genomineerd voor Game of the Year bij The Game Awards, dus een complete misser haal je in ieder geval niet in huis.
lego star wars the skywalker sagaf1598555696

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Zo’n 15 jaar na LEGO Star Wars: The Complete Saga zijn LEGO games ver gekomen en sommige hebben LEGO Star Wars misschien zelfs overtroffen. Maar met al die ervaring en een aantal nieuwe films om lollig mee te doen werd het hoog tijd dat TT Games eens liet zien hoe LEGO Star Wars nu kan zijn. Het resultaat is mogelijk de beste LEGO game én een serieuze kandidaat voor beste Star Wars game.
Dat je die nu kunt kopen voor nog maar 25 euro in hetzelfde jaar dat hij uitkwam voelt bijna crimineel. “My Lord, is that… legal?” zou Nute Gunray misschien vragen. Maar het antwoord is wat minder sinister dan in de film. Het is legaal en eigenlijk moet je deze game gewoon in huis hebben.
dying light 2f1664287534

Dying Light 2: Stay Human

We hebben het inmiddels vrij vaak gezien, maar toch blijft de zombie-apocalyps een veel terugkerend thema. Het zal niet voor iedereen nog steeds aanspreken, maar de open world parkour van Dying Light 2 is om van te smullen. Dit game verscheen eerder dit jaar, maar hoeft nu eigenlijk al niet meer zoveel te kosten.
De 60 euro die de game rond lancering moest kosten is al een tijdje wat lager, maar met Cyber Monday is de game onder de dertig euro gezakt. Voor die prijs hoef je de game niet te laten liggen. Tenzij je de zombie-apocalyps wel zat bent, natuurlijk, maar in dat geval zijn er nog genoeg andere mooie Xbox games te vinden op deze lijst.
gotham knightsf1654789469

Gotham Knights

Gotham Knights is een interessante titel. Men lijkt het er maar niet over eens te kunnen worden of deze game nou goed is of niet. De game heeft zeker zijn gebreken, dus we begrijpen het vokomen als je niet de volledige nieuwprijs wil betalen.
Maar met Cyber Monday hoef je niet meer neer te leggen dan 38,99 en dat is helemaal zo gek niet. Er is genoeg plezier te beleven aan deze game dat hij dat wel waard is. Overigens is dit een prijs waarvoor je misschien een co-op partner over de streep weet te trekken en daar wordt Gotham Knights wel leuker van.
xbox series x controllersf1600759683

Xbox Series X|S Controller

Het kan zeker geen kwaad een extra controller te hebben. Veel games hebben een multiplayer component en vaak is het minstens een leuke modus om te proberen. Van sommige games zouden we zelfs durven zeggen dat ze er echt leuker op worden met twee spelers.
Maar controllers zijn tegenwoordig vaak duurder dan games. De standaardprijs van de Xbox Series X en Series S controller valt dan nog mee, maar voor een controller die eigenlijk bijna niets echt vernieuwt ten opzichte van de vorige generatie, is de adviesprijs van zo’n 60 euro toch wel een beetje een hoofdprijs. Maar met Cyber Monday kun je de controller voor ongeveer 42 euro scoren en daar zeggen we dan weer geen nee tegen.
the quarry titlef1654646244

The Quarry

Horror-liefhebbers zijn waarschijnlijk op zijn minst nieuwsgierig naar The Quarry. De game komt van de makers van Until Dawn en heeft een behoorlijke sterrencast. Bovendien zijn er ook nog eens heel veel eindes, wat veel kansen om er heel wat tijd in te steken.
Als je vervolgens de waarde van een game berekenen als prijs per minuut, dan kun je eigenlijk geen nee zeggen tegen de Cyber Monday prijs van deze game. 25 euro is al een mooie prijs voor een game. Als het dan ook nog een game is waar je lekker lang mee toe kunt, dan kan een horror-fan bijna niet anders dan deze game kopen.
new tales from the borderlandsf1667487798

New Tales from the Borderlands

Liefhebbers van Borderlands hebben het dit jaar goed gehad. Eerder dit jaar zagen we bijvoorbeeld een vermakelijke spin-off in de vorm van Tiny Tina’s Wonderlands. Onlangs was het eindelijk tijd voor een gloednieuwe Tales from the Borderlands. Die is nu al lekker goedkoop te scoren.
Dat heeft er misschien ook iets mee te maken dat New Tales from the Borderlands net niet hetzelfde niveau bereikt als de originele games van Telltale. Maar we hebben ook zeker slechtere games gezien, dus als je toch niet de volle mep hoeft te betalen, hoef je deze titel niet links te laten liggen.
forza horizon 5f1623677698

Forza Horizon 5

Niet iedereen die deze console-generatie voor een Xbox Series X of Series S koos is even tevreden met die keuze. Het probleem is niet zozeer dat er geen goede games zijn, maar veel daarvan zijn multiplatform. De games waarvoor je echt een Xbox Series X nodig hebt en niet terecht kan bij PlayStation zijn er nog maar weinig, zelfs Phil Spencer kan hiet niet ontkennen.
Er zijn gelukkig wel van die toppers, zoals Forza Horizon 5. Deze game is nu ongeveer een jaar oud en liet goed zien wat de Xbox Series X en Series S zoal kunnen. Vandaar dat je hem ook nog niet vaak super goedkoop ziet. Maar deze Cyber Monday kun je dit race-avontuur in Mexico beleven voor de laagste prijs tot nu toe.
halo infinite 1f1637064363

Halo Infinite

Dit jaar mogen er dan weinig grote Xbox Series X-exclusives zijn, vorig jaar kreeg de console er twee vlak na elkaar. Maar een paar weken na Forza Horizon 5 was daar Halo Infinite, met heel aardige reviews. De game is inmiddels een beetje uit de gratie, maar misschien is het juist daarom wel een aantrekkelijke deal om Halo Infinite voor twee tientjes te scoren.
De multiplayer van Halo Infinite is gratis, dus het was altijd al een beetje veel gevraagd om 60 euro neer te leggen voor deze game. Nu ook blijkt dat de support voor diezelfde multiplayer niet helemaal ideaal is, is ongeveer twee tientjes eigenlijk een logische prijs voor de campaign op disc. Je kunt hem natuurlijk ook via Game Pass spelen, maar als je niet houdt van abonnementen of gewoon graag een hoesje op de plank zet, is dit een mooie deal.