Top 10 Steam Summer Sale 2016 deals

  De Steam Summer Sale 2016 is vorige week van start gegaan. Zoals altijd zijn er enorm veel games en hardware flink in de uitverkoop. Dit jaar zegt Steam dat er 12796 aanbiedingen zijn in de Steam Summer Sale. Maar welke deals zijn nu het beste, of in ieder geval, welke deals mag je echt niet missen!

  10. De Indies

  Het allereerste kijken we even naar de kleine jongens. De individuele ontwikkelaars die de afgelopen jaren toch wel een heel aantal toffe games hebben weten te maken. Voor onze top 10 Steam Summer Sale 2016 deals hebben we vijf titels uit het enorm uitgebreide aanbod eruit gepikt.

  • De eerste game is This War of Mine. In deze game wordt er gekeken naar de andere kant van een oorlog die bijna nooit in games wordt belicht. In plaats van de soldaat ben jij een gewone burger die moet zien te overleven in een stad die wordt belegerd door vijandelijke troepen in een gebied waarbij er een tekort is aan alles van medicijnen tot voedsel.
  • De tweede indie game is Stardew Valley. In Stardew Valley moet je een vervallen boederij en stadcentrum opnieuw opbouwen. De stijl van de game doet een beetje denken aan de Gameboy Advance spellen.

  Stardew Valley is een van de best gerecenseerde games op Steam van dit moment. 97% van de spelers zijn positief gestemd over deze game. De Steam Summer Sale 2016 is dus een perfecte kans om deze game nu binnen te slepen.

  • De derde indie game is Subnautica. We schreven al eerder over deze game als een de beste Early Access games die Steam te bieden heeft. In Subnautica dompel je jezelf onder (letterlijk) in een onderwater wereld op een vreemde planeet.

  Je bent gestrand toen je ruimteschip neerstorte in de oceaan en nu moet je zien te overleven door materialen en voedsel te zoeken, een basis te bouwen en je omgeving te verkennen. Net zoals de meeste overlevingsgames heeft Subnautica nog geen einde, je kunt dus blijven spelen!

  • Rust is de volgende Indie game die wat aandacht verdiend. Hoewel er op dit moment veel survival games zijn, zoals DayZ, 7 Days to Die en H1Z1 zijn er maar weinig survival games die zich bijna volledig richt op het overleven tegenover andere spelers.

  Het enige echte gevaar in Rust zijn namelijk je medespelers. In Rust zijn er wel dieren en radioactieve gebeiden maar deze zijn nog vrij makkelijk te controleren. Het grootste gevaar zijn de andere spelers. Rust is een survival game waarbij het van belang is dat je snel een sterke en goede basis weet te bouwen, of er een weet te creëren die uit het zicht staat van de andere spelers.

  • De laatste Indie game die we behandelen is Verdun. Met de hype rondom de aankomende Battlefield 1 game kunnen we Verdun niet links laten liggen. Verdun is namelijk een shooter met een Eerste Wereldoorlog thema.

  Verdun is een spel wat meer focust op de loopgravenoorlog van de Eerste Wereldoorlog dan dat Battlefield 1 dat doet. Ook wordt er gezegd dat Verdun een meer realistisch beeld vormt van deze oorlog dan Battlefield 1. Verwacht in Verdun dan ook minder machinegeweren, tanks en grote zeppelins. Verdun is ook erg positief ontvangen met 90% van de spelers die de game zouden aanraden.

  Verdun is de shooter voor diegene die niet kunnen wachten op Battlefield 1 of voor hen die bang zijn dat Battlefield 1 hen niet de realistische WW1 shooter zal geven die ze gehoopt hadden.

  9. Half-Life 2

  De eerste "echte" game op de lijst is Half-Life 2. Hoewel de game al in 2004 uitkwam is de game nog steeds razend populair en zijn de graphics van de game nog steeds redelijk goed. Half-Life 2 volgt het verhaal van Gordon Freeman. Gordon komt in het begin van de game aan in City 17 en sluit zich aan bij een verzetsbeweging om de heersers van het gebied van de troon te stoten.

  In Half-Life 2 is de wereld namelijk overgenomen door een buitenaards rijk dat de Combine wordt genoemd. Deze hebben de mensheid in slavernij geduwd en de verzetsstrijders zijn er natuurlijk op gebrand om dit tegen te gaan. Naast deze buitenaardse heersers is het gebied rondom City 17 bezaaid met vreemde monsters en zombies.

  Half-Life 2 wordt nog steeds gezien als een van de beste games ooit gemaakt. Ook de aanhoudende geruchten over een vervolg speelt hierin natuurlijk een rol. Voor degenen die Half-Life 2 nog niet heeft gespeeld is de Steam Summer Sale 2016 de uitgelezen kans. Half-Life 2 is nu namelijk nog maar €1.99.

  8. South Park: The Stick of Truth

  Op de E3 van afgelopen week werd het vervolg op South Park: The Stick of Truth gepresenteerd door Ubisoft en de makers van South Park. South Park: The Fractured But Whole zal 6 december verschijnen maar tot die tijd kunnen we nog steeds genieten van de avonturen van Cartman, Kyle, Stan en Kenny.

  South Park: The Stick of Truth heeft namelijk een leuke aanbieding op dit moment tijdens de Steam Summer Sale 2016. De game kost op dit moment nog maar €7.49.

  In South Park: The Stick of Truth speel je als 'The New Kid' een jongen die net naar South Park is verhuisd en op zoek is naar vrienden. Uiteraard komt hij al snel terecht bij de groep van de vier jongens. De Stick of Truth is gebasseerd op de Game of Thrones/Lord of the Rings afleveringen van de cartoon serie.

  De vriendengroep is geplitst in twee groepen die ieder de macht over de Stick of Truth willen hebben. Cartman heeft de leiding over de menselijke factie en Kyle is de leider van de elven. De gehele game draait om het verkrijgen van de Stick of Truth, natuurlijk met de nodige South Park humor, karakters en rariteiten.

  7. Just Cause 3

  Just Cause 3 wordt op het internet ook wel grappend Micheal Bay: The video game genoemd vanwege de vele en grote explosies die de game bevat. Eigenlijk slaat deze vergelijking de spijker precies op zijn kop. Just Cause 3 draait namelijk vooral om zoveel mogelijk chaos, explosies en dood en verderf te creëren in een poging een dictator zijn regime van de troon te stoten.

  Just Cause 3 speelt zich zes jaar na de gebeurtenissen in Just Cause 2 af. In Just Cause 3 keert Rico terug naar zijn thuisland, een fictief eiland wat onder controle staat van een dicator die plannen heeft om de wereld over te nemen. Aan Rico en het verzet de taak om dit tegen te gaan.

  Just Cause 3 is op 1 december vorig jaar verschenen, de game is dus nog vrij nieuw maar nu met de Steam Summer Sale 2016 gaat er 50% korting over de standaardprijs waardoor je Just Cause 3 nu voor slechts €24.99 kan binnen hengelen.

  6. ARK: Survival Evolved

  In ARK: Survival Evolved start je op een wildvreemd eiland genaamd ARK. Dit is een soort simulatie eiland waar mensen, dinosauriers en andere primitieve wezens tegelijkertijd leven en overleven. Dat laatste is namelijk waar ARK: Survival Evolved om draait.

  Net zoals bij veel van de survival games begin je met niets en moet je door middel van het zoeken van grondstoffen steeds betere items te maken, in het. Ook in ARK: Survival Evolved is het mogelijk je eigen basis te bouwen, van simpele houten hutjes tot compleet metalen forten!

  ARK: Survival Evolved gaat nog iets verder dan de meeste survival games. Naast de toevoeging van veel verschillende soorten Dinosauriers die een bedreiging vormen kunnen deze wezens ook getemd worden en gebruikt worden als rijdieren. Deze kunnen daarop gebruikt worden om of sneller van A naar B te komen of rondom je basis dienst te doen als beveiliging in het geval van een aanval.

  ARK: Survival Evolved is nu met 45% korting te krijgen op Steam waardoor je op dit moment nog maar €15.39 hoeft te betalen om los te gaan tussen de T-Rex, Megalodons en natuurlijk andere spelers.

  5. Arma III

  Arma wordt al jaren gezien als de meest realistische shooter die er te vinden is. Zo realistisch zelfs dat menig mens het niet eens een shooter wilt noemen maar het klassificeerd als een MilSim oftewel Military Simulation.

  Dat Arma III populair is valt ook niet te betwisten. Alleen al als je kijkt naar de hoeveelheid YouTube kanalen die of volledig of deels gewijd zijn aan deze game staat buiten kijf dat Arma III veel spelers een leuke tijd bezorgd.

  Ook als je kijkt naar de beoordelingen op Steam blijkt dit feit nogmaals. Zo'n 90% van de spelers zijn erg positief over de game.

  Arma III is vooral populair om zijn realisme en de multiplayer mogelijkheden die de game aanbied. Ook de singleplayer heeft behoorlijk veel te bieden. Door het realisme en het goed uitgedachte scenario bied de Singleplayer een leuke campagne die zeker veel uren in beslag zal nemen.

  Toch blijft de multiplayer hetgene waar Arma III om geroemd wordt. Naast Co-op scenraios zijn er ook nog modi waarbij spelers tegen elkaar kunnen strijden. In de Compete modus zijn spelers vrij om te gaan en staan waar ze willen en te strijden tegen andere spelers. Compete modus heeft geen speler limiet waardoor het mogelijk is om gigantsische veldslagen te creëren of een soort Guerilla oorlog waar het gevaar om elke hoek staat te wachten.

  Misschien een van de leukste game modi van Arma III komt vanuit de Steam Workshop. De game modus heet Battle Royale. Battle Royale is een gamemodus waarbij alle spelers uit een vliegtuig worden gedropt en vanaf dat moment een gevecht aangaan met elkaar tot er één speler overblijft. Wapens en gear liggen overal op de map verspreid en het wordt dus zowel een race naar de beste voorwerpen als een overlevingsstrijd om als winnaar uit de bus te komen.

  Om ervoor te zorgen dat de spelers altijd elkaar zullen vinden en er geen urenlange padstelling ontstaat zal de map, die normaal zo'n 270 km beslaat, steeds kleiner worden naarmate er meer spelers uitgeschakeld zijn.

  Arma III is wel een behoorlijk zware game en zal veel van je PC verlangen, voordat je de game aanschaft is het verstandig de specificaties te checken om er zeker van te zijn dat je PC het aankan. Arma III is met de Steam Summer Sale te koop voor €17.49

  4. DOOM

  DOOM staat op dit moment op de nummer twee positie van best verkochte games op Steam. De monster shooter van id Software verscheen op 13 mei van dit jaar en is nu tijdens de Steam Summer Sale 2016 voor het eerst in Nederland in de aanbieding. DOOM is nu voor slechts €35.99 te krijgen.

  in DOOM speel je als de Doom Slayer. Een soort supersoldaat die als enige de wereld kan redden van de demonen uit de Hel die via Mars de wereld bedreigen. De game speelt zich afwisselend af op Mars en in de Hel zelf.

  De reden dat de demonen de aarde bedreigen is dat wetenschappers via Mars energie proberen te tappen uit de hel om zo een energie krisis op Aarde op te lossen. Nadat een van de wetenschappers een deal sloot met de demonen en een poort opende tussen Hel en Mars stromen de demonen door de poort en nemen ze Mars over.

  Om de demonen te verslaan wordt de Doom Slayer gewekt uit een sarcofaag die is gevonden tijdens een expeditie in de Hel. Na het weren van de demonen en het sluiten van de poorten naar de Hel wordt de Doom Slayer verbannen naar een onbekende locatie zodat de wetenschappers, ondanks alles wat er gebeurd is, door kunnen gaan met het tappen van energie vanuit de Hel.

  Naast de Singleplayer campagne heeft DOOM ook nog een multiplayer modus waarbij er terug is gegaan naar een wat meer klassieke arena shooter waarbij het minder draait om het samenstellen van je eigen class en meer om het gebruik maken van pick-ups op de map. Ondanks dat de multiplayer in het begin veel kritiek kreeg dat het teveel op een Halo shooter lijkt is de DOOM multiplayer een gamemodus die veel spelers zal lokken en vasthouden voor vele uren!

  3. Fallout 4

  De nummer drie game die je niet mag missen is Fallout 4. De populariteit van de game is zeker een reden dat deze game hoog in onze lijst staat. De leeftijd van de game speelt ook zeker een rol maar de grootste reden dat deze game op de nummer drie positie staat is de combinatie van de prijs en de kortingen op de DLC's.

  Fallout 4 is de nieuwste variant van de post-apocalyptische shooter franchise. Na te schuilen in een atoombunker tijdens een nucleaire oorlog wordt je wakker en is je vrouw vermoord en je zoontje ontvoerd. De rest van de game draait om het zoeken van je zoon. Hoewel het vinden van je zoon de hoofd prioriteit hoort te zijn zal je waarschijnlijk veel tijd doorbrengen met het opbouwen van nederzettingen, het bouwen van je eigen schuilplaats/woning en en bouwen van de meest vreemde, onzinnige constructies simpelweg omdat het kan.

  Naast de campagne hebben de DLC's van Fallout 4 ook nog veel te bieden. Naast de DLC's die de speler in staat stellen om nog meer te bouwen is de Far Harbour DLC een van de grootste DLC's ooit gemaakt door Bethesda en staat garant voor veel uren extra gameplay. De Wasteland Workshop en Automatron DLC's geven de speler meer voorwerpen om mee te bouwen en stelt de speler in staat hun eigen robot compagnon te maken, iets waar menig speler ook veel tijd in zal spenderen.

  Fallout 4 is tijdens de Steam Summer Sale 2016 te krijgen voor €29.99 en de DLC's zijn ieder met 25% korting te koop. Dat betekent dat de Wasteland Workshop te koop is voor €3.74, Automatron kost nu €7.49 en Far Harbour kan van jou zijn voor €18.74.

  2. GTA V

  GTA V verdient van ons de nummer twee positie in onze lijst. Naast het feit dat GTA Online op dit moment één van de meest populaire multiplayer games is van dit moment is ook de singleplayer modus een feest voor iedere GTA fan. Het onbegrensde rond crossen in gestolen auto's. Het neer maaien van ontelbare mensen, goed of slecht, de fantastische karakters en de afwisseling tussen racen, schieten en gekkigheid maakt van GTA V een game waar je niet snel op uitgekeken zal raken.

  Om deze reden heeft GTA V ook een hoge positie gekregen in onze top 10. GTA V is een essentiële game die eigenlijk niet mag ontbreken in jouw Steam bibliotheek. Onze redactie, de spelers en alle andere critici zijn het met elkaar eens en geven GTA V een score variërend van 9,5 tot 9,6.

  Het verhaal van GTA V volgt drie personen. Michael, Franklin en Trevor. Het verhaal begint bij Michael en Trevor die samen een bank overvallen maar terechtkomen in een vuurgevecht met de politie waarin alleen Trevor weet te ontkomen. Michael wordt ingerekend en in ruil voor informatie krijgt hij een nieuwe identiteit.

  Daarna slaat de game tien jaar over en volgen we Franklin die een kleine crimineel is in Los Santos. Al snel komen Michael en Franklin elkaar tegen en raken beide personages in sneltreinvaart verzeild in grote criminele activiteiten.

  Trevor merkt al vrij vroeg in de game op dat Michael nog leeft en is uit op wraak. Helaas voor Trevor liggen de zaken iets ingewikkelder dan gedacht en de drie komen samen waarna het echte werk pas begint.

  GTA V is met zowel de singleplayer en multiplayer er in geslaagd om een game neer te zetten dat bijna niet verveeld. De missies in de multiplayer die je met vrienden kan spelen blijven een feest. De content die door spelers zelf gemaakt wordt is heerlijk gek, waanzinnig en soms te idioot voor woorden maar dat maakt de game nu juist zo leuk.

  Kortom, GTA V is een must have! Tijdens de Steam Summer Sale 2016 is er ook geen reden om de game niet in huis te halen, GTA V kost nu namelijk nog maar €35.99!

  1. The Witcher III: The Wild Hunt

  The Witcher III heeft van ons een 9,5 gekregen in onze review. Geen gekke gedachte dat we deze game dan ook op de nummer één positie zetten in de Steam Summer Sale 2016 deals.

  The Witcher III is adembenemend mooi en is daarnaast ook nog eens een super sterke rpg. Het verhaal van The Witcher III gaat verder waar het verhaal van The Witcher II min of meer ophield. Geralt is in een strijd verwikkeld met een groep demonen die The Wild Hunt genoemd worden.

  Deze groep is uiteraard weinig goeds van plan en wil de wereld hullen in duisternis. Daarnaast is de wereld zelf ook bezig zichzelf te vernietigen met een grote oorlog tussen de twee grote facties in de game, de Northern Kingdoms en Nilfgaard. Aan Geralt de taak om beide verwoestende krachten in te dammen.

  Spelers van eerdere Witcher delen zullen in The Witcher III oude bekenden tegenkomen zoals Triss Merigold, de tovenares die verliefd is op Geralt. Ook de poeët Dandelion is weer aanwezig in de game. Daarnaast biedt The Witcher III natuurlijk ook een groot aantal nieuwe, gekke, absurde personages.

  Waar The Witcher III in schittert is de mogelijkheid om keuzes te maken die niet alleen de game verandert, maar ook gevolgen heeft op de gehele wereld in de game. Van het bepalen of iemand leeft of sterft tot het lot van gehele bevolkingsgroepen.

  Ook de DLC's van The Witcher III werd goed ontvangen door zowel ons als door spelers enorm goed ontvangen. Steam gebruikers waardeerde The Witcher III zo erg dat 96% van de spelers een positieve review achterliet en de DLC's kregen zelfs een postieve reactie van 99% van de spelers. Ook de meta criticscore liegt er niet om met een score van 9.2 voor de Witcher III.

  The Witcher III is nu verkrijgbaar op Steam voor €24.99. Wanneer je de game en beide DLC's koopt betaal je nu €50.24 in plaats van €74.99

  Door de prijs, de geweldige score van zowel ons, de Steam gebruikers en de meta critic verdient The Witcher III: The Wild hunt de nummer één positie op de lijst van top 10 Steam Summer Sale 2016 deals.

  Stardew Valley

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2024 Alle rechten voorbehouden.