Zombieland Double Tap Review (4K Blu-ray) - Genieten!

  “Cardio”. Het zou bijna een regel moeten zijn die je nu kan invoeren om je weerstand te verhogen tegen het coronavirus. Het was een regel van Columbus in Zombieland, zo’n tien jaar geleden. Inmiddels is het vervolg, Zombieland Double Tap, verkrijgbaar in de winkels en of dat nieuwe avontuur aanslaat, lees je in review!

  Sony Pictures

  Tijd voor een reünie

  Wat vooral bijzonder is aan Zombieland Double Tap is dat onze helden uit het origineel weer bij elkaar zijn gekomen. Jawel, dat betekent dat we keihard kunnen genieten van Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin en Emma Stone. Wie had dat tien jaar geleden gedacht? Waarschijnlijk niemand.

  Het acteerwerk is goed, je zou haast niet doorhebben dat er zoveel jaar tussenzit. Eisenberg speelt nog steeds de wat sullige Columbus, terwijl Harrelson die stoere bink is. En de dames spelen ook nog steeds wie ze waren. Waar Columbus in deel één wat worstelde met zichzelf en vooral in combinatie met vrouwen, is hij in dit deel samen met Witchita (Stone). Voor hoe lang? Als hij haar niet helemaal het gewenste antwoord geeft, is ze snel de hort op en ineens is daar Madison (Zoey Deutsch). Kan hij de blonde hot chick weerstaan?

  Sony Pictures

  Haat-liefde met Madison

  De één zal haar ontzettend irritant vinden en de ander zal meteen van haar (rol) houden. Madison doet in het begin erg sterk denken aan Elle (Reese Witherspoon) uit Legally Blonde. Een mooi tutje die niet wil dat ze vies wordt, maar vooral: niet al te veel hersencellen, maar wél een sexy uitstraling. Het zorgt in ieder geval voor een paar maffe, doch clichématige dialogen! Voor de meesten die haar irritant vinden geldt dat die mening gaandeweg wel bijdraait. Ze heeft absoluut een meerwaarde voor de film.

  Voor de rest is er in tien jaar tijd weinig veranderd qua setting, want nog altijd moeten onze sterren op een komische manier vechten tegen zombies. En geregeld zijn dat er erg veel! Verwacht dan ook heel wat absurde situaties waar je alleen maar van kunt smullen. Een mooi hoogtepunt in de film is dat ze afgereisd zijn naar een huis en opeens een soort dubbelgangers zijn opgedoken. Hilarisch! Het acteerwerk van met name Eisenberg en Harrelson spat van het scherm!

  Sony Pictures

  Nieuwe castleden

  Wat niet helemaal goed uit de verf komt is de rol van een paar andere acteurs en de reis naar een plek op het einde. Zonder er veel over te willen verklappen: het matcht allemaal net niet bij de rest van het verhaal. De setting is niet zo boeiend, de personages niet zo leuk en hetzelfde geldt ook voor de dialogen en actiescènes die op dat moment volgen. Daarmee is duidelijk dat het eerste gedeelte van de film veruit het sterkst is. Het lijkt alsof de makers daarna zoekende waren en dat is zonde. Daardoor doet de film, lichtelijk, onder voor het origineel. Al is de film ab-so-luut het kijken waard!

  Hetzelfde kan gezegd worden voor de extra’s op de 4K-versie. Zo wordt er ingegaan op de dubbelgangers en kan er genoten worden van bloopers, extra opnames, andere scenes en... een dag met Bill Murray. Jawel, onze Ghostbustersheld uit deel één. Zit hij in Zombieland Double Tap? Jazeker!

  Sony Pictures

  Zombieland Double Tap Review - Waardig vervolg

  Al met al is Zombieland: Double Tap dan ook een heerlijke film geworden. Niet zo memorabel als het origineel, maar door de terugkeer van de gehele cast wordt er veel goed gemaakt. Puik acteerwerk zorgt voor absurde situaties en geweldige dialogen, waardoor het maar lastig is om een lach niet te onderdrukken. Eisenberg en Harrelsen kietelen je regelmatig en dat is alleen maar een goed teken. Hoewel het laatste gedeelte niet helemaal goed uitpakt, doe de film dat als geheel wel en daar gaat het om!

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Puik acteerwerk
  • Dubbelgangers
  • Madison
  • Einde niet zo boeiend
  • Sommige personages minder interessant

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.