Dit zijn de 10 beste Marvel post-credit scènes

  Slechts een paar mensen zullen er nog van te kijken staan, maar het is inmiddels een gewoonte geworden om te blijven zitten na afloop van een Marvel film. Vaak vinden we belangrijke informatie voor aankomende films terug en kunnen we zien wat er ons in de volgende films te wachten staat. Andere keren is het een grappige scène om de film nog net even wat leuker af te sluiten. Dit zijn de beste Marvel post-credit scènes op een rijtje.

  © Marvel Studios

  10. Captain Marvel (Infinity War)

  Avengers: Infinity War had verreweg één van de meest duistere eindes van alle Marvel films. Het is de eerste keer dat de schurk won. Toen Thanos uiteindelijk alle Infinity stenen wist te verzamelen, zorgde hij met een simpele vingerknip ervoor dat de helft van de gehele mensheid gewist werd. Het was ontzettend pijnlijk om veel van onze favorite helden tot as te zien vergaan. Twee andere bekende gezichten die verdwijnen zijn Nick Fury en Maria Hill. Voordat Nick Fury verdwijnt, weet hij nog wel een laatste vorm van versterking te regelen.

  Het laatste shot van de scène laat een bepaald logo op Fury's toestel zien. Veel comic-book fans konden dit al meteen herkennen als het logo van bekende superheldin Captain Marvel. Inmiddels was het al duidelijk dat we Captain Marvel binnenkort in de MCU konden verwachten, maar deze scène gaf nog net dat extra beetje hoop wat we na Infinity War wel konden gebruiken!

  9. Een bezoek van Thor (Doctor Strange)

  Wanneer een nieuw comic-book personage voor het eerst in levende lijve in een nieuwe film opduikt, is het vaak de vraag hoe dit karakter met andere personages zal omgaan. Toen we in Doctor Strange kennis konden maken met Stephen Strange, zagen we al in de post-credit scène dat de Sorcerer Supreme een bezoekje kreeg van een andere bekende Avenger, namelijk Thor.

  Al komen de twee terzake over het opsporen van Thors vader Odin en Loki. Daarnaast krijgen we een ontzettend droog moment waarin Stephen Strange zijn magische kunsten gebruikt om Thors bier steeds opnieuw te vullen, tot verbazing van de Noorse god. Naast een leuke ontmoeting tussen twee populaire Marvel personages kregen we ook meer informatie over het plot van de derde Thor film.

  @Marvel Studios

  8. Wakanda (Captain America: Civil War)

  Captain America: Civil War eindigde bitterzoet. Zemo werd verslagen en er zijn geen belangrijke personages gestorven, maar de Avengers zijn opgesplitst en het conflict tussen Steve en Tony bleek nog zeker niet voorbij. Daarnaast werd Steve's team nog steeds door de overheid vervolgd.

  Gelukkig wist Steve met Bucky te ontsnappen en onder te duiken in Wakanda. Hier namen we een voor een tijdje afscheid van Bucky, die besloot om weer in cryostase te gaan. Aan het einde van de scene kregen we onze allereerste blik op Wakanda, het thuisland van Black Panther. Dit wist ons zeker enthousiast te maken op de film Black Panther die een jaar later uit zou komen.

  7. Geduld (Spider-Man: Homecoming)

  Eén van de leukste dingen die Disney met de Spiderman films kan doen is het toevoegen van andere Marvel superhelden. Zo was Robert Downey Jr. als de iconische held Iron Man in Homecoming te zien. In deze film speelt hij vooral een mentorfiguur voor Peter. Maar Tony Stark is niet de enige Avenger die in Spider-Man: Homecoming te zien was.

  Net wanneer de credits van Homecoming voorbij zijn, zitten fans in spanning op een extra scène te wachten. Maar alles wat we te zien krijgen is een wit doek. Vervolgens zien we niemand minder dan Steve Rogers in zijn originele Avengers uniform binnenwandelen. Deze post-credit scène was totaal onverwacht maar daarom ook nog grappiger.

  @Marvel Studios

  6. De Maximoff tweeling (Captain America: The Winter Soldier)

  Gaurdians of the Galaxy was misschien de laatste film die voor Avengers: Age of Ultron uitkwam, maar in de post-credit scène van Captain America: The Winter Soldier werden we pas echt lekker gemaakt voor de langverwachte tweede Avengers film. In de scène krijgen we onze allereerste blik op twee nieuwe 'helden' die hun debuut in Age of Ultron maken. Dit zijn Pietro en Wanda Maximoff, beter bekend als Quicksilver en Scarlet Witch. Niet alleen zien we dat de tweeling zich vrijwillig bij Hydra heeft aangesloten, maar we zien al meteen een meer duistere kant van hun krachten. De scène eindigt met Wanda die met haar telekinesis een object vernielt, net wanneer Baron Strucker zegt: "Er is niets angstaanjagender dan een wonder."

  5. Mjölnir (Iron Man 2)

  Na het einde van de eerste Iron Man film werd het al duidelijk dat Marvel grootse plannen had om de superheldenwereld flink uit te breiden, maar in Iron Man 2 leek het dan ook eindelijk te gebeuren. In de korte maar krachtige scène maken we kennis met S.H.I.E.L.D agent Phil Coulson die in de woestijn van New Mexico een grote krater aantreft. Recht in het midden van deze krater zien we Mjölnir, de hamer van Thor.

  Dit was voor fans een reden om ontzettend enthousiast te raken. Niet alleen werd het bevestigd dat Thor de volgende MCU film zou worden, maar het gevoel dat de Marvel films echt met elkaar verbonden zouden worden leek opeens een stuk echter.

  © 2017 - Marvel

  4. Baby Groot (Guardians of the Galaxy)

  Deze scène kwam voor een hoop fans als een opluchting aan. In Guardians of the Galaxy zagen we hoe Groot zichzelf opofferde om de andere Guardians te redden, maar gelukkig hoefden we hem niet lang te missen. In de laatste scène na de credits zien maken we kennis met de aandoenlijke Baby Groot die in een planten potje alweer lekker staat te swingen op de vrolijke klanken van The Jackson Five. Groot was al een populair karakter, maar Baby Groot wist toch de meeste harten te winnen.

  3. Shoarma (Avengers)

  De welbekende shoarma scène is waarschijnlijk één van de bekendste post-credit scènes van Marvel. Nadat de laatste paar Marvel films allemaal post-credit scènes hadden met belangrijke informatie of hints naar volgende films, hadden fans hoge verwachten van de extra scènes die Avengers zou bevatten. De eerste scène gaf ons dan ook veel om naar uit te kijken, maar de tweede scène bleek een van de meest hilarische Marvel scènes te zijn.

  Na Tony's bijna-doodervaring, stelt de held voor om na afloop van de strijd een bepaald shoarma-tentje te bezoeken. Wat volgt is een scène in datzelfde shoarmatentje waarin we de vermoeide Avengers in stilte zien eten. Het feit dat de groep superhelden zo gewoontjes zitten te eten terwijl het personeel de half-verwoeste shoarmatent proberen op te ruimen maakt het alleen nog maar droger.

  2. Thanos (Avengers)

  De eerste Avengers film blijft één van de meest iconische en bijzondere Marvel films tot nu toe. Na het zien van aparte superhelden films zoals Iron Man, Thor en Captain America: The First Avenger, was het fantastisch om deze helden voor het eerst bij elkaar te zien en te zien samenwerken als een echt team. Aan het einde van de film hebben de Avengers Loki en zijn Chitauri leger succesvol verslagen.

  Toch stond er ons in de scène na de credits een shockende verrassing te wachten. In deze scène zagen we Thanos, de paarse titaan, voor het eerst. Vanaf dat moment werd het duidelijk dat de wereld nog zeker niet veilig was.

  1. Avengers Initiative (Iron Man)

  Veel post-credit scenes geven ons een leuk moment om te lachen of een allereerste blik van een volgende film om naar uit te kijken, maar geen enkele scène kan hetzelfde gevoel geven als de post-credit scène van de eerste Iron Man film. Hier werd duidelijk dat er ons in de toekomst nog veel Marvel superheldenfilms stonden te wachten.

  De korte clip is ook de eerste keer dat we Samuel L. Jackson in de rol van Nick Fury zien. Op mysterieuze wijze stapt hij uit de schaduw en vertelt Tony dat hij niet de enige superheld is. Wat volgt is een van de bekendste zinnen in de gehele MCU geschiedenis, de zin die de volgende tien jaar aan Marvel films opstartte: "I'm here to talk to you about the Avengers Initiative."

  @Marvel Studios

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.