Tips om jouw smartwatch een boost te geven

Article
zondag, 15 maart 2020 om 11:00
apple watchf1584347146
Veel mensen hebben al een smartwatch en sommige ook al een wat ouder model. Net als alle andere apparaten worden smartwatches met de tijd ook iets trager, als je dit probleem wilt oplossen, lees dan de onderstaande tips.
Soms is het probleem gewoon heel simpel en kan dit verholpen worden door een update of even iets in- en uitschakelen. Met het herstarten van een smartwatch ruim je het werkgeheugen op en leeg je de cache. Dit zorgt er onder meer voor dat processen die op de achtergrond draaien worden stop gezet.
Kijk uiteraard eerst of de nieuwste update wel is geïnstalleerd op jouw apparaat, voordat je drastische stappen onderneemt. Met een software update doet jouw smartwatch het weer goed en zijn bepaalde problemen weggewerkt en eventuele extra's toegevoegd. Als deze simpele trucs niet meer helpen, dan is het tijd om andere stappen te ondernemen.

Opnieuw koppelen

Het is uiteraard altijd mogelijk dat de smartwatch niet uit zichzelf traag is, maar het gewoon simpelweg ligt aan de verbinding. Dit is een simpele optie om even te kijken of het geen goede verbinding was, of dat het probleem dieper ligt. Als opnieuw koppelen wel helpt dan was er slechts een verbroken verbinding en zijn er geen verdere maatregelen nodig.

Apps updaten

Apps die zelf niet up-to-date zijn, functioneren ook niet als gewenst en daarom is het belangrijk om altijd even te checken of de nieuwste software wel is geïnstalleerd. Als jouw toestel nog werkt met verouderde apps dan zijn de apps trager, of valt er niet meer mee te werken. Let wel op dat bij een verouderd toestel je automatische updates uit zet, dit trekt namelijk heel veel energie weg doordat het veel data moet laden op de achtergrond.

Apps opruimen

Verwijder de apps die je zelf niet meer gebruikt om zo ruimte te besparen en het toestel op te schonen. Overbodige opslag op de smartwatch vergt ook meer werk op de achtergrond waardoor het toestel constant data verwerkt. Overigens geef je de batterijduur hiermee ook een redelijke boost.

Locatie

Locatie aan hebben kan op momenten handig zijn, maar als het niet nodig is vertraagt het jouw toestel. Het kost niet alleen heel veel batterij-energie, maar ook veel processorkracht. Schakel locatievoorzieningen uit als je deze niet nodig hebt om zo de batterijduur en de snelheid te verbeteren van jouw smartwatch.