Valentino Rossi The Game Review - Meest complete MotoGP ooit

  Met de TT Assen voor de deur nemen wij een kijkje naar de allernieuwste MotoGP game. Dit keer speciaal in het teken van Valentino Rossi. Lees hier onze Valentino Rossi The Game review.

  Valentino Rossi is op de dag van vandaag nog altijd de grote meester op het gebied van de motorracesport. Na vele dienstjaren heeft de levende legende een game naar zich vernoemd gekregen. "Vale" begeleidt je door jouw carrière tot MotoGP coureur en neemt je mee in zijn wereld en zijn geschiedenis.

  Alles draait om Valentino Rossi

  Je coach in career mode, challenges, evenementen uit het verleden en zelfs een soort Wikipedia van Rossi. Alles draait om Valentino Rossi, de populairste motorrijder van de wereld. Van zijn aanmoedigingen in gebrekkig Engels naar zijn uitjes in andere racetakken, zoals Driften en Rally.

  Laten we eerst voorop stellen dat Valentino Rossi die vernoeming verdiend heeft. Zijn rijke loopbaan biedt dan ook genoeg houvast om een hele game op te baseren. Van de duels met Biaggi, Stoner en momenteel Marc Marquez. Valentino Rossi zijn carrière kent genoeg bijzondere momenten om de nieuwe MotoGP game meer diversiteit te bieden.

  Valentino Rossi the Game review

  Career mode veel dynamischer

  In plaats van alle Grand Prix één voor één te rijden en iedere keer hetzelfde te doen, maar dan op een ander circuit, is er dan nu eindelijk wat meer afwisseling gekomen in de MotoGP franchise. Rossi neemt je tijdens je career mode mee in de motorcross op dirtbikes, driften in zijn Mustang of meedoen aan de Monza Rally.

  Allemaal leuke ervaringen en afwisselingen. Daarnaast krijg je tips, complimenten en uitleg. Af en toe word je zelfs beloond met een anekdote in videovorm. Na een jaartje training en meedoen als wild card in een paar Grand Prix, ga je je eigen contract tekenen. Je probeert naar de top te komen, waar Rossi je zal blijven ondersteunen.

  De career mode is hierdoor veel aantrekkelijker geworden. De dynamiek en afwisseling tussen de verschillende soorten races dragen hier enorm aan bij. Niet langer meer ben je alleen bezig met de kwalificatie en het World Championship. Een leuke bonus daarnaast: Rossi doet zelf ook virtueel mee aan de races. En probeer hem maar eens te verslaan!

  Valentino Rossi the Game review 1

  Missende factor in career mode

  Met deze uitbreiding in de career mode valt er ook gelijk op wat de missende factor is. De sfeer vooraf, de winnaarsceremonie achteraf, de voorbereidingen van de races, allemaal dingen die ontbreken aan Valentino Rossi The Game. En dit is jammer, want het hoort en nu eenmaal bij. Wat is FIFA zonder publiek dat juicht bij een goal?

  Je wordt gelijk in de race gedropt zonder enige waarschuwing. Zelfs bij de historische momenten is de sfeer gewoonweg afwezig. Zeker ook met de tegenvallende graphics op een console als de PlayStation 4. De sfeer wordt gewoon niet overgedragen en dat is jammer.

  Valentino Rossi the Game review 2

  Leuke extra’s

  Maar we zeiden het net al. Driften, Monza Rally, Motorcross, challenges, multiplayer, historische momenten uit de carrière van Rossi en zelfs een Wikipedia - de Rossipedia - met video’s. Er is meer dan genoeg te doen in Valentino Rossi The Game. En zelfs het MotoGP seizoen van 2015 is speelbaar.

  Nog nooit heeft een MotoGP game zoveel content gehad. Wij zijn ervan overtuigd dat de game dan nu ook een grotere groep potentiële gamers aan kan spreken. Iedereen kent immers Valentino Rossi. De vraag is dus of Milestone volgend jaar weer kiest voor een vertegenwoordiging van de game of teruggaat naar het oude recept.

  Valentino Rossi the Game review 3

  Meest complete MotoGP game ooit

  Vooraf werd door Milestone gescandeerd dat dit de meest complete MotoGP game is tot nu toe. Daar is niks op af te dingen. Naast alle eerder genoemde modi en de officiële MotoGP rijders van het seizoen 2015 en het seizoen 2016 worden we nog op veel meer getrakteerd. 25 jaar aan MotoGP historie is in Valentino Rossi The Game verwerkt.

  Onder andere de gloednieuwe Red Bull Ring van Oostenrijk als allernieuwste circuit is toegevoegd, welke alle Grand Prix van 2016 completeert. Maar dat is niet alles, ook zijn er vijf klassieke tracks toegevoegd, waaronder het legendarische Assen van voor de inkorting tot het huidige circuit. Naast de historische events van Valentino Rossi, kun je deze MotoGP zeker zien als de meest complete ooit.

  Valentino Rossi the Game review 4

  Technisch perfect

  Maar zoals altijd staat simulatie voorop. En die simulatie kan alleen goed zijn als alles authentiek is. Naast alle originele liveryies en motoren zit de game ook technisch perfect in elkaar. Iedere motor voelt anders aan, iedere klasse motoren voelt uniek. En het kost enorm veel tijd om dit helemaal onder controle te krijgen

  Net zoals in het echt is bijvoorbeeld de Ducati van Dovisiozo sneller, de Yamaha van Rossi stabieler en de Honda van Marquez agressiever. Een stuurfoutje en je ligt in de grindbak, te laat remmen en je wordt ingehaald en zelfs de AI kan soms behoorlijk irritant zijn.

  Maar als je dan die ene moeilijke bocht op het circuit van Assen perfect aansnijdt en net zoals de echte coureurs driftend door de bochten gaat om net die paar honderdste van een seconde te pakken, dan is het gevoel van euforie onoverwinnelijk. Het zweet staat je soms op je voorhoofd van de concentratie.

  Valentino Rossi the Game review 5

  Uitdagende multiplayer

  En dan denk je: nu heb ik het wel redelijk onder controle, laat ik het eens online gaan proberen. Wij werden echter aan alle kanten voorbij gereden door mensen die het hele circuit uit hun hoofd kennen en de perfecte rijlijnen kunnen dromen. Niets zal dan ook spannender en overgeeflijker zijn dan de multiplayer.

  Multiplayer kan online en splitscreen en vooral online worden de grote van de kleine gescheiden. Ook is er een heel goed rankingsysteem dat punten afpakt als je bijvoorbeeld regelmatig voortijdig stopt. Het enige minpunt welke wij tegenkwamen was dat op het circuit van Valencia tijdens een pitstop in auto-drive de AI tegen een muurtje aan bleef rijden, een glitch dus.

  Valentino Rossi The Game Review

  Valentino Rossi The Game Review - Wat een upgrade

  De beste punten van de MotoGP franchise zijn bewaard gebleven en er is zoveel toegevoegd aan de game dat het bijna niet in één adem te noemen is. Milestone weet de perfecte balans te vinden tussen kwaliteit en kwantiteit waardoor deze MotoGP game tot de beste en meest complete tot nu toe gerekend mag worden.

  De volgende stap is visuele vooruitgang en het inbrengen van sfeer. Maar Valentino Rossi the Game, en net zoals degene waarnaar hij vernoemd wordt, is nu al een legende in zijn vakgebied. Mogen zowel Rossi als Milestone nog veel meer van dit soort prestaties op het circuit brengen. Te beginnen met de aankomende TT.

  8

  De plus- en minpunten

  • De meest complete MotoGP game ooit
  • Diverse gameplay
  • Integratie van Rossi
  • Technische perfectie
  • Veel te doen
  • Grafisch tegenvallend
  • Ontbreken van sfeer

  Valentino Rossi: The Game

  Verkijgbaar vanaf 16 june 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.