Turtle Beach Recon Spark Review - Puik koptelefoontje

  Wat is er handiger dan een koptelefoon die je kunt aansluiten op pc, Xbox One, PlayStation 4 én Switch! En als je dan ook nog eens een bril kunt dragen, zijn we helemaal binnen, moet Turtle Beach gedacht hebben. Binnenkort ligt de Turtle Beach Racon Spark in de winkels voor 50 euro.

  Wat meteen opvalt als je de koptelefoon uit de doos haalt, zijn de kleuren: wit met lavendel. Misschien ten onrechte, maar het doet een beetje overkomen alsof de headset gemaakt is voor dames en kids. Welke stoere vent gaat er met lavendel op zijn bol lopen? Maar zoals gezegd, misschien is dat een onjuiste aanname. Ondergetekende vindt de kleuren in ieder geval fantastisch, iets waarmee je op een treinstation wel gespot wil worden. Al is het wel de vraag hoe lang wit, wit blijft. Immers zie je al gauw alle viezigheid op het wit.

  Overal op aansluiten

  Wat fijn is aan de koptelefoon, zoals reeds eerder vermeld, is dat hij overal op aan gesloten kan worden. Waar je ’s middags in een trein zit te gamen op je Switch, kun je bij thuiskomst snel schakelen naar je laptop om weer een paar uur later de headset aan te sluiten op de controller van een van je consoles. Een kind kan de was doen, dankzij de bedrading. Er is sprake van een 3.5mm-headsetaansluiting en voor PC-gamen wordt er nog een aparte splitterkabel geleverd. Perfect dus.

  Wij hebben als eerste de koptelefoon onderweg getest op een 2DS (jawel, dat kan ook gewoon) met de game WarioWare Gold. Een game die overigens niet heel handig is om onderweg te spelen, gezien er minigames in zitten die per se met een microfoon gespeeld moeten worden. En de 2DS is niet heel vriendelijk onderweg, lees: de microfoon werkt niet zo goed in auto’s en treinen door het opvangen van te veel geluid.

  Enfin, wat wel bleek: eenmaal in een rustige ruimte kun je de minigames van de game ook spelen met de koptelefoon. Want de Turtle Beach Recon Spark heeft een uitklapbare microfoon. Een uitkomst, want het is tien keer fijner om via die manier in de mic te blazen en een minigame te spelen dan als een malle in de 2DS te blazen!

  .Turtle Beach Recon Spark Review

  Prima voor chatsessies

  Al is de microfoon hoofdzakelijk bedoeld voor chatsessies. We hebben de mic getest op de PlayStation 4 met een potje Far Cry 4 en dat werkte uitstekend. Het enige dat jammer is, is dat je de microfoon er niet af kunt halen. Het zou iets handiger zijn als je deze eraan kan zetten als je thuis wilt praten en onderweg er even af kunt halen. Maar dat kun je nu niet verwachten voor vijf keer tien euro. Dat is heel begrijpelijk.

  Verder zitten er 40mm-luidsprekers in die over de oren vallen en waarmee je gamegeluiden prima hoort. Natuurlijk moet je geen spectaculair rijke tonen verwachten, maar dat kan ook niet voor dat bedrag. Het belangrijkste is dat alles werkt en dat doet het. Handig is bovendien dat je met een wieltje het geluid harder of zachter kunt zetten op de headset zelf.

  Hoe zit de koptelefoon?

  Het belangrijkste is de vraag hoe de headset op de het hoofd zit. Prima. De oorkussens van traagschuim zijn bekleed met synthetisch leer en voor brildragers zit de koptelefoon prima. Dit hebben we getest. De koptelefoon drukt niet te zwaar op het hoofd en je kan prima een paar uur gamen. Daarna heb je wel het gevoel alsof er een of andere gek aan je hoofd zit te trekken. Maar met welke koptelefoon heb je dat niet? Hoofden zijn in eerste instantie niet gemaakt om de rest van de dag te voorzien met een koptelefoon. In essentie zit de koptelefoon dus prima.

  Ook het materiaal is stevig. De hoofdband is versterkt met metaal en eerlijk is eerlijk: de koptelefoon voelt stevig aan. Nergens heb je het idee dat je met goedkoop plastic te maken hebt of het ding zo uit elkaar valt. Met een gerust hart hebben we de koptelefoon al meerder keren los meegenomen in een rugtas en hij is er tot dusver elke keer weer heel uitgekomen. Al was het uiteraard beter geweest als er een mooie hoes geleverd werd bij de headset om deze te vervoeren. Die moet je er dus bij denken.

  Turtle Beach Recon Spark Review

  Turtle Beach Recon Spark Review - Een paar tientjes

  Al met al is de Turtle Beach Recon Spark een fijne headset voor vijf tientjes. Als je niet een superdeluxe koptelefoon zoekt, maar wel eentje die je continu kunt toepassen op alle apparaten die je gebruikt, dan is dit een handige koptelefoon. Wat je ook in je hand neemt, een PS4-controller, een iPad, een 2DS, een Xbox-controller: overal kun je de koptelefoon op aansluiten.

  Het is plug and play of plug and listen. Het materiaal is sterk en de nieuwe kleuren ogen fris. Hier en daar konden dingen wat beter, maar je kan niet verwachten dat je voor een dubbetje op de eerste rang zit.

  8

  De plus- en minpunten

  • Op elk platform te gebruiken
  • Goed voor brildragers
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding.
  • Op langere termijn zit het niet heel lekker
  • Viezigheid valt gauw op bij wit
  • Geen opberghoes

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.