Beste gadgets voor in de auto - Fijn de vakantie tegemoet rijden

  De vakantie is aangebroken en dat betekent dat velen op reis gaan. Dat kan met het vliegtuig, de trein, maar ook met de auto. Speciaal voor de reizigers die vele kilometers in zo'n warm apparaat moeten afleggen, hebben we de beste gadgets voor in de auto op een rij gezet.

  Ga je niet met de auto op reis? Dan hebben wij ook een reisspecial voor jou klaarstaan.

  Een Dashboardcamera

  Veiligheid boven alles. Wanneer je op vakantie bent en je mocht toevallig een ongelukje oplopen, dan heb je de dashboardcamera nog om het vast te leggen. Dit is voornamelijk handig in gevallen dat er sprake is van een discussie wie er nu schuldig is voor de schade. Je wilt op een vakantie niet uit hoeven vechten wie er nu eigenlijk gelijk heeft. De beelden zullen voor zichzelf spreken, dus daar hoef jij je tijdens de vakantie niet druk over te maken.

  Er zijn verschillende soorten dashboardcamera’s, dus het is wel handig om op tijd te kijken welke het beste bij jou past. De ene filmt beter in het donker dan de ander. De Mio MiVue 785 - Touch GPS, is bijvoorbeeld maar €125 bij bol.com. Een ander niet meer verkrijgbaar model kwam eerder als beste uit de test bij een test van de ANWB.

  Smartphonehouder

  En als we dan toch gelijk over veiligheid praten: voorkom ongelukken zoveel mogelijk door gewoon niet met een smartphone in de hand aan het stuur te hoeven zitten. Er zijn tal van mogelijkheden om een smartphonehouder voor in de auto aan te schaffen. Op die manier hoef je jouw mobiel niet meer vast te houden, zit die stevig vast aan het dashboard en kun je ongestoord autorijden. De mobiel kan dan ook nog als TomTom dienen!

  Een smartphonehouder is al voor een paar euro bij de action verkrijgbaar. Als je op zoek bent naar een smartphonehouder van iets meer kwaliteit, dan heeft Coolblue een lijst met de tien meest verkochte smartphonehouders. Wil je niet heel die lijst doorspitten, maar direct de nummer één van de lijst mee naar huis nemen? De Bluebuilt Universele Telefoonhouder Ventilatierooster, is verkrijgbaar is voor maar liefst 19,99 euro.

  Autolader

  Mocht het een erg lange rit worden, dan wil je mogelijk die smartphone ook aan een lader hangen. Natuurlijk heeft een auto geen stopcontact en dus zul je daarvoor een alternatief moeten zoeken. Gelukkig zijn er tal van autoladers op de markt die het mogelijk maken om je smartphone onderweg op te laden. Autoladers hoeven trouwens niet alleen gebruikt te worden om de smartphone of TomTom op te laden.

  Een simpele autolader is al bij de Action verkrijgbaar. Ook hier geldt dat bedrijven als Media Markt en bol.com verschillende versies aanbieden. Bij bol.com kan dit al vanaf 13,50.

  Zet de radio aan

  Als we dan toch wat gadgets in de auto aanbrengen, dan is het mogelijk ook interessant om op zoek te gaan naar een goede radarverklikker. Zo weet je exact op welke wegen je wel of niet het snelheidslimiet kan overtreden. Het is daarentegen niet handig om altijd en overal met een radarverklikker te rijden. Alhoewel het je op korte termijn wat extra kilometers per uur kan opleveren, kan het je op lange termijn een forse bekeuring bezorgen.

  Sinds 2004 zijn deze kastjes in Nederland verboden. Als je een vervangende oplossing voor deze toffe gadget zoekt, is de tip om gewoon de radio aan te zetten. Vaak wordt er regelmatig op de radio bericht waar meldingen van flitspalen zijn gedaan. Heb je geen autoradio in je auto zitten, dan biedt bol.com verschillende modellen aan om uit te kiezen.

  Portable DVD-speler

  De gadgets die tot nu toe werden aanbevolen voor in de auto, waren allemaal gericht op de persoon die voorin de auto zit. Wanneer je met het hele gezin op vakantie gaat is het daarentegen ook een slim idee om iets van vermaak voor de kleinen te bieden. Een manier om ze zoet te houden is door vooraf flink wat Netflix-films op de mobiel te downloaden. Het aanbod van downloadbare films is daarentegen beperkt. Laat ze onderweg een DVD kijken!

  Er zijn tal van portable DVD-spelers die je vervolgens ook nog aan de achterkant van een stoel kunt monteren. Een voorbeeld is de Portable auto dvd speler HD101 10.1 inch scherm die bol.com voor €151 aanbiedt. Wanneer er vervolgens een koptelefoon op aan wordt gesloten, kunnen kinderen lekker zoet naar de nieuwste films kijken. Misschien wel één van de films van onze aanbevelingen beste familiefilms van 2019 tot nu toe.

  Beste gadgets voor in de auto

  Wat zijn volgens jou de beste gadgets voor in de auto? Deel hieronder wat niet mag ontbreken en zorg ervoor dat anderen het niet hoeven te missen tijdens de vakantiereis.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.