Turtle Beach Elite Pro Review - De beste headset voor e-Sporters?

  Turtle Beach is een bekend merk als het aankomt op headsets en het bedrijf heeft dan ook een uitgebreid aanbod om elk type gamer aan te spreken. Met de Turtle Beach Elite Pro wil het bedrijf de beste headset voor e-Sports op de markt brengen. Of dat is gelukt, kun je lezen in onze Turtle Beach Elite Pro review.

  Een goede headset voor e-Sporters moet aan verschillende eisen voldoen, zoals een sterke en zuivere geluidskwaliteit, een goede microfoon en een zo comfortabel mogelijk design. Turtle Beach heeft daarom samengewerkt met verschillende e-Sports teams, zoals OpTic Gaming, om ervoor te zorgen dat de Turtle Beach Elite Pro alle hokjes kan aanvinken.

  Turtle Beach Elite Pro review

  Kussens op beide oren

  Het eerste wat opvalt als we de Turtle Beach Elite Pro uit de doos halen, is de zachtheid van de oorkussens. Waar de meeste headsets een wat stugger ontwerp hanteren dat zich aanpast aan de vorm van je oren en hoofd, gaat Turtle Beach voor een comfortabel design rechtstreeks vanuit de doos en dat is zeker te merken. De Turtle Beach Elite Pro zit zalig en is qua breedte en hoogte aan te passen, zodat hij voor elke hoofdvorm geschikt is.

  Normaliter gaan zachte oorkussens gepaard met het feit dat ze pijn gaan doen aan de oren als je ze een paar uur achter elkaar gebruikt. Gelukkig is dat bij de Elite Pro niet het geval en blijft de headset zelfs na meerdere uren comfortabel zitten. Het relatief lichte gewicht helpt daar ook aan mee, hoewel Turtle Beach daarvoor wel heeft gekozen voor plastic, wat minder lang meegaat dan duurdere materialen.

  Turtle Beach Elite Pro review

  Hoge geluidskwaliteit

  Ook het geluid dat de Turtle Beach Elite Pro produceert is erg goed. Op sommige momenten lijkt de soundmix echter lichtelijk geluidseffecten te kiezen boven stemmen, die wat zachter klinken. Maar bij gamen op het hoogste niveau is het over het algemeen belangrijker om effecten te horen dan stemmen. Communicatie is natuurlijk zeer belangijk, een teamgenoot kan je bijvoorbeeld waarschuwen dat er een vijand aankomt, maar als je de vijand zelf aan kan horen lopen ben je beter op de hoogte van zijn positie.

  Daarom keken we ook nogal op van het gebrek aan Surround Sound. De meeste high-end headsets tegenwoordig zijn uitgerust met 7.1 Surround Sound en helemaal bij e-Sports is het een zeer handige toevoeging. Eén van de meest bekende e-Sport titels is bijvoorbeeld Counter-Strike, waar Surround Sound een enorm krachtig middel is om een voordeel te bemachtigen over het andere team. Als je precies kan horen waar een vijand loopt, dan levert dat veel meer informatie op dan het simpelweg weten dat er een vijand in de buurt is.

  Turtle Beach Elite Pro review

  Microfoon niet het prijskaartje waardig

  De microfoon van de Turtle Beach Elite Pro zit los in de doos, maar is zeer makkelijk in de headset te klikken, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat de microfoon beschadigd raakt als je hem meeneemt naar een toernooi. De microfoon is ook aan te passen aan elke hoofdvorm en is daarnaast omni-directioneel, zodat hij altijd je stem oppakt.

  De kwaliteit die de microfoon produceert, is daarentegen niet heel sterk. Stemmen zijn wel te verstaan, maar er is geen noise cancelling en af en toe komt er ook wat ruis overheen. Niet heel ideaal als je met elkaar wilt communiceren in een drukke omgeving. Voor een headset van 200 euro hadden we een hogere kwaliteit van de microfoon verwacht, zeker vanwege de grote uitspraken die Turtle Beach maakt over de Elite Pro.

  Turtle Beach verkoopt ook een speciale toernooi-microfoon voor de Turtle Beach Elite Pro en daarnaast nog een aantal andere accessoires, zoals een DAC. Maar voor die hoge prijs en het predikaat van een e-Sports headset is het apart dat bepaalde functies simpelweg missen en er alleen apart bij te kopen zijn.

  Turtle Beach Elite Pro review

  Turtle Beach Elite Pro Review – Functies laten te wensen over

  De Turtle Beach Elite Pro is een aparte headset. Het Amerikaanse bedrijf zet de headset op de markt als dé headset voor professionele gamers, maar de headset mist standaard Surround Sound en de microfoon is ook niet om over naar huis te schrijven. Daarentegen zit de Turtle Beach Elite Pro heerlijk en ook de geluidskwaliteit is zeer sterk, maar voor 200 euro zijn er ook andere headsets te vinden met die kwaliteiten. Als de aparte accessoires er standaard bijzaten, dan was de Elite Pro zonder twijfel een aanrader geweest, maar dat kunnen we nu helaas niet zeggen.

  6.5

  De plus- en minpunten

  • Hoge geluidskwaliteit
  • Zit zeer comfortabel
  • Relatief licht...
  • ...door gebruik van goedkope materialen
  • Geen Surround Sound
  • Matige microfoon

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.