Trust GXT 488 Forze Gaming Headset Review - Een betaalbare instapper

  Trust wil met de GXT 488 Forze een gaming headset aanbieden die je veel biedt voor een heel scherp prijsje. Geen gekke extra's, maar een simpele koptelefoon met een microfoon en audiobediening. Ideaal voor gamers die net beginnen met hun nieuwe hobby. In de review kun je lezen hoe deze budget headset door de test heen komt.

  Geen poespas

  Wie een beetje lekker wil gamen, heeft naast een goed beeldscherm natuurlijk ook een overtuigende audio-ervaring nodig. Het geluid door de kleine speakers laten spelen is dan ook een keiharde ‘no go’. Een headset is daarvoor een ideaal alternatief, want zo heeft niemand last van jouw herrie en hoor jij hen ook meteen niet meer.

  Gaming headsets kun je in allerlei soorten, maten en met heel verschillende prijskaartjes in huis halen. Waar je soms wel 250 euro kan spenderen aan een headset met de raarste toeters en bellen, willen veel gamers gewoon een simpele headset die doet wat hij moet doen. Precies voor die mensen heeft Trust de GXT 488 Forze gaming headset op de markt gebracht.

  Een echt instapmodel

  Deze koptelefoon biedt een simpele stereo-ervaring met een handige microfoon voor alle in-game chat. Geen poespas of gekke lichtjes dus, gewoon de basics. Voor een prijsje van nog geen 40 euro haal je de headset in huis, wat de GTX 488 Forze een echt instapmodel maakt. Wat haal je voor dat bedrag nou precies in huis?

  De basis van de GTX 488 Forze gaming headset is een plastic frame met daarop natuurlijk twee oorschelpen en een microfoon. Elke oorschelp bevat een 50 mm driver voor een gebalanceerd geluid waar ook de lagere tonen goed tot hun recht moeten komen. Over die ervaring zometeen meer. De oorschelpen worden omringd door padding met een pu leder-ogende afwerking.

  Die kussens sluiten het omgevingsgeluid redelijk af, waardoor je niet zo snel last hebt van een televisie die aanstaat op de achtergrond of luidruchtige medebewoners. Erg ademend is de stof daarentegen niet, waardoor je tijdens iets langere gamesessies last krijgt van een broeierig gevoel bij de oren. Voor korte sessies is de GTX 488 dus prima geschikt, maar het is aan te raden om soms even te pauzeren voordat je oren veranderen in twee tropische oerwouden.

  Doet wat hij moet doen

  Het verdere draagcomfort is oké, al wint Trust met de GTX 488 geen awards. Bij lange sessies kan de hoofdsteun wat drukkend aanvoelen aan de bovenkant van het hoofd, maar tijdens een gemiddeld potje gamen ga je hier geen last van hebben. Verder aanwezig is een microfoon aan de rechterkant van de headset.

  Die microfoon doet wat hij moet doen: al jouw commando’s en waardevolle feedback versturen naar de spelers aan de andere kant van de digitale lijn. De microfoon op de Trust headset wint zeker geen prijzen voor de audiokwaliteit, maar dat is ook niet waar je naar op zoek bent bij een gaming headset. De microfoon klinkt helder en luid genoeg voor andere online spelers, wat precies is wat hij moet doen. Helemaal in orde dus.

  Makkelijk je audio bedienen

  Wil je dat jouw feedback even niet door de microfoon de wereld in wordt geslingerd? Dan kun je met een bedieningspaneeltje dat aan de audiokabel van de headset vast zit, jouw microfoon heel gemakkelijk op mute zetten. Daarnaast heb je hier een volume wieltje zitten waarmee de game-audio makkelijk harder en zachter te zetten is.

  Een onderscheid tussen chat en game-audio wordt verder niet gemaakt, dus hiervoor moet je even in de instellingen van jouw console duiken. De 1,2 meter lange kabel kan gemakkelijk in de koptelefoonpoort van je controller aangesloten worden, zodat je semi-draadloos aan de slag kunt. De kabel is beschermd met een nylon geweven sok, waardoor je niet zomaar zonder geluid komt te zitten door een kapotte kabel.

  Maar er is natuurlijk één doel waar je een headset voor in huis haalt en dat is voor de audio. Hoe klinkt het gamegeluid door de twee 50 mm drivers van de Trust GTX 488? In grote lijnen wel oké, al had hier veel meer in gezeten. Hoewel het volume prima is, klinkt de headset vaak erg blikkerig. Er zijn zonder twijfel beter klinkende headsets op de markt aanwezig, al zijn die vaak ook net wat prijziger.

  Trust GXT 488 Forze Gaming Headset Review - Degelijk en simpel

  De vraag die dan opkomt is: voor wie is de Trust GTX 488 bedoeld? Het antwoord is daarop is de jonge doelgroep die waarschijnlijk net begint met gamen en een niet al te dure eerste headset wil kopen of cadeau krijgt. Een headset van 200 euro is leuk, maar natuurlijk hartstikke overkill. Dan klinkt een prijskaartje van nog geen 40 euro voor een ouder meteen een stuk aantrekkelijker en ook qua zakgeld scheelt het wat maandjes sparen.

  Als instapmodel is de GTX 488 dan ook een overwogen keuze voor de jonge gamer die net wat beter wil horen waar al die tegenstanders vandaan komen in Fortnite of het geluid van een juichend stadion in FIFA 20 wat beter binnen wil laten komen. Met een prima microfoon, goed draagcomfort en audio-ervaring doet de Trust GTX 488 Forze wat een gaming headset moet doen. En soms is dat precies wat iemand zoekt in een nieuwe koptelefoon; geen overbodige luxe.

  6.5

  De plus- en minpunten

  • Prima draagcomfort
  • Audiobediening aan de kabel bevestigd
  • Erg scherp geprijsd
  • Geluid klinkt vrij blikkerig
  • Oorschelpen zijn niet ademend

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.