iPhone-productie zal pas in tweede kwartaal weer normaal zijn

News
maandag, 02 maart 2020 om 11:30
apple 1839363 1920f1612952324
Volgens analist Ming-Chi Kuo heeft Apple komende weken waarschijnlijk nog last met productieproblemen rondom iPhones. Dit zal zich waarschijnlijk pas in het tweede kwartaal van 2020 herstellen. Inmiddels worden er regelmatig fabrieken gesloten zoals LG, waar onder meer ook iPhone camera’s worden gemaakt.
De afgelopen weken waarschuwde Kuo al voor een lagere bezetting in de fabrieken, waardoor er vertraging zou zijn en onderdelen niet geleverd konden de worden. Analist Kuo maakte een onderzoeksnotitie waarin hij de huidige situatie reflecteert. Ook bleek dat er duidelijk minder cameralenzen gemaakt konden worden voor de iPhone, door de leverancier Genius Electronic Optical, waardoor de voorraden op raken.
Kuo vermoedt dat Apple nog een maand door kan en verwacht dat alles pas weer normaal zal verlopen in mei. Eerder voorspelde hij dat voor een introductie in het najaar van 2020 de 5G iPhones op schema lagen. Verder verwacht hij ook dat de iPhone 9 of iPhone SE toch op de markt zal komen in de eerste helft van het jaar, ondanks de zorgen over het coronavirus.

Camera-fabriek LG Gesloten

Meerdere fabrieken zijn hard getroffen door de uitbraak van het virus, waaronder ook LG Innotek, de fabrikant van de iPhone-cameramodules. De fabriek in Gumi, Zuid Korea is gesloten nadat er een besmetting was ontdekt onder het personeel. Ook Samsung Electronics heeft een fabriek gesloten, maar dit heeft minder invloed op Apple. LG Innotek maakte cameramodules voor de iPhone 11 en mogelijk gaan zij cameramodules maken voor de iPhone 12.
De fabriek zou dinsdag weer open gaan volgens Reuters, nadat de afdeling waar de besmette medewerker werkte grondig is gedesinfecteerd. Momenteel heeft het virus nog niet heel veel invloed op de verkoop van producten, maar op termijn moet er rekening gehouden worden met tekorten. Dit geldt niet alleen voor grote (tech)merken maar ook voor kleine winkels met goedkope producten. Ook worden er door het virus veel evenementen geannuleerd.
Apple deelde hulppakketten uit aan slachtoffers en medewerkers in China die door de situatie gedwongen moeten thuisblijven. Tim Cook meldde in een interview dat er minder zorgen om het coronavirus op termijn zullen zijn en heeft er vertrouwen in dat we het virus snel onder controle gaan krijgen.

Populair Nieuws