Logitech G502 Review - te gekke gaming muis

  Een van de meest populaire gaming muizen is de Logitech G502. Deze muis is gemaakt om te gamen, dat zie je en dat voel je. Het is dan ook niet vreemd dat de muis zo populair is. Lees alles over deze muis in de Logitech G502 review!

  Dat de muis uitermate geschikt is voor gamers, zie je in één oogopslag. Met de hoeveelheid knoppen, het lichtgevende logo en het bijzondere uiterlijk is het overduidelijk dat het geen muis is waarmee je enkel een beetje gaat surfen op het internet. Nee, deze muis haal je niet voor niets in huis. Je koopt deze G502 om een lekker potje mee te gamen: gelukkig is hij daarvoor ook uitermate geschikt.

  Apart design

  Wanneer je naar de muis kijkt, valt één ding op. Het design van de muis is nogal apart. Mooi of lelijk willen we het niet noemen, maar je moet wel van het design houden. Maar of je het design nou wel of niet mooi vindt, kun je na het gebruik van de muis niet ontkennen dat het ding heerlijk werkt.

  De muis ligt heel fijn in de hand, mede dankzij de speciale duimsteun. Verder zitten er aan de zijkanten rubberen grippads bevestigd, dus slippen zul je absoluut niet als je de muis gebruikt. Wel is het zo dat deze duimsteun ervoor zorgt dat je deze muis niet als linkshandige kan gebruiken. Ben je dus linkshandig, dan is deze muis helaas niet voor jou bestemd.

  Stevige knoppen

  Gelukkig biedt deze muis voor de rechtshandigen onder ons veel goeds. Je hebt de beschikking over maar liefst elf verschillende knoppen. Deze knoppen kun je allemaal instellen met behulp van de software die je kan downloaden voor de muis. Een tekort aan knoppen heb je zeker niet, al heeft de Razer Naga wel iets meer knoppen in dat opzicht.

  De knoppen die je het meest gebruikt zitten op makkelijk bereikbare plekken. Ook voelen ze stevig genoeg aan als je ze indrukt. Wat stevigheid betreft scoort de muis überhaupt goed. Behalve de knoppen is de draad van de muis gevlochten, wat de duurzaamheid van de draad alleen maar ten goede komt en dat is wel zo fijn.

  Verschillende profielen

  Bij het scrollwiel zit een grote knop waarmee je van profiel kan wisselen. Deze muis kan namelijk tot drie verschillende profielen hebben die je allemaal kan instellen. Zo kan je bijvoorbeeld aanpassingen maken aan de dpi-instellingen of welke toets waarvoor dient. Met een druk op de knop wissel je tussen deze profielen wat je duidelijk kan merken door de oplichtende streepjes op de zijkant en het kleurtje van het Logitech logo op de muis zelf dat verandert.

  Als je dacht dat je al genoeg aanpasmogelijkheden had, dan heb je het mis. De Logitech G502 wordt geleverd met gewichtjes in een handige bewaardoos. Het gaat om vijf stuks van 3,6 gram, die je op bepaalde plekken in je muis kan stoppen om hem lichter of juist zwaarder te maken. Dit doe je onder de muis: het klepje dat voor de gewichten zit kun je heel makkelijk verwijderen en zit goed vast dankzij een magneet.

  Verder kun je, net als bij de Logitech G633 headset bijvoorbeeld, de kleur van het Logitech logo op de muis aanpassen. Je hebt de keuze uit 16,8 miljoen kleuren, dus er zit vast wel een kleur bij die je mooi vindt. Dit doe je met behulp van de software, die je kan downloaden en waar je ook je extra knoppen kan instellen. Ook kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een soort chroma-instelling te kiezen, waardoor je muis een soort regenboog laat zien.

  De muis is verder razendsnel en nauwkeurig te noemen. Je kan de dpi verhogen tot wel 12.000 of verlagen tot 200. Verder weegt de muis maar 168 gram, dus zwaar is de muis allerminst te noemen. De muis is dan ook bijzonder geschikt voor iedere PC gamer die de behoefte heeft aan veel aanpasmogelijkheden en extra knoppen.

  Een absolute aanrader

  De hoeveelheid knoppen en aanpasmogelijkheden, evenals de stevigheid en degelijkheid van deze muis maken de Logitech G502 een echte aanrader. Een steun voor je duim is ook erg welkom en hij ligt heerlijk in de hand. Naast het feit dat de muis stevig is en lekker in de hand ligt, is de muis ook nog erg snel en nauwkeurig.

  Wel is het jammer dat het design wat apart is, al is dat puur persoonlijk, en is het jammer dat er geen linkshandige uitvoering is. Desondanks kan je kan je geluk dan niet op als PC-gamer met de Logitech G502. Met een prijskaartje van ongeveer 89,99 euro biedt deze muis heel veel waar voor je geld. De Logitech G502 is hoe dan ook een enorme aanwinst voor een ieder die zijn games het liefst op de PC speelt!

  9

  De plus- en minpunten

  • Stevig
  • Ligt lekker in de hand
  • Duimsteun
  • Gevlochten draad
  • Veel knoppen
  • Veel aanpasmogelijkheden
  • Design valt niet bij iedereen in de smaak
  • Niet geschikt voor de linkerhand

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.