Transformers Prime: Orion Pax Volume 1 Review

  De Transformers zijn intussen alweer aan de zoveelste film toe, die momenteel op het witte doek te bewonderen is. De franchise kent natuurlijk veel meer dan de films alleen. Eén van de andere dingen is een animatieserie genaamd Transformers Prime. De eerste DVD van seizoen twee ligt nu in de winkelschappen en wij zijn er eens goed voor gaan zitten.

  In het eerste seizoen van Transformers Prime kwam Megatron terug als aanvoerder van de Decepticons. Natuurlijk zou er geen seizoen twee zijn als het aan het einde niet allemaal goed gekomen is voor de Autobots en daarmee de aarde.

  Transformers Prime: Orion Pax Volume 1 ook los te kijken

  Seizoen twee van de serie brengt natuurlijk weer een nieuwe dreiging voor de Autobots en dit keer is dit niets minder dan Optimus Prime zelf. Nou ja, eigenlijk ook weer niet. Hij raakt namelijk zijn geheugen kwijt en denkt dat hij een vroegere versie van zichzelf is, genaamd Orion Pax. Hierdoor gaat hij aan de kant van de Decepticons strijden.

  Voor de Autobots levert dit een enorm probleem op, want nu moeten ze Megatron en zijn kornuiten tegenhouden en er ook nog eens voor zorgen dat hun leider ongedeerd uit de strijd komt. Dit, terwijl hij probeert hun leven zuur te maken.

  Het tweede seizoen een redelijk losstaand verhaal van dat in seizoen een. Er wordt wel een paar keer gerefereerd naar wat dingen uit het eerste seizoen, maar niets wat heel belangrijk is komt voorbij. Je kunt je natuurlijk wel afvragen of dit niet bij alle seizoenen het geval zal zijn en dat het een soort MacGyver serie dreigt te worden, waar iedere keer een soort los verhaal voorbij komt.

  Lekker lang, maar wel gemis aan detail

  Orion Pax zal in totaal 26 afleveringen tellen, wat een heel aardig aantal is. Transformers Prime: Orion Pax Volume 1 bevat in totaal zeven afleveringen. De animatieserie volgt niet echt een bekend verhaal, maar probeert wel aan te sluiten op de verhalen uit de films.

  De serie is dus lekker lang, waardoor er diep op de stof ingegaan kan worden. Helaas merk je dat in het eerste volume niet echt. Er is zeg maar een gemis aan detail in de vormgeving en ook in de animaties merk je dit snel op. Vooral in de achtergronden lijkt het een en ander vergeten te zijn, maar toch is de serie erg prettig om te volgen.

  De DVD bevat naast de zeven afleveringen echt helemaal niets extra's. Er is alleen keuze tussen de afleveringen en of je de taal in het Nederlands of Engels wilt instellen. Wel bevat het doosje van de DVD een setje Topps ruilkaarten die je kunt verzamelen.

  Redelijke serie om te volgen

  Transformers Prime: Orion Pax is een leuke start van het tweede seizoen in de serie. De DVD box is ook te gebruiken als verse start, maar daar schuilt ook direct een gevaar voor de serie. De gebeurtenissen uit seizoen 1 worden namelijk slechts heel af en toe als referentie genoemd, maar doen verder helemaal niets.

  De kans bestaat dus dat dit voor eventuele volgende seizoenen ook zal gelden. Daarnaast mist er een stukje detail en afwerking in de animaties, maar toch is het een leuke serie om te kijken. Het setje kaarten wat je erbij krijgt is erg leuk als toevoeging, maar wat extra's op de DVD hadden zeker niet misstaan.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.