The Muppets Movie Adventures Review - Eerder een trailer dan een game

  Iedereen kent de Muppets wel. De handpoppen van Jim Henson hebben een eigen tv show gehad, maar zijn ook regelmatig te zien in een eigen film met hilarische avonturen. Nu gaan Kermit en zijn maatjes weer de film in, maar in The Muppets Movie Adventures is het acteerwerk aan de PSVita gebruiker.

  De Muppets hebben natuurlijk al behoorlijk wat filmervaring. Er zijn films rondom de poppen geweest als A Christmas Carol, een kerstfilm, A Great Muppet Caper, een piratenfilm, en Muppets From Space, een sciencefictionfilm. De Muppets lijken zich dan ook overal voor te lenen.

  In The Muppets Movie Adventures wordt dit nog verder uitgediept, want daarin wordt een aantal films opgenomen met de Muppets in de hoofdrol. Elke film heeft een ander thema en natuurlijk een ander hoofdpersoon.

  The Muppets Movie Adventures piraten

  Vijf films, dus vijf levels: Beetje karig

  Zodra je de game opstart krijg je het hoofdmenu waar je kunt kiezen om te beginnen met de game. Hier lopen de sterren van de show over de rode loper, wat alleen maar verduidelijkt dat het hier echt over filmsterren gaat. Als je dan voor spelen kiest, kom je in het keuzemenu voor de films of eigenlijk levels terecht.

  Hier kun je in het begin slechts het eerste level kiezen, maar in totaal zijn er dus vijf levels te spelen in The Muppets Movie Adventures. Zoals al genoemd heeft iedere film in principe een eigen thema en hoofdrolspeler. Alleen Kermit speelt in twee levels.

  Animal, Miss Piggy en Gonzo hebben de eer van de hoofdrol in de andere drie films. Je komt onder andere in een gebied vol piraten, het Wilde Westen en in de middeleeuwen terecht als setting voor de films. Aan afwisseling qua gebied dus zeker geen tekort in The Muppets Movie Adventures.

  Het is alleen jammer dat je maar vijf levels tot je beschikking hebt, wat toch wel erg karig is. Je moet de levels wel enkele malen spelen om overal te kunnen komen, maar dan nog ben je met ongeveer vier uurtjes helemaal klaar met de game. Dat had dan ook fiks langer gemogen.

  The Muppets Movie Adventures piraten 2

  Simpele platformer zonder echte uitdagingen

  The Muppets Movie Adventures is opgezet als een eenvoudige platformer, wat erg vermakelijk is. Helaas bieden de levels, en dan met name de eerste levels, je weinig tot geen uitdaging. Je loopt een beetje door een level en springt van platformpje naar platformpje, maar uitdagend wordt het nooit.

  Onderweg kom je wel het een en ander tegen aan interactieve dingen, zoals kleine puzzels die je met het touchscreen moet oplossen, maar ook die zijn niet echt uitdagend. Natuurlijk zitten er ook wat vijanden in de levels, maar die zie je allereerst van mijlenver op je af komen, plus je kunt ze erg eenvoudig ontwijken.

  In de levels van The Muppets Movie Adventures moet je ook sterren en wat andere collectibles verzamelen. De meeste dingen liggen meteen binnen bereik, maar voor enkele andere dingen moet je een level opnieuw spelen, omdat je aan het einde van een level een power-up krijgt waarmee je erbij kan.

  Zoals het een goede platformer betaamt kun je aan het einde van ieder level een eindbaas verwachten. Deze is vaak alleen ook niet heel erg moeilijk en werkt volgens een aantal vaste aanvallen. Onder aan de streep is het een game zonder echte uitdaging dus, op een enkel level na.

  The Muppets Movie Adventures westen

  Grafisch niet lelijk, maar ook weer te simpel

  Ontwikkelaar Virtual Toys heeft in The Muppets Movie Adventures dan ook vooral gedoeld op jongere kinderen en dat is erg duidelijk in de gameplay. Een andere plek waar je dit ziet is het grafische aspect van de game, want ook hier is behoorlijk veel eenvoud te zien.

  De levels zijn behoorlijk simpel uitgewerkt en bevatten vaak alleen de details die de voorgrond sieren. Wat wel erg leuk is uitgewerkt, is dat je overal details ziet uit de Muppet wereld. In het level van Miss Piggy beklim je bijvoorbeeld een toren, waar je overal waterspuwers en ornamenten ziet in de vorm van Muppets.

  In de latere levels van de game is er wat meer detail wat betreft verlichting en graphics in het algemeen en het lijkt dan ook alsof de ontwikkelaar toen pas echt op stoom kwam met het maken van The Muppets Movie Adventures.

  The Muppets Movie Adventures middeleeuwen

  The Muppets Movie Adventures is simpelweg veel te kort

  The Muppets Movie Adventures is dan misschien gericht op de jonge gamer, maar ook die wil een game waarmee wat langer vermaak mogelijk is. Helaas is dit dan niet de game die je moet aanschaffen.

  Met slechts vijf levels, die vaak op zich wel leuk zijn, maar niet geweldig, kun je de game na ongeveer drie uurtjes weer wegleggen. En dat is veel te kort. Grafisch is de game niet fantastisch goed en dat vooral door gebrek aan details. Ook qua uitdaging weet The Muppets Movie Adventures niet echt iets te bieden.

  4.5

  De plus- en minpunten

  • Genoeg variatie qua levels
  • Ziet er over het algemeen best leuk uit
  • Veel en veel te kort
  • Geen echte uitdaging te vinden
  • Niet heel veel details

  The Muppets Movie Adventures

  Verkijgbaar vanaf 5 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.