Monster Hunter 4 Ultimate Preview - Het complete pakket voor de 3DS

  Monster Hunter fans kunnen begin volgend jaar weer aan de slag met een nieuw deel, in de vorm van Monster Hunter 4 Ultimate. Naast dat je tegen nieuwe monsters kunt vechten, introduceert de game een aantal nieuwe gameplaymechanieken. Weten deze toevoegingen de fans te overtuigen?

  Iedere avontuurlijke persoon heeft wel eens gedroomd om een superheld te zijn. Dat je met de gaafste krachten het kwaad versloeg of de grootste monsters een kopje kleiner maakte. Gelukkig is daar anno 2014 het medium games, wat je helpt om die dromen te visualiseren. Met de gekste wapens kun je rondrennen in open werelden, waar je zelf het avontuur regisseert.

  Monster Hunter is misschien wel hét voorbeeld van zo’n soort game. Lekker rondrennen met je kompanen, om vervolgens mensen te helpen door monsters te bestrijden. De serie bestaat al jaren, maar verandert gestaag mee met de tijd. Onderhand is het alweer tijd voor deel vier, en zijn er weer een aantal verbeteringen en aanpassingen doorgevoerd.

  Vrijheid om overal te klimmen en klauteren

  En de eerste verandering merk je al snel als je de Nintendo 3DS aanzet en de game opstart. De wereld van Monster Hunter was op de handheld van Nintendo al eerder driedimensionaal weergegeven, en in dit nieuwe deel ligt de focus enorm op het manoeuvreren door die omgevingen. Het klimmen van muren kan veel makkelijker, en bovendien in elke richting. Er zijn geen vooraf ingestelde klimpunten, jij bepaalt waar je naar boven of beneden gaat.

  En die 3D-actie wordt doorgezet in de vechtscènes. Voor het eerst in een Monster Hunter game is het namelijk mogelijk om op monsters te klimmen en ze vervolgens aan te vallen. Is dat je te casual, dan kun je er ook voor kiezen om gewoon in mid-air aan te vallen. Schade toebrengen aan je vijand wordt zo niet alleen diverser, maar vooral een heel stuk cooler.

  Meerdere monster rennen rond

  Speel online met andere avonturiers

  Het verhaal wordt in Monster Hunter 4 Ultimate ook meer op de voorgrond getrokken. De progressie van het avontuur dat je beleeft staat voorop, en dit wordt ondersteund door het feit dat de game meer NPC’s bevat dan welke andere Monster Hunter game dan ook. Verwacht dan ook uren aan dialoog die je op je gemakje door kunt spitten.

  Ben je niet zo van de computergestuurde mannetjes, dan kun je ook online gezelschap opzoeken. Monster Hunter 4 Ultimate is de eerste handheldversie binnen de serie met een volledig geïntegreerde multiplayer. Zo kun je samen op jacht gaan en loot verzamelen. Het is jammer dat de gespeelde demoversie nog niet met andere spelers speelbaar was, want op die manier was het toch wel een beetje eenzaam.

  Aan de slag met de Guild Quests

  De laatste en misschien wel grootste toevoeging, is het ‘Guild Quest’-systeem. Deze Guild Quests zijn voor iedere speler anders, en de buit die je binnen kunt halen bij het behalen van deze quests, bestaan uit willekeurige voorwerpen met licht aangepaste statistieken. Spelers kunnen hun spullen verhandelen met andere spelers online. Zo kun je weer meer voorwerpen bemachtigen, en op die manier herhaalt de cirkel zich.

  Met al die toevoegingen lijkt Monster Hunter 4 Ultimate een hele complete game te worden. Hoewel de gespeelde demo slechts tien minuten lang was, gaf die een goed beeld van wat je kunt verwachten als je de game volgend jaar in huis haalt. Grafisch ziet de game er – zeker voor een handheldgame – prima uit. Het is eigenlijk goed te vergelijken met Monster Hunter 3, die eerder ook op de Nintendo 3DS verscheen.

  Spelers vallen een monster aan

  Monster Hunter 4 Ultimate voelt compleet aan

  De basis van de gameplay is ook onveranderd gebleven, maar dat zal voor menig fan geen enkel probleem zijn. De subtiele aanpassingen aan de game doen eigenlijk niets meer dan het geheel fine tunen. Vechten is diverser geworden, werelden zijn makkelijker te doorkruisen, en er is simpelweg meer te doen. Een ieder die de vorige delen gaaf vond, moet Monster Hunter 4 Ultimate zeker in huis halen.

  Monster Hunter 4 Ultimate

  Verkijgbaar vanaf 13 february 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.