Want dat is waar het allemaal om draait in The Escapists 2; ontsnappen uit die gore gevangenis! Hoe je dit allemaal precies kunt doen lees je in deze The Escapists 2 Switch review! Het is dan ook geheel aan jou hoe dit gaat gebeuren. Je kunt een agent in een donker hoekje lokken, hem om zijn oren meppen en z'n outfit stelen.

Als je dit ongemerkt doet kun je zo ongeveer simpelweg de deur uitlopen. Je kunt er ook voor kiezen om via de luchtroosters ongezien door de hallen te sluipen, ergens een muurtje te slopen en daarna het buitenste hek door te knippen. Dit zijn slechts twee van de oneindige manieren om te ontsnappen uit de muren van de gevangenis.

Mocht je niet genoeg kunnen krijgen van deze titel kun je hier onze review over de PS4, Xbox One en PC versie lezen.

the escapists 2 switch review

Variatie

Dit is zowel één van de sterkste en één van de zwakste punten van deze titel. De game biedt meer dan voldoende variatie op het gebied van manieren om uit de gevangenis te ontsnappen. Je kunt bizar veel items craften en die gebruiken hoe je ook maar wilt.

Je kunt wapens maken om medegevangenen of agenten mee uit te schakelen. Je kunt allerlei soorten gereedschap maken om muren te slopen, gaten mee te graven of deuren mee te openen. Je kunt de game helemaal spelen zoals jij wilt.

Toch is de game op bepaalde vlakken enorm repetitief. Er is namelijk een bepaalde routine in elke gevangenis, en daar moet je je aan houden. Als je bijvoorbeeld niet bij het avondeten aanwezig bent wordt dit opgemerkt en wordt de beveiliging in het pand een stukje opgekrikt. Dit kun je beschouwen als een leuke twist in de gameplay, maar je kan het ook opvatten als heel erg saai. Je doet namelijk meestal hetzelfde, en alleen in de aangewezen vrije tijd doe je dingen die je zelf wilt doen.

the escapists 2 switch review

Customization

Dit is misschien nog wel het leukste aan deze game. Je kunt namelijk elke gevangene (inclusief je eigen) en agent helemaal aanpassen naar hoe jij ze wilt hebben. Je hebt hierbij de keuze uit tientallen haarstijlen, outfits, gezichten, etc. Ook heb je de optie op de namen aan te passen. Tip van ons; geef de gevangenen de namen van de complete Game of Thrones cast, vet grappig als Tyrion Lannister met Khal Drogo op de vuist gaat en wint.

Even zonder grappen, de customization opties geven deze game echt een hele persoonlijke touch. Het is tof om alle personages leuke namen te geven en hun uiterlijk aan te passen. Het geeft het potje ontsnappen een erg leuke twist en voegt zeker iets toe aan de replay value.

the escapists 2 switch review

Multiplayer

Eigenlijk is dit dé manier om deze game te spelen. Als je een paar potjes co-op hebt gespeeld, wil je eigenlijk niet meer terug naar de singleplayer. Het strategische aspect komt veel sterker terug als je het samen speelt met maximaal 3 anderen, en dat is dan ook heel erg leuk. Het feit dat je samen met je maten allemaal geniepige acties kunt ondernemen en uiteindelijk een spectaculaire uitbraak kunt plannen is fantastisch.

Ook is er een versus modus. Hierbij speel je in je eentje tegen 3 andere spelers, en is het een race wie het eerst weet te ontsnappen. Dit zorgt voor een intense tijdsdruk wat voor een goeie dosis spanning zorgt. Je gaat proberen uit te zoeken wat de andere spelers van plan zijn en gaat hen ook proberen te dwarsbomen.

the escapists 2 switch review

Saai

Toch gaat dit ene woord maar niet weg: saai. Tussen alle stiekeme zaakjes en spectaculaire uitbraken zit gewoon erg veel downtime. Je staat op, loopt naar de verplichte Roll Call, gaat ontbijten, etc. Alleen in je vrije tijd kan je je dingetjes op je gemakje doen en dat is gewoon jammer. Gelukkig zijn de routines per gevangenis wel verschillend, maar zoveel verandert dat niet.

Tijdens het ontbijt kan je wel gewoon vrij door de kantine lopen en met je medegevangenen praten, maar dat is ook na een seconde of 10 wel afgelopen. Daarna zit je nog een halve minuut niks te doen. Je zou kunnen zeggen dat dit je lekker de tijd geeft om na te denken over je grote ontsnapping, maar het blijft een beetje saai.

the escapists 2 switch review

The Escapists 2 Switch Review eindoordeel

Over het algemeen is The Escapists 2 zeker geen slechte game. De Switch is een perfecte manier om deze titel te spelen, het ziet er geweldig uit en speelt heerlijk. De customization opties zijn erg leuk en voegen veel waarde toe aan de game. De prijs van 20 Euro is ook zeker niet verkeerd, maar duurder had 'ie ook zeker niet moeten zijn. De game heeft simpelweg erg veel downtime en is op bepaalde punten erg saai. Het idee is achter de game is wel leuk en in co-op komt het spel nog het beste uit de verf.