Black Mirror Season 4 easter eggs

Article
zondag, 14 januari 2018 om 9:46
xgn google image
Dat Black Mirror een shared universe heeft blijkt steeds meer. Bedenker Charlie Brooker heeft in het nieuwste seizoen van de Britse Netflix-serie veel hints naar eerdere episodes gestopt, wat wederom de indrukt wekt dat alles tóch met elkaar verbonden is. Hier zijn de meest opvallende Black Mirror Season 4 easter eggs die deze theorie ondersteunen!
Black Mirror is een dystopische dramaserie die een donker toekomstbeeld schetst: technologische vooruitgang kan ons op vele manieren helpen, maar wat gebeurt er als het mis gaat? De episodes staan ogenschijnlijk los, maar als je op de details let zit de vork toch anders in de steel. Alsof de spannende verhalen nog niet gek genoeg zijn, maakt het bestaan van een overkoepelend psychologisch universum Black Mirror extra bizar.

Black Mirror Season 4 easter eggs in USS Callister

In de eerste episode van het recent verschenen vierde seizoen gaan kijkers de ruimte in. De planeten Rannoch B en Skillane IV refereren aan personages uit eerdere seizoenen. White Bear, de tweede episode van seizoen 2, volgt namelijk een jongen genaamd Ian Rannoch die een moord pleegt en Victoria Skillane helpt hem daarbij. Ook gebruikt de receptionist die in USS Callister te zien is dezelfde dating app waar Hang the DJ om draait.
124239

Black Mirror Season 4 easter eggs in Arkangel

Arkangel is de tweede episode van het nieuwe seizoen en vertelt wederom een gestoord verhaal, in positieve zin. Om de hints te zien zul je ook weer iets dieper in je geheugen moeten graven, want er komt onder andere een verwijzing naar het eerste seizoen in beeld.
In de episode Arkangel krijgen kinderen een chip geïmplanteerd waarmee de ouders hen kunnen monitoren en dingen kunnen wegfilteren. Alle data, variërend van vitale functies tot wat ze zien, wordt op vergelijkbare wijze opgeslagen als wat we in The Entire History of You, de laatste episode van seizoen 1, hebben gezien. Daarnaast is een clip te zien van Men Against Fire uit het vorige seizoen om als demonstratie te dienen voor het censureren van geweld met de Arkangel-chip.
124240

Black Mirror Season 4 easter eggs in Crocodile

De derde episode bevat hintjes naar zowel meerdere oude episodes als naar de eerste van dit seizoen, USS Callister. Zo komt in het verhaal kort Best of Wraith Babes voorbij, een 18+ film die een rol speelt in Fifteen Million Merits, de tweede episode van het eerste seizoen. In die betreffende episode volgen we Bing en Abi die beide meedoen aan een talentenshow. Dat gaat niet helemaal volgens plan en we willen niet te veel verklappen, maar als je hem hebt gezien zul je de hint in Crocodile ongetwijfeld herkennen.
Daarnaast is er een lied te horen dat vaker terugkeerde in de serie. Anyone Who Knows What Love Is (Will Understand) van Irma Thomas is ook te horen in Fifteen Million Merits en White Christmas, episode 4 van seizoen 2. In beide gevallen playbackt iemand het nummer tijdens een karaoke-optreden. Als derde easter egg zien we Fences Pizza terugkeren, het bedrijf dat aan Robert Daly uit USS Callister pizza’s bezorgde.
124241

Black Mirror Season 4 easter eggs in Metalhead

Hang the DJ had (vooralsnog) geen duidelijke link met andere episodes op USS Callister na, maar in Metalhead komen er toch weer meer voor. Deze episode gaat over een vrouw genaamd Bella die probeert te overleven in een postapocalyptische wereld vol gevaarlijke robothonden. Op een gegeven moment wil Bella een teddybeer vinden. De episode heeft een zwart-witfilter en daardoor lijkt de beer wit.
Dat zou een hint kunnen zijn naar White Bear, waar logischerwijs eenzelfde beer in voor komt. En de snoepjes die Bella eet, het lijken precies dezelfde pepermuntjes te zijn als de verzekeringsinspecteur in Crocodile eet. Toch opvallend dat ze er beiden van houden, wat aangeeft dat ze in hetzelfde universum leven.
124242

Black Mirror Season 4 easter eggs in Black Museum

De laatste episode van het seizoen is de grootste als het aankomt op easter eggs. De manier waarop het verhaal in Black Museum ontvouwt geeft veel stof tot nadenken. Rolo Haynes, de eigenaar van het museum, vertelt daarin drie verhalen aan de enige bezoekster Nish over technologische uitvindingen die Rolo heeft gemaakt.
Mogelijk speelt de episode zich verder in de toekomst af en zijn veel van de technologieën uit eerdere episodes verboden, zoals de bijen uit Hated in the Nation, het kopiëren en klonen van iemands bewustzijn, de Arkangel en het spel uit Playtest. En wat betekenen de ontdekkingen in Black Museum voor veel personages uit andere seizoenen?

Heb jij de Black Mirror Season 4 easter eggs gespot?

Dit waren een aantal opvallende knipogen naar eerdere Black Mirror episodes en seizoenen. Welke heb jij meegekregen? De Britse serie is begonnen in 2011 en Charlie Brooker heeft al laten doorschemeren dat hij open staat voor een vijfde seizoen. In dat geval is er nog heel veel mogelijk voor het universum!

Populair Nieuws