The 100 Seizoen 1 Review (DVD) - Heel cool!

  Een postapocalyptische dramaserie voor tieners. Dat is in een notendop hoe je The 100 het beste kunt omschrijven. Inmiddels is seizoen 1, bestaand uit 13 episodes, uit op DVD. Hoe de serie uitpakt, lees je in deze The 100 seizoen 1 review.

  Als er geen leven meer is op aarde? Dan leef je ergens elders in een universum. Maar wat als het leven daar ook niet meer te houden is? Is er dan een kans om terug te keren naar aarde? Dat is een vraag die centraal staat in The 100.

  Is er weer leven op aarde?

  The 100 vertelt het verhaal van 100 gevangen die naar de Aarde gestuurd worden om uit te zoeken hoe leefbaar het klimaat daar is. In de serie is de Aarde namelijk al 97 jaar niet meer betreden door mensen. Iets met een nucleair probleempje. Maar hé, tijd is de beste heler. Dus misschien kan het nu wel. Nietwaar?

  We maken al gauw kennis met Clarke (Eliza Taylor). Zij legt de kijker rustig uit welke situatie gaande is, dat de aarde niet leefbaar is, ze nu opgesloten zitten in de ruimte en hoe men daar leeft. Met regels. Eén klein foutje betekent executie, als je boven de 18 bent tenminste. De gevangenen uit de The 100 zijn namelijk jonger dan 18, met uitzondering van Bobby Morley.

  The 100 seizoen 1 review

  Kijkt heerlijk weg!

  De vader van Clarke is geëxecuteerd, waarvan Clarke de reden later ontdekt. De vork zit toch iets anders in de steel dan ze dacht. Hoewel The 100 in het begin wat weg heeft van een soap (jongeren, crushes op elkaar en wat kleine drama wendingen), ontwikkelt The 100 zich toch al meer dan dat. En toegegeven moet worden dat het seizoen heerlijk wegkijkt. Net zo verslavend als een goede soap, maar dan heeft het iets meer inhoud.

  In die zin: als men op aarde is aangekomen is er een interessant verhaal om te volgen. Want terwijl de jongeren van alles beleven op de grond, wordt er continu ook teruggeswitcht naar het ruimtestation, naar de volwassenen. En terwijl de kijker allerlei informatie doorkrijgt uit het nu, worden karakters uitgediept met flash backs. En dan is er nog dat postapocalyptische element.

  Paar knappe koppen

  Al is de Aarde niet helemaal uitgestorven, zoals al snel blijkt. En ook deze ontwikkeling maakt The 100 een aangename verrassing. Verder heeft The 100 een paar goede koppen waardoor het ons niet zal verbazen als de serie al gauw een fanbase gaat opbouwen in Nederland.

  Naast de goed uitziende blonde Clarke, maken we al gauw kennis met andere knappe knoppen. De tegenhanger van Clarke is de sexy brunette Marie Avgeropoulos (speelde eerder in Tracers). En al gauw komt daar de brunette Lindsey Mortan bij. Aan de mannelijke zijde zien we Thomas McDonell, Bobby Morley en meneer sixpack Ricky Whittle.

  Het is duidelijk dat al deze mensen toch we voor een groot deel gecast zijn vanwege de looks. Menig jonge kijker zal wel bij een van de personages kunnen wegkwijnen. Toch valt het qua romantiek of zwijmelscènes allemaal wel mee, al zijn er natuurlijk liefdesontwikkelingen en perikelen. Want verder is er genoeg actie en zit de vaart erin!

  The 100 seizoen 1 review

  Tikkie onvolwassen wellicht, maar wel erg leuk

  The 100 heeft een klein beetje een onvolwassen karakter doordat het echt draait om jeugdige mensen op Aarde. Maar vergis je niet. Ondanks de jeugdige uitstraling gebeurt er meer dan genoeg in The 100 om je uren te vermaken. Dit is zo'n serie waarvan je nog nooit gehoord hebt en waarbij je na éen aflevering niet meer wil stoppen met kijken. Pure sensatie. Verstand op 0 en genieten maar!

  8

  De plus- en minpunten

  • Verslavend
  • Leuke combinatie jeugd en volwassenen
  • Knappe koppen
  • Soms te veel soap

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.