Need for Speed Preview - Van plan om elke fan voor zich te winnen

  "Waar is die subtitel?", denk je misschien. Simpel, die is bewust weggelaten. Na zoveel eerdere delen (en ook slechtere) is het tijd om terug te keren naar de roots. Dat alles lees je in deze Need for Speed preview.

  Een reboot dus. Need for Speed moet het beste van alle Need for Speed games bij elkaar brengen, want dat is waar de fans al jaren naar smachten.

  Onlangs hielden we nog een poll hier op XGN om jullie te vragen wat nou de beste Need for Speed game is. Jullie kroonden Need for Speed Underground 2 tot koning, al werd die wel op de hielen gezeten door Need for Speed Most Wanted.

  Racemonsters pimpen

  Net zoals in Need for Speed Underground 2 krijg in je de reboot volop de kans om je favoriete racemonster te pimpen! Voordat je aan een race begint, ga je naar een garage, kies je een auto en krijg je een gelimiteerde tijd om je bak te customizen.

  Wat kun je precies customizen? Van alles! Denk aan wielen die je naar smaak kan aanpassen, kleur, velgen, remmen; werkelijk waar van alles op en aan je auto is naar smaak te veranderen. In de race word je beloond voor goede keuzes die je maakt tijdens het customizen!

  Need for Speed E3 preview 2

  Adrenaline door je aderen - een kicken-gevoel

  Hoewel we tijdens E3 maar één race hebben mogen rijden, gaf die race wel een goede eerste indruk. De reboot viel zo op het eerste oog niet tegen. Grafisch is die gelikt (dat mag ook wel met de Frostbite engine!) en als je eenmaal op topsnelheid door de straten racet, drift en wat al niet meer, dan heb je een kicken-gevoel te pakken. Zo’n gevoel waarbij adrenaline door je aderen pompt, wat alleen een goede Need for Speed game voor elkaar krijgt.

  Dit gevoel word mede mogelijk gemaakt door opzwepende muziek. Wat dat betreft heeft de serie altijd al een degelijke soundtrack gekend en dat lijkt nu ook goed voor elkaar te zijn.

  Need for Speed E3 preview 1

  Goede besturing en veel nieuwe content

  Niet geheel onbelangrijk is de besturing, die voelde lekker. Dat moet ook wel als je die zeven andere snelle rakkers de baas wil blijven. Naast het potje racen op E3, woonden we ook een presentatie bij van de game. Daarin werd kort een uitleg gegeven over wat we mogen verwachten van Need for Speed.

  Medewerkers van EA gaven aan dat de game volop content krijgt. Niet alleen heb je de standaard races, offline en online, maar krijgt de game dagelijkse uitdagingen om te volooien. Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de vertrouwde elementen. Need for Speed krijgt onder meer Drift trials en meer van dat soort coole dingen.

  Ook in eerdere beelden van een trailer was al te zien dat er missies aanwezig zijn waarbij de politie je op de hielen zit. Hoeveel Need for Speed gamers hebben in het verleden niet nachten doorgehaald om die politie van zich af te schudden? Ondergetekende in ieder geval wel. Het is goed om te zien dat dit soort dingen in Need for Speed zitten, dat moet gewoon.

  Need For Speed E3 Preview

  Need For Speed E3 preview - alle ingrediënten in huis

  EA krijgt het niet voor elkaar om bij elke franchise keer op keer een goede game af te leveren. De ene keer lukt het ze wel, de andere keer niet. En dat ondanks de uitspraak ‘It’s in the game’. Voor de Need for Speed reboot ziet het er vooralsnog kleurrijk uit. Ja, misschien heeft Need for Speed het allemaal wel in zich. We zijn benieuwd!

  Need For Speed ligt vanaf 3 november in de winkels voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Need for Speed

  Verkijgbaar vanaf 5 november 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.