Teufel Real Blue NC Review - Ideale noise cancelling koptelefoon?

Review
zondag, 02 juni 2024 om 11:00
teufel real blue nc review
Terwijl Harry Styles uit je koptelefoon komt, ben je hard aan het werk achter je laptop. De vogeltjes fluiten, maar jij hoort niets. Zelfs van de buurman die verderop aan het klussen is, krijg je niets mee. Jij zit in eigen bubbel dankzij de Real Blue NC van Teufel.
Teufel is een audiomerk dat al jarenlang topkwaliteit levert qua audio. Het is een merk waarbij je koptelefoons kunt kopen die een beetje in de middenklasse zitten qua prijs, niet te te duur en ook niet te goedkoop. En voor die prijs krijg je precies wat je mag verwachten: een koptelefoon die degelijk is en waarmee je een tijd vooruit kunt.
We hebben getest: de Real Blue NC. Dit is een noise cancelling koptelefoon die normaal gesproken 229,99 euro kost, maar nu in de aanbieding is voor 149,99 euro. Een heerlijke koptelefoon dus om te kopen voor als je vakantie straks begint. We gaven in de intro al een voorbeeld dat dit een prima koptelefoon is voor als je achter een laptop aan het werk bent, maar hetzelfde geldt natuurlijk voor als je op reis bent en bijvoorbeeld in een vliegtuig zit.

Compleet en stijlvol

Niets is zo vervelend als schreeuwende mensen (lees: kinderen) om je heen en in zo’n geval biedt een noise cancelling koptelefoon uitkomst. De Real Blue NC wordt geleverd in een verpakking met een mooie opberghoes. In deze case kun je het item dus goed bewaren. Het kost wel een klein beetje ruimte in je tas, maar hij is dan wel beschermd.
Zodra je de koptelefoon in handen hebt, voel je meteen dat je kwaliteit in handen hebt. De koptelefoon voelt degelijk aan, is een beetje zwaar (280g), waardoor je weet dat je geen goedkoop plastic materiaal in handen hebt. Want dat zit niet fijn op je hoofd en gaat binnen no time kapot. Daar hoef je met de Real Blue NC dus niet bang voor te zijn.
Via een bluetooth verbinding koppel je het apparaat eenvoudig aan bijvoorbeeld je laptop of telefoon en eigenlijk valt dan meteen al op hoe ontzettend gebruiksvriendelijk deze koptelefoon is. Soms gebeurt het dat je een koptelefoon of oortjes koopt, die niet de meest gebruiksvriendelijke handleiding hebben, waardoor je soms eerst aan het stoeien bent hoe alles werkt.

Eenvoudig aan de slag met de Teufel app

Daar hoef je bij de Real Blue NC niet bang voor te zijn. Een kind kan de was doen. Op de doppen zitten slechts drie knoppen; de aan-uit knop (en om te verbinden), een ANC-knop en nog een klein knopje. Tip: download meteen de Teufel app.
Dankzij deze app heb je namelijk binnen een paar minuten door hoe deze koptelefoon werkt. Met het knopje op de doppen kun je het geluid van de audio aanpassen door even erop te drukken en hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor een ander nummer selecteren of even iets te pauzeren. Het is real easy. Uiteraard kun je er ook mee bellen als je een call op je mobiel binnenkrijgt, terwijl je muziek aan het luisteren bent.
De vraag is uiteraard hoe de kwaliteit is? Vrij eenvoudig: degelijk. Voor 150 euro hoef je niet te verwachten dat je mega goede audiokwaliteit krijgt met allerlei toeters of bellen en dus diepgang in de tonen, maar het is gewoon prima. Echte audiofielen hoeven niet aan te kloppen bij deze koptelefoon, maar iemand die gewoon lekker muziek wil luisteren en een goede noise cancelling koptelefoon zoekt, kan hier prima mee uit de voeten. De koptelefoon doet wat het moet doen.
De oorkussens zijn daarbij prettig, al kan de koptelefoon naar verloop van tijd mischien wel iets te straks op het hoofd zitten of aanvoelen. Wij vonden het geen fijn koptelefoon om langer dan 1 a 2 uur op te hebben, maar dat zal per persoon verschillen. Hij kan in ieder geval wel lang mee, bij normaal volume is dit 55 uur.
Qua speakers in de koptelefoon zijn dit de specificaties
  • Fullrange speaker (aantal speaker): 1
  • Fullrange speaker (diameter): 40 mm
  • Frequentiebereik van tot 10 - 2000 HZ
  • Transparantiemodus: ja 
Verder kan de Real Blue NC overal voor gebruikt worden: Android, iOS, MacOS en Microsoft apparaten.
Zoek je een alleskunner? Dan ben je bij deze koptelefoon aan het juiste adres. Het is een koptelefoon met niet te veel toeters en bellen, waarbij de techniek niet de crème de late crème is, maar wél uitstekend in deze prijsklasse. Een tip dus voor als je een degelijke koptelefoon zoekt waarmee je een tijdje vooruit kunt.

8.0