Surfs Up 2 Wavemania Review (DVD) - Terug naar de golven

Review
zaterdag, 25 maart 2017 om 16:00
xgn google image
De surfende pinguïns zijn terug. Na een afwezigheid van ongeveer tien jaar zijn Cody Maverick, Lani Aliikai, Chicken Joe en Tank Evans terug voor een compleet nieuw avontuur. Lees hier meer over in de Surfs Up 2 Wavemania review.
De vriendengroep zal in de opvolger van Surfs Up gaan samenwerken met de Hang Five. De stemmen van de Hang Five karakters worden ingesproken door verschillende WWE-worstelaars, die allemaal hun eigen inbreng geven aan de personages. Dat belooft zeker een spektakel te worden, maar lukt het de makers om het succes van de eerste film te evenaren?
Surfs Up 2 Wavemania review

Lichte déjà vu

Aan het begin van de film zien we hoe sportzender SPEN langs gaat bij Cody, om te zien waar hij nu mee bezig is. Nadat hij in de eerste Surfs Up tweede werd bij het Big Z Memorial, pakte het leven van Cody zich heel anders uit dan hij had gepland. Cody is samen met Lani namelijk een surfschool begonnen.
Chicken Joe daarentegen doet het een stuk beter in de surfwereld. Na zijn winst kreeg de kip meerdere sponsorcontracten, om uiteindelijk op wereldtournee te gaan. Chicken Joe besluit hier even afstand van te nemen, om na twee jaar weer zijn vrienden op te zoeken.
Wanneer Joe en Cody een momentje samen hebben, geeft Joe een poster van de Hang Five aan Cody. We zien een flashback naar het moment waarop een jonge Cody de Hang Five voor het eerst ontmoet. Na deze flashback zegt Cody dat hij altijd al bij de Hang Five had willen horen en vergeet hij eigenlijk alles wat er in de eerste film is gebeurd.
Surfs Up 2 Wavemania review

Op avontuur met je surfboard

Kort na het moment dat Chicken Joe en Cody samen hebben, verschijnt plotseling de Hang Five voor hun deur. Dit is het moment waarop het verhaal officieel van start gaat. We krijgen vervolgens een beter beeld van alle personages en hun motieven. Ook de reden waarom de Hang Five op Pen Gu eiland is, wordt bekend.
De leider van de groep, Mr. McMahon (Vince McMahon), is klaar met alle avonturen die de groep heeft beleefd en wil graag met pensioen. Voordat hij met pensioen gaat, wil hij nog een laatste avontuur beleven: hij wil de meest legendarische surfplek ooit vinden. Dit geeft ook meteen de mogelijkheid om te testen wie van de oude vrienden hem zal vervangen.
Elk lid van de Hang Five neemt een van de vrienden onder hun vleugel. Samen gaat de groep op zoek naar de legendarische surfplek en leren ze elkaar en zichzelf beter kennen. Dit gebeurt door middel van verschillende grappige momenten.
Surfs Up 2 Wavemania review

Misschien iets te ver gegrepen

Hoewel er genoeg grappige momenten in de film zitten, voelt de humor zeker een tandje lager dan de eerste film. Zo zijn er weinig spontane momenten die toch nog even een glimlach op je gezicht bezorgen, zoals die er in de eerste film wel zaten. Deze momenten worden in Surfs Up 2 vervangen door verschillende grappen die WWE-fans zeker leuk gaan vinden.
Maar, voor de meeste kijkers zullen deze referenties toch te ver gegrepen zijn. Gelukkig worden deze grappen niet te veel gemaakt en zijn daarom dus ook niet vervelend. Voor degene die het snappen, zal het toch een extra dimensie geven. Neem bijvoorbeeld een moment van het personage J.C. (John Cena).
Aan het begin van de film zegt het karakter: “Had je soms wat, kom maar op dan!”. Dit verwijst naar een van de zinnen die John Cena in de ring gebruikt, namelijk: “If you want some, come get some!” Het zijn dit soort momenten die de WWE-fans nog een extra lachertje opleveren.
Toch hoef je je niet te vervelen als je niets afweet van de WWE. Er zijn genoeg momenten die leuk zijn voor zowel jong als oud. De humor van Surf’s Up 2 is op een goed niveau maar doet het nog steeds onder aan de grappen en momenten vanuit de eerste film.
Surfs Up 2 Wavemania review

Voor herhaling vatbaar

Een pluspunt van Surfs up 2 Wavemania is zijn mogelijkheid tot herhaling. Je kunt de film zonder moeite meerdere keren bekijken en nog steeds leuk vinden. Ook de extra's zorgen ervoor dat de DVD niet nutteloos is, wanneer je klaar bent met de film.
De extra's geven je namelijk nog een extra kijkje achter de schermen. Zo krijg je verschillende WWE-sterren aan het woord, die vertellen hoe zij hun karakter tot leven hebben gewekt. Ook geven de extra's een beeld op de meer technische kant van de film, als bijvoorbeeld: hoe teken je je favoriete personage.
Surfâs Up 2: Wavemania review

Geen topper, maar zeker vermakelijk

Surf’s up 2 Wavemania is al met al een enorm vermakelijke film. De film zit vol actie en heeft verschillende leuke momenten. Toch doet de film onder aan zijn voorganger, in zowel humor als zijn personages.
Toch moet dat de pret niet drukken en is Surf’s Up 2 Wavemania een perfecte film om op je zondag ochtend te bekijken. Hoewel het een kinderfilm is, is er ook voor de oudere genoeg om van te houden in de film. Zeker als je meer weet van de WWE zal je kunnen genieten van het tweede deel uit de Surf’s Up reeks.
Cijfer: 7.5