SteelSeries Rival 710 Review - Solide muis met leuke extra's

  Ultieme precisie om een headshot te maken, knoppen aan de zijkant om snel een skill te gebruiken en een OLED scherm waarop je belangrijke meldingen binnenkrijgt. Dit klinkt als de ideale gaming muis voor games als Fortnite battle royale, League of Legends en Starcraft II. Met de SteelSeries Rival 710 haal je dan ook echt een beest van een gaming muis in huis.

  Voor deze review hebben wij deze muis gebruikt tijdens onze dagelijkse bezigheden, maar daar is deze gaming muis eigenlijk niet voor bedoeld. De muis is speciaal ontwikkeld voor eSports en daarom hebben wij de SteelSeries Rival 710 getest in Fortnite Battle Royale, DOTA 2 en Counter-Strike: Global Offensive.

  Gamen op het allerhoogste niveau; dat is waar de SteelSeries Rival 710 voor gemaakt is. En in wat voor soort spel dit is, maakt eigenlijk niets uit. De nieuwste gaming muis van SteelSeries is van alle markten thuis. Daar betaal je dan ook wel 109,99 voor. Meteen het eerste minpunt van deze gaming muis: de prijs. Ben je op zoek naar een goedkopere gaming muis? Bekijk dan onze special met de vijf beste budget gaming muizen.

  Aansluiting bedrading

  SteelSeries Rival 710 Review - Wat zit er in de doos?

  Ook al betaal je maar liefst 109,99 euro voor dit beest van een gaming muis, toch wordt er maar weinig meegeleverd. In de doos zit logischerwijs de SteelSeries Rival 710. Een strakke, matzwarte, compacte gaming muis met RGB-verlichting, extra knoppen aan de zijkant en een OLED-scherm.

  In de doos van de Rival 710 zitten ook een gevlochten kabel van twee meter en een normale kabel van een meter. Daarnaast wordt er nog een boekje met wat instructies meegeleverd; zeker handig voor het eerste gebruik. En dat heb je het eigenlijk wel gehad. Typerend voor deze muis, want de Rival 710 doet wat hij moet doen. En dat doet hij heel goed!

  Het is wel jammer dat je het gewicht van de Rival 710 niet kunt aanpassen. De muis weegt 135 gram en dat is een stuk zwaarder dan de Rival 600 van 96 gram en de Rival 650 Wireless van 121 gram. De Rival 710 is dus een relatief zware muis, maar toch ligt de gaming muis lekker in de hand.

  Zijkant van de gaming muis

  Rival 710 maakt gamen een stukje makkelijker

  De SteelSeries Rival 710 ligt dus lekker in de hand. Het complete matzwarte design wordt bijgestaan door twee gebieden, linksonder en rechtsonder op de muis, met meer grip. Zelfs met zweethandjes in een één tegen één gevecht in Fortnite voor die Victory Royale heb jij de ultieme controle. Ook de extra knoppen zijn zeer handig.

  De Rival 710 heeft in totaal zeven knoppen die allemaal aan jouw voorkeur kunnen worden aangepast. Met behulp van deze extra knoppen bouw je snel over je tegenstander heen in Fortnite of gebruik je snel achter elkaar twee skills in League of Legends. De handelingen in verschillende spellen worden je zo een stuk makkelijker gemaakt.

  Ook het richten op je tegenstander in Fortnite en CS: GO en het klikken op de map in League of Legends en DOTA 2 is erg nauwkeurig. Dit komt door de TrueMove3 technologie die zorgt voor 1:1 tracking. Je kunt het CPI van de gaming muis aanpassen van 100 tot wel 12000 CPI. Wil je een precies kunnen mikken in CS: GO? Of juist een heel snel op verschillende plaatsen klikken in DOTA 2? Niets is onmogelijk met deze gaming muis. Het aanpassen van de CPI en het instellen van de extra knoppen zijn niet de enige dingen die kunnen worden aangepast op de Rival 710.

  Bovenkant

  Ontzettend veel opties op de Rival 710

  Naast dat een muis goed moet functioneren is het ook mooi meegenomen als die er goed uitziet.Het matzwarte design zet hierin al een grote stap, maar de echte schoonheid komt met de RGB-verlichting die we al kennen van eerdere SteelSeries Rival gaming muizen. Het scroll-wheel en het SteelSeries logo kunnen worden verlicht met wel 16.8 miljoen verschillende kleuren. Een statische kleur, een aantal kleuren die in elkaar overlopen of alle kleuren van de regenboog; het kan allemaal met de Rival 710. Deze functie kennen we al, maar er zijn ook twee nieuwe features.

  Die toffe features kunnen ook tot in de puntjes kunnen worden gepersonaliseerd. De Rival 710 heeft namelijk een OLED scherm, waarop verschillende dingen kunnen worden afgebeeld. Van je score in CS: GO en DOTA 2 tot aan jouw gamertag of het logo van je favoriete eSports team. De Rival 710 kun je verder personaliseren dan welke SteelSeries gaming muis dan ook.

  Een andere nieuwe functie van de nieuwe Rival 710 is Tactile Alerts. Dit zijn trillingen in de muis die je helpen tijdens het spelen van bijvoorbeeld DOTA 2 en CS: GO. In CS: GO is het heel lullig als je met één kogel in je magazijn rondloopt. De Rival 710 geeft een melding, wanneer het tijd in om te herladen. In DOTA 2 krijg je een Tactile Alert, wanneer je een bepaalde skill weer kunt gebruiken. Zo ga je altijd goed voorbereid het gevecht in!

  Voorkant met doos

  De SteelSeries Rival 710 Review - Solide gaming muis met een paar extra’s

  Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: de SteelSeries Rival 710 is prijzig. De prijs van 109,99 ligt hoog voor een gaming muis, maar dan heb je ook wel een een topmodel. Een muis met TrueMove3, RGB-verlichting, Tactile Alerts en een OLED-scherm; veel meer kun je niet verwachten van een gaming muis! De SteelSeries Rival 710 helpt je enorm tijdens het gamen en kan eigenlijk niet meer voor je doen. Behalve automatisch richten dan...

  8

  De plus- en minpunten

  • Nauwkeurig door TrueMove3
  • RGB-verlichting
  • OLED-scherm
  • Tactile Alerts
  • Relatief zwaar
  • Prijzig

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.