Steelseries Rival 600 Review - Een gooi naar de troon

  Steelseries is een gevestigde naam op de muizenmarkt, met de Rival-serie die al jaren wordt gezien als een reeks ijzersterke muizen. De Rival 600 is het nieuwe vlaggenschip en moet zelfs zijn voorgangers zien te verbleken. Of Steelseries dat is gelukt kun je lezen in onze Steelseries Rival 600 review.

  De Steelseries Rival 600 is een evolutie van de Rival-serie en kan er in sommige gevallen niet eens mee vergeleken worden. Zo valt meteen de vorm op van de Rival 600, die niet hetzelfde is als de klassieke vorm van de andere Rival-muizen. De muis is nog steeds vrij lang, wat het een ideale muis maakt voor mensen met een palm-grip, maar kent iets meer uitstekende, ietwat futuristische vormen.

  Wij zijn erg blij met de vorm van de muis, want hij ligt heerlijk ergonomisch in de hand. Je hoeft je hand niet in een onnatuurlijke houding te plaatsen om de muis goed voort te bewegen. Het enige waar we minder blij zijn de rubberen grippunten aan de rechterkant van de muis. Die hadden wat ons betreft iets meer grip mogen hebben vanuit de doos, hoewel de grip beter wordt na een aantal dagen inwerken.

  Steelseries Rival 600 Review

  Spelen met magneetjes

  De nieuwe vorm van de Rival 600 komt voornamelijk door de zijkanten van de Rival 600, die met magneten worden vastgehouden en er makkelijk af gehaald kunnen worden. Geen zorgen, tijdens het gamen zullen de zijkanten er niet vanaf vliegen, want de magneten houden de zijkanten ook keurig op hun plaats. Achter deze plaatjes zitten vier vakjes aan elke kant waar gewichtjes van vier gram in geplaatst kunnen worden.

  Op deze manier is het mogelijk om de muis precies af te stellen naar de balans die goed werkt voor jou. Wil je een zwaardere muis, dan kun je ze er allemaal in stoppen. Maar als je bijvoorbeeld bij het bewegen de muis te veel optilt aan één kant, dan kun je er één of meerdere gewichtjes in stoppen om het te compenseren. Het is even experimenteren, maar als je eenmaal de ideale balans hebt gevonden is het ideaal.

  Steelseries Rival 600 Review

  Twee sensors in één muis

  Een andere nieuwe toevoeging aan de Steelseries Rival 600 is de lift off-sensor. Normaal berekent de standaard sensor of de muis verwijderd is van de muismat en de muis dus niet meer moet bewegen, maar de Rival 600 heeft daar dus een aparte sensor voor. En die is zeer goed in zijn taak, want als je hem op de gevoeligste stand zet, zal de muis zelfs niet werken op plekken die lichtelijk zijn ingedeukt op de muismat. Plekken die voor het blote oog zelfs niet te zien zijn.

  De vraag is alleen hoeveel deze tweede sensor toevoegt. Ja, je kan nu perfect instellen wanneer de muis geen signaal meer doorgeeft aan de cursor en het aanpassen aan jouw eigen speelstijl. Maar bij de meeste competitieve muizen is de lift-off ook geen probleem en werkt het gewoon naar behoren. Wat ons betreft is de sensor dan ook een beetje aan de overdreven kant, net zoals muizen met een extreem hoog maximaal DPI.

  Steelseries Rival 600 Review

  Kan zich meten met de besten

  Wat betreft de standaardfuncties is de Rival 600 even goed als zijn voorgangers. De TrueMove+ sensor behoort tot de beste van zijn soort en kan zich meten met de beste muizen van de grootste concurrent, Logitech. Tijdens het gamen is alles accuraat als het maar kan zijn en als je op hoog niveau games als Overwatch speelt, ben je met de Rival 600 aan het perfecte adres.

  Met de Steelseries Engine kan je daarnaast ook zo’n beetje alles aanpassen aan de muis wat je maar wilt. Zo kan je de RGB-belichting op acht verschillende plekken aanpassen met patronen, golven of een vaste kleur. Daarnaast zijn ook alle knoppen te veranderen, wat niet alleen handig is voor games, maar bijvoorbeeld ook voor video- of foto-bewerking. Zo kan je voor specifieke programma’s bepaalde functies aan de knoppen binden, waardoor je niet lang door menu’s moet graven om die functie te kunnen gebruiken.

  De Steelseries Engine reageert bovendien uitstekend op alle veranderingen die je doorvoert. Geen enkele keer hebben we last gehad van foutmeldingen of leek de verbinding tussen de muis en de software te zijn verdwenen. Dat konden we bijvoorbeeld niet zeggen van de software van Razer, die de nodige bugs en glitches kent.

  Steelseries Rival 600 Review

  Steelseries Rival 600 Review – Een uitstekende keuze voor veel gamers

  De Steelseries Rival 600 is een muis met veel verschillende opties en daarmee een muis die past op de muismat van veel gamers. De TrueMove+ sensor is ijzersterk, de muis ligt heerlijk in de hand en met de software heb je veel mogelijkheden. We vinden alleen de tweede sensor voor de lift-off distance een beetje overdreven en de muis is daarnaast ook voornamelijk geschikt voor mensen met een palm-grip. Maar als je voorbij die twee punten kan kijken en 75 euro van je bankrekening kan missen, dan is de Steelseries Rival 600 een uitstekende keuze.

  9

  De plus- en minpunten

  • TrueMove+ sensor werkt uitstekend
  • Balans aan te passen met magneetjes
  • Veel aanpassingsmogelijkheden
  • Ligt heerlijk in de hand...
  • ...maar het rubber moet wel even inwerken
  • Lift off-sensor is overbodig

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.