SteelSeries Apex M800 Review - Ultiem gaming keyboard

  Tegenwoordig wordt de gaming markt overspoelt met gaming keyboards. Logitech, Razer en SteelSeries weten deze markt maar al te graag aan te vullen met nieuwe producten. In de SteelSeries Apex M800 review lees je hoe wij dit gaming keyboard ervaren!

  Met de Apex M800 betreedt SteelSeries de groeiende eSports business met een grootse belofte. Het toetsenbord moet namelijk het meest uitgebreide en snelst programmeerbare mechanische gaming keyboard zijn.

  oor elke game zijn er uitgebreide opties om jou keyboard te programmeren. Maar om dat te kunnen doen moet je er wel 199 euro voor neerleggen.

  Apex M800 Review

  Toernooikwaliteit

  Op eerste gezicht ziet de SteelSeries Apex M800 er gewoon uit, maar schijn bedriegt en daarmee verras je menig tegenstander. Op een duidelijk SteelSeries logo, functietoetsen aan de linkerkant en kabel na ziet de SteelSeries Apex M800 er gewoon uit. Het geheime wapen zit namelijk in het toetsenbord zelf. Met een hoge reactiesnelheid en aanpasbare bediening wordt je machtiger in je favoriete games.

  De Apex M800 richt zich voornamelijk op je favoriete first-person shooter games vanwege het ontbreken van uitgebreide macro toetsen. Maar dat betekent niet dat het gaming keyboard niet ook gebruikt kan worden voor massively multiplayer online games, want daar heeft SteelSeries aan gedacht door de toetsen aan te passen met de SteelSeries Engine 3 software. De software werkt overzichtelijk en uitstekend en maakt het Apex M800 keyboard van unieke toernooikwaliteit.

  SteelSeries Apex M800

  Verlichtend

  Doormiddel van de SteelSeries Engine 3 software zijn alle knoppen aan te passen. In de software kan de gamer alle individuele knoppen voorzien van een unieke kleur. Daarnaast kunnen de knoppen aangepast worden door er een andere functie aan te koppelen.

  Opvallend tijdens het typen is dat knoppen oplichten wanneer deze ingedrukt worden. Dit zorgt ervoor dat wanneer er belangrijke informatie in wordt getypt zoals een wachtwoord, andere mensen kunnen zien welke letters zijn gebruikt. Wij zijn ervan overtuigd dat dit geen groot probleem gaat worden aangezien de kleuren na ongeveer 3 seconden weer de normale kleur krijgen.

  Voor gamers kunnen de kleurencombinaties ideaal zijn aangezien de gebruiker kan instellen welke kleuren gekoppeld worden aan belangrijke toetsen. De andere toetsen kunnen desnoods uitgezet worden, waardoor alleen de belangrijke toetsen opvallen. Ook de zijkant en het SteelSeries logo is aan te passen, maar dat is alleen een leuke bijkomstigheid.

  Apex M800 Review

  SteelSeries Engine 3

  Voordat we verder gaan met de hardware is het verstandig om in de software te duiken. Eén van de grootste geheimen van de Apex M800 is namelijk het feit dat elke toets aan te passen is met een andere commando. Gamers kunnen verschillende profielen creëren waardoor elke game meteen gebruik maakt van de ideale set-up.

  De gebruiker koppelt het profiel aan de game en wanneer de game opstart wordt meteen de juiste setting geladen. Denk hierbij aan de mogelijkheid om voor first-person ­shooters alle overbodige toetsen uit te zetten en alleen de cruciale toetsen te programmeren op de plek waar jij dat wilt. De controle ligt volledig in jouw handen met de SteelSeries Engine 3.

  Apex M800 Review

  Snelheid

  De Apex M800 is niet alleen voorzien van goede software, maar bezet ook briljante hardware. Onder elke toets zit een QS1 switch waarbij de LED verlichting in het midden zit en maar 1,5 millimeter indruk afstand nodig heeft om een signaal door te sturen. Andere gaming keyboards hebben normaal gesproken 2 millimeter indruk afstand voor een signaal en een totale indruk afstand van 4mm met 45CN druk kracht. Bij de Apex M800 is de totale indruk afstand 3mm en is de druk kracht 45CN.

  Met de snelle knoppencombinaties die hiermee bereikt worden, moet de Apex M800 alles wel kunnen verwerken. Om dat te doen heeft SteelSeries een extra processor toegevoegd aan de Apex M800. Geen excuses meer, geen lag en super snelle knoppen combinaties.

  De professionele gamers kunnen hun killstreaks naar een nieuwe hoogte tillen. In game modus betekent dit dat je 256 knoppen kan indrukken op een enkel moment en zoveel knoppen heeft de Apex M800 niet eens!

  Apex M800 Review

  SteelSeries Apex M800 review

  Om te zeggen dat de Apex M800 gamers beter maakt is waarschijnlijk niet waar, maar gamers kunnen wel hun skills nog sneller inzetten. Het reactievermogen van gamers wordt sneller overgebracht en het gaming keyboard voelt prettig aan. De kleurencombinaties en het configureren van toetsen is voor eSports gamers een handige bijkomstigheid en bespaart een hoop moeite. Om de toetsen aan te passen moet echter wel de software van SteelSeries Engine 3 gedownload worden.

  Het grootste minpunt is de prijs dat relatief erg hoog ligt. Maar voor 199 euro ben je wel in het bezit van het meest uitgebreide gaming keyboard dat er momenteel is. De QS1 switches zijn ideaal geplaatst en werken optimaal in combinatie met de twee processoren.

  Gamers die op elk moment de controle in eigen handen willen houden zullen uiterst tevreden zijn met de SteelSeries Apex M800 en de Engine 3 software.

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Eenvoudige maar uiterst handige software
  • Dual processor
  • QS1 switch
  • Aanpasbare toetsen
  • Aanpasbare verlichting
  • Verschillende gaming profielen
  • Weinig macro toetsen
  • Aan de dure kant

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.