Sony Soundbar HT-NT5 Review - Uitstekend ruimtevullend geluid

  Soms ben je alleen thuis, zijn de buren er niet, en krijg je dus lekker de mogelijkheid je favoriete nummer keihard te luisteren. Of misschien lekker Battlefield 1 spelen op hoog volume, voor krachtige explosies. Dan heb je wel een goede speakerset nodig. Lees hier in de Sony Soundbar HT-NT5 review of deze soundbar iets voor jou is!

  Onlangs is de Sony Soundbar HT-CT790 review al voorbijgekomen, maar nu zijn de ogen dus gericht op de HT-NT5. Hoewel er meerdere vlakken zijn waarop de soundbars overeenkomen, zit er ook genoeg verschil in. En dan hebben we het natuurlijk niet alleen over de prijs. Leek de HT-CT790 niet helemaal jouw ding? Misschien weet de Sony Soundbar HT-NT5 je dan te overtuigen.

  Elegant uiterlijk met opties

  Het design van de Sony Soundbar HT-NT5 is simpel, maar elegant. Zowel de soundbar als de subwoofer zijn zwart en passen daardoor vrijwel bij al het andere apparatuur waarop je het mogelijk aan zou sluiten. De soundbar en subwoofer nemen wel veel ruimte in. Je moet het niet zien als een soort losse Bluetooth speaker die je overal simpel mee naar toe neemt.

  Het voordeel is dat de twee niet bij elkaar in de buurt hoeven te staan. De verbinding tussen de soundbar en subwoofer is draadloos. Er lopen enkel kabels naar het stopcontact. De subwoofer maakt heel vlot een connectie met de soundbar zodra beide apparaten aan gaan, maar mocht het toch niet lukken, dan zit er nog een knopje achterop de subwoofer om hem verbinding te laten maken.

  Je kunt de soundbar neerleggen voor je televisie of hem er onder aan de muur ophangen. Dit zijn twee specifieke locaties, maar door de onhandige kabelplaatsing staat dit het mooist. Daarnaast kun je bij deze soundbar de beschermkap eraf halen. Deze zit enkel vast met magneten. Dit is leuk voor de liefhebbers die liever de speakers zelf zien bewegen in plaats van altijd tegen de beschermkap aan te kijken.

  Sony Soundbar HT-NT5 Review

  Eenvoudig gebruik voor iedereen

  De Sony Soundbar HT-NT5 heeft een hoop opties die je gelukkig allemaal heel simpel kunt gebruiken. Op de soundbar heb je enkele Touch-knoppen voor standaardfuncties, zoals het aan-/uitzetten en het volume. Met de afstandsbediening of de Songpal Link-app kun je de overige functies bereiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het volume van de subwoofer of het dimmen van de display.

  Zoals gezegd moet je alleen denken om de grootte van de apparaten. De soundbar is 108 centimeter lang, 5,8 cm hoog, 12,7 cm dik en heeft een gewicht van 3,2 kilogram. Hiermee is die iets groter dan de Sony Soundbar HT-CT790. Je moet van tevoren dus wel even overwegen of je zo'n balk wel kwijt kan. Liggend, dan wel hangend.

  De subwoofer is 19 bij 38,2 bij 38,6 centimeter en weegt 8,3 kilogram. Deze afmetingen zijn precies hetzelfde als de HT-CT790, alleen weegt deze subwoofer een halve kilo meer. Het geheel wil je ook het liefst gewoon thuis laten bezorgen. Eenmaal thuis hoef je alleen de kabels erin te stoppen, hem op de juiste audio input te zetten en hij is klaar voor gebruik.

  Sony Soundbar HT-NT5 Review

  Alles valt aan te sluiten

  Een groot voordeel van de Sony Soundbar HT-NT5 is dat je er nagenoeg elk apparaat op aan kunt sluiten. Zowel bedraad als draadloos. Via bedrading heb je de mogelijkheden uit analoog, optisch, drie HDMI-kanalen, een HDMI-ARC kanaal, USB en Ethernet. Die laatste twee zijn meer om de soundbar te updaten of bijvoorbeeld je telefoon op te laden.

  Draadloos kun je dan nog connectie maken met de soundbar via Bluetooth en WiFi. Om WiFi op te zetten voor de soundbar moet je gebruikmaken van de Songpal Link-app om hem aan te sluiten op je thuisnetwerk. In tegenstelling tot de HT-CT790 leek de WiFi op deze soundbar wel goed te werken. Als laatste zijn er nog twee hele specifieke manieren van draadloze connecties: Google Chromecast (ingebouwd) en Spotify Connect.

  Via de Songpal Link-app kun je eventueel nog losse Sony speakers draadloos op de soundbar aansluiten, zodat je bijvoorbeeld overal in huis dezelfde muziek tegelijk af kunt spelen. Met 4K HDR audio ingebouwd in de HDMI-aansluitingen kun je ook een lange tijd door met deze soundbar, dus wat extra geld investeren kan geen kwaad.

  Sony Soundbar HT-NT5 Review

  Ruimtelijk, krachtig geluid

  Het geluid is waar het verschil tussen beide Sony soundbars echt duidelijk wordt. De HT-NT5 heeft 400 Watt aan vermogen en naast de twee grote speakers in de soundbar nog vier kleinere, ondersteunende speakers. Samen met de S-Force Pro Front Surround Sound zorgt dit voor een explosie van geluid en krijg je nog meer dat gevoel van een eigen kleine thuisbioscoop.

  De Sony Soundbar HT-NT5 maakt ook gebruik van DTS-HD en Dolby TrueHD audio en heeft daarnaast nog DSEE HX, om al je muziek naar een hoge resolutie op te schalen. En zo is alle audio die uit deze soundbar komt van hoge kwaliteit. Daarbij kun je het geluid nog enigszins afstellen met voorafgestelde equalizers die je onder Sound Fields kunt vinden.

  De Movie-instelling zorgt bijvoorbeeld voor meer lage tonen en bas. De Music-instelling zorgt voor een betere balans tussen hoge en lage tonen, zodat je alle instrumenten en melodieën in de muziek kunt horen. De overige pre-settings die je kunt gebruiken zijn Standard, Game Studio, Sport en ClearAudio+. Elk met hun eigen doel inzetbaar voor het juiste moment.

  Net als de HT-CT790 ontbreekt het hier dus ook weer aan een uitgebreide equalizer waarbij je zelf alles in kunt stellen. Er zit geen applicatie of programma bij om dit te doen. Mocht je de pre-settings dus niet ideaal vinden, dan kun je ze ook niet aanpassen. Dit is waarmee je het moet doen. Gelukkig is het nog steeds een meer dan uitstekende soundbar!

  Sony Soundbar HT-NT5 Review

  Een echte audio-aanrader

  Hoewel de HT-NT5 net als de HT-CT790 onhandige kabelplaatsing heeft en geen losse equalizer heeft, werkt de WiFi deze keer wel goed. Je kunt er wederom ieder bedenkbaar apparaat op aansluiten en het design is strak en elegant met de optie om de beschermkap er af te halen. Het echte verschil zit hem in de extra speakers die een geweldig, krachtig geluid uitblazen.

  Dat verschil komt alleen ook met een flink prijsverschil. De Sony Soundbar HT-NT5 is maar liefst 200 euro duurder en verkrijgbaar vanaf 549 euro. Voor de echte audioliefhebber is dit meer dan de moeite waard en je kunt een lange tijd vooruit met de soundbar.

  9

  De plus- en minpunten

  • Elegant design, ook zonder beschermkap
  • Eenvoudige bediening
  • Veel aansluit- en connectiemogelijkheden
  • Extra speakers verzorgen uitstekend, krachtig geluid
  • Onhandige plaatsing van kabelaansluitingen
  • Geen losse equalizer aanwezig

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.