Sniper Elite 3 Ultimate Editon Review - Buitenkansje voor een toffe bundel

  Sniper Elite 3 Ultimate Edition, de remake van Sniper Elite 3 is uit voor de PlayStation 4. Grofweg een jaar geleden kwam de sniper-game al uit voor alle belangrijke consoles. Nu is het tijd voor een Ultimate Edition met vele extra's en alle eerder verkregen DLC.

  Sniper Elite is een franchise die shooters als Battlefield en Call of Duty teniet doet als het gaat om het gebruik van de sniper. Geen enkele game geeft je meer het gevoel dat je een echte sluipschutter bent. Maar is het wel de moeite waard om nogmaals 40 euro uit te geven aan een game die eigenlijk al bestaat? Is er een reden om de game opnieuw aan te schaffen?

  Sniper Elite 3 Ultimate Edition bundelt slechts

  Laten we maar meteen met de deur is huis vallen: Sniper Elite 3 Ultimate Edition is niets meer en niets minder dan een bundel van Sniper Elite 3 zoals deze oorspronkelijk uitkwam, plus de uitgebrachte DLC. Hieronder vallen de drie Save Churchill missies en de zes online multiplayer mappen. Hoewel blijft staan dat Sniper Elite 3 Ultimate Edition een toffe game is, heb je geen reden om de game voor een tweede maal aan te schaffen.

  Sniper Elite 3

  Sniper Elite 3 niet gespeeld?

  Mocht je Sniper Elite 3 niet gespeeld hebben, dan is dit het perfecte moment om in te stappen. Naast een game met een geweldige campaign kun je voor een (relatief) koopje hier ook de downloadable content van krijgen. Alles in één klap kopen en je bent binnen. Sniper Elite 3 beoordeelden wij eerder al met een 7,5. Onder andere de 'lompe AI' en het gebrek aan een diverse multiplayer waren daarbij de negatieve punten.

  Aan de AI is helaas niets veranderd. Vijanden lopen nog steeds als een kip zonder kop rond en denken op bepaalde momenten echt als een computer in plaats van mens. Langs diverse lijken lopen alsof er niets aan de hand is, is daar een voorbeeld. De multiplayer is echter een stuk interessanter geworden met de komst van de zes DLC mappen.

  Churchill Sniper Elite

  Multiplayer mappen brengen net dat beetje extra

  In Sniper Elite 3 werd er al goed geluisterd naar de achterban. Een multiplayer ontwikkelen voor een op snipers gerichte game is dan ook heel lastig. Vanuit de fans kwam de roep om team-based modi in de multiplayer, en die kwam er. Uiteindelijk bleek er een te kort aan variatie te zitten in de game, waardoor de multiplayer niet goed werkte. Zes nieuwe multiplayer mappen en een nieuwe gamemodus moeten daar verandering in brengen.

  Met een positief resultaat. Naast nieuwe mappen werden er ook veel nieuwe wapens toegevoegd en zelfs de modus Capture the Flag. De eerder niet divers gevonden multiplayer is hierdoor veel aantrekkelijker geworden. Wie wil er nou geen goede team-based snipermodi om lekker op elkaar te jagen?

  extra's Sniper Elite 3

  Save Churchill in Sniper Elite 3 Ultimate Editon

  Voor de mensen die de DLC van Sniper Elite 3, Save Churchill, niet gespeeld hebben is het nu de absolute kans om dat alsnog te doen. Winston Churchill was, de Britse wereldleider, die samen met andere wereldleiders de Duitsers versloeg in de Tweede Wereldoorlog. Aan jou als sluipschutter om de beste man te redden van zijn dood. De Save Churchill DLC is opgebouwd uit drie delen.

  Hoewel de drie delen niet erg lang zijn, zijn ze zeker vermakelijk. Afhankelijk van jouw speelstijl en de keuzes die je maakt kun je nog een aantal uur flink plezier hebben met deze DLC. Uiteindelijk moet je concluderen dat de intrede van grootheden uit de geschiedenis toch wel erg veel toevoegt aan een game als Sniper Elite. Niet langer ben je enkel een sluipschutter, je bent nu ook een held.

  Sniper Elite 3 3

  Sniper Elite 3 Ultimate Edition review: aanschaffen of niet?

  Sniper Elite 3 kwam vorig jaar al uit op de PlayStation 4 en dat is gelijk het probleem. Als je toen de game gekocht hebt en wellicht de DLC ook al hebt gedownload, is er absoluut geen reden om Sniper Elite 3 Ultimate Edition te kopen. Als je de game nog niet in je bezit hebt, is dit echter wel je kans. Voor een relatief lage prijs kun je het hele pakket binnen hengelen.

  Een andere reden is er echt niet om de Ultimate Edition te kopen. Hoewel Sniper Elite 3 Ultimate Edition dus een fantastische game is die echt het gevoel van een het leven van een Sniper overbrengt, is deze bundel echt alleen voor de mensen die Sniper Elite 3 nog niet gespeeld hebben. Maar hé, met een prijs van 40 euro kost het niet veel om deze game uit te brengen en het is een buitenkansje voor gamers die deze game al een tijdje op hun verlanglijstje houden. Dus waarom niet?

  7

  De plus- en minpunten

  • Buitenkansje
  • DLC heeft wel meerwaarde
  • Beroemdheden
  • Multiplayer leuker
  • Weinig reden tot kopen
  • Geen vernieuwingen

  Sniper Elite 3: Ultimate Edition

  Verkijgbaar vanaf 13 march 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.