Battlefield Hardline Guide - Tips en tricks

Article
maandag, 23 maart 2015 om 16:52
xgn google image
Battlefield Hardline ligt sinds donderdag 19 maart voor alle consoles in de winkels. Om jou op weg te helpen in het multiplayer gedeelte van de game hebben wij deze Battlefield Hardline Guide met tips en tricks voor beginners voor je opgesteld. Opdat jij zo snel mogelijk tot de top kunt behoren!

Tot welke klasse behoor je?

Te beginnen bij het begin: het selecteren van één van de classes. In Battlefield Hardline zijn er 4 klassen waaruit je kunt kiezen. Iedere klasse heeft haar eigen kenmerken en wapens. De klassen zijn de volgende:
  • Operator: de operator is de genezerik/hospik/medic van het team. Deze persoon bevindt zich altijd aan de frontlinie van het gevecht om zo de strijdende soldaten te helpen die gewond raken. Deze persoon beschikt over een aanvalsgeweer (Assault Rifle).
  • Mechanic: de mechanic is de ingenieur van het team. Hij is gespecialiseerd in het maken van voertuigen. De mechanic beschikt over de keuze tussen primaire wapens en karabijnen.
  • Enforcer: de enforcer is de steun en toeverlaat van het team. Hij is gespecialiseerd in het geven van rugdekking en het team voorzien van munitie. Deze persoon beschikt over een licht machine geweer (Light Machine Gun).
  • Professional: de professional is de sniper uit het team. Deze persoon is gespecialiseerd in het geven van informatie en het verzorgen van scherpschutter ondersteuning op lange afstand.
Het is dus belangrijk om te bepalen wat voor type speler jij bent of wilt zijn. Ben jij die precisieschieter die van afstand iedereen raakt, kies dan voor de professional. Als je meer van rushen houdt, kies dan vooral voor de Operator. Het is vooral uitproberen om er achter te komen in welke klasse jij het best tot je recht komt in Battlefield Hardline.
68925

Kies je wapens

Zoals in iedere first-person shooter is het belangrijk om het juiste wapen te kiezen. Iedere speler heeft zijn of haar eigen voorkeur voor een wapen. Zo kan het zijn dat jij de persoon bent die iedereen in kleine ruimtes snel neermaait met een SMG of misschien ben jij wel degene die zichzelf tussen de bosjes verstopt en vanaf honderden meters iemand een headshot geeft met een sniper.
De eerste uren bestaat Battlefield Hardline uit trial and error. Zo zul je in principe alle mogelijke wapens moeten testen om het wapen te vinden dat het beste past bij jouw manier van spelen.
Het grootste gedeelte van de wapens in Hardline zijn exclusief voor de criminelen of voor de politie. Het is mogelijk om een wapen van de andere partij te gebruiken door een weapon license te kopen. Zo kan een agent spelen met een geweer van een crimineel. Het is natuurlijk ook mogelijk om gewoon iemand van de tegenpartij neer te schieten en zijn wapen op te rapen.
In Battlefield Hardline kun je het grootste gedeelte van de wapens te unlocken door ze te kopen met in-game geld. Zo kun je direct het wapen krijgen dat jij wilt hebben.
68926

Selecteer wapen hulpstukken

Zodra je jouw favoriete wapen hebt gevonden kun je dit wapen nog beter te maken met behulp van weapon attachments. Deze hulpstukken zorgen ervoor dat je het wapen nog fijner kunt gebruiken.
Wil jij iemand zijn die andere spelers besluipt en daarna genadeloos in stilte neerknalt, gebruik dan bijvoorbeeld een geluidsdemper. Of wil jij gaan voor precisie, gebruik dan een red-dot. Ook hier is het weer een kwestie van proberen. Kijk welke toevoeging het beste past bij jouw speelstijl.
De weapon attachments kunnen worden gekocht met in-game geld nadat je over de standaard versie van het wapen beschikt. In de nieuwe Batllefield is het ook mogelijk om attachments te vinden in Battlepacks. Zo is het mogelijk om een red-dot te vinden in een Battlepack en dit bespaart je dan weer centjes die je later aan iets anders uit kunt geven. Over deze Battlepacks vertellen we je zo meer in deze Battlefield Hardline guide.
68927

Ontvang beloningen uit Battlepacks

Battlepacks zijn tassen die willekeurige beloning geven aan spelers in Battlefield Hardline. Deze tassen bevatten onder andere XP boosts, wapencamo’s, messen, dog tags en nog veel meer.
Battlepacks kunnen worden bemachtigd door levels te behalen in de campaign mode, door te levelen in de multiplayer, door stars te bemachtigen voor klassen en wapens of door ze simpelweg te kopen met geld dat je verdient in de multiplayer.
De Battlepacks hebben iets weg van de supply drops in Call of Duty: Advanced Warfare en de Packs in FIFA 15 Ultimate Team. De Battlepacks zijn verkrijgbaar in drie varianten: een bronzen, zilveren en gouden.
Het bronzen Battlepack kost 10.000 dollar en bevat drie items. Hieronder vallen minimaal twee standaard items en een derde bonus item. Het bonus item bevat de kans op de beloning van een geavanceerd item.
Voor het zilveren Battlepack betaal je 25.000 dollar. Deze bevat vier items waaronder minimaal een geavanceerd item en twee standaard items. Als kers op de taart krijg je nog een vierde bonus item. Het bonus item is een normale versie of een superieur item wat je niet in een bronzen Battlepack zult vinden.
De gouden Battlepack is er één voor echte bazen. Hiervoor betaal je de hoofdprijs van 50.000 dollar, maar daar krijg je dan wel een leuke verrassing voor terug. De gouden tas bevat 5 items, waarvan er minstens twee geavanceerd zijn. En een bonus item, dit is er één die je niet zult vinden in de twee voorgaande Battlepacks.
68928

Upgraden van je voertuigen

Een van de leukste dingen van de Battlefield serie is het besturen van de voertuigen. Ook in Battlefield Hardline heb je deze mogelijkheid. De mappen in Battlefield zijn doorgaans nogal groot en het is dan ook belangrijk om je zo snel en tactisch mogelijk van A naar B te verplaatsen om zo snel mogelijk je vijanden te kunnen vermoorden en punten binnen te halen om te kunnen ranken.
Het is mogelijk om voertuigen te upgraden met in-game geld. Hiervoor moeten spelers een voertuig gebruiken om agenten te doden of doelstellingen te behalen. Je haalt je geld binnen door activiteiten te doen met deze voertuigen. Zodra je een bepaalde score hebt behaald is het mogelijk om het voertuig te upgraden.
Door je voertuig te upgraden wordt het geoptimaliseerd voor gebruik in het strijdperk. Dit kan jou een voordeel geven ten opzichte van anderen als je goed gebruik weet te maken van het verbeterde voertuig.
68929

Respawn op de juiste plek

Waar Call of Duty nog wel eens wil falen met het automatische respawn systeem, heb je in Battlefield de mogelijkheid om zelf tussen verschillende punten op de map te kiezen om te respawnen na je dood. Zo kan je een tactische plek kiezen om te respawnen.
Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om jezelf op een strategische plek aan de rand van de map te laten respawnen, om zo naar het strijdveld te kunnen lopen. Of kies ervoor in de buurt van een teammate te spawnen en je direct in de kern van de strijd te bevinden. Maar let er wel op dat jouw teammate mogelijk al onder vuur ligt en jij midden in een vuurgevecht kunt spawnen.
Maak dus een slimme afweging tijdens het respawnen. Zo zul je na verloop van tijd achterhalen waar iedereen zich op een map bevind en kun jij tactisch respawnen en je vijand te slim af zijn.

Populair Nieuws