Sharknado 3 cast - Interview met hoofdrolspeler Ian Ziering

Article
donderdag, 23 juli 2015 om 14:01
xgn google image
Het is nu zonnig, warm en rustig zomerweer, maar als het aan Syfy ligt komt daar vanavond om 23:00 op het Syfy kanaal verandering in en waait er een Sharknado onze kant op. Wij spraken met Ian Ziering, die behoort tot de Sharknado 3 cast.
Sharknado werkt eigenlijk volgens heel simpel concept: het is een compleet hilarische over-the-top rampenfilm bestaande uit een combinatie van haaien en tornado’s.
Dat klinkt fout, en dat is het ook. Maar het is zó fout, dat het juist weer leuk wordt. Er zijn inmiddels al twee films beschikbaar en de derde komt op 23 juli. Ian Ziering speelt Fin Shepard, de stoere actieheld die iedereen probeert te redden.

Het Sharknado-succes verklaard

De films zijn best goed ontvangen door zowel de pers als de sci-fi fans. Ian Ziering verklaart het succes van de films en legt uit dat het te maken heeft met de betrokkenheid van de fans:

De beste tip om een Sharknado te overleven

In de eerste twee films hebben we al heel wat scenario’s met haaien voorbij zien komen zoals een ondergelopen metro in New York, de riolering, het strand, een tornado (duh) en het zwembad.
Om deze 'vliegende vismonsters' te lijf te gaan is Fin Shepards weapon of choice een kettingzaag(!). Ians belangrijkste tip aan XGN’ers om een Sharknado te overleven is daarom heel logisch:

CGI haaien – niet van deze wereld

In de film zijn alle special effects gedaan zonder het gebruik van tastbare voorwerpen (of echte haaien). Van haaien die op hem afvliegen vanuit een tornado, of een haai die zich door het vliegtuigraampje een weg naar binnen bijt: alles is gefilmd met behulp van een green screen.
Volgens Ian werd dit per film makkelijker om te doen, omdat hij steeds beter begreep wat de special effects crew voor hem kon betekenen.
Op de vraag of er een scene in de derde film zit die nog meer over-the-top is dan de twee eerste films antwoordde Ian mysterieus:

Haaien en de kids

Ian Ziering heeft vaak aangegeven dat hij erg trots is op zijn twee dochtertjes (van vier en zes jaar oud), en dat hij een echt voorbeeld voor ze wil zijn.
Wat is nou een beter voorbeeld dan een vader die met een kettingzaag in de bek van een haai springt en zich er aan de andere kant weer uitzaagt?! Volgens Ian was dit wel even schrikken voor zijn oudste dochter van vier.

Dé haaienslachter van New York

Nu Sharknado het goed doet op tv en te zien is over de hele wereld, wordt Ian natuurkijk ook meer herkend op straat. Hij moet zelfs lachen als we vragen hoe het is om bekend te staan als een 'haaienslachter pur sang':
Hoewel Ian dankbaar is voor zijn rol in de films en zeker veel voordeel haalt uit het succes ervan (zoals nieuwe rollen en audities die hij aangeboden krijgt), heeft het succes duidelijk ook een impact op zijn privé-leven:

De toekomst voor Ian Ziering en Sharknado

Nu de tweede Sharknado: The Second One een van de meest succesvolle films op Syfy is, ziet het ernaar uit dat de derde film het ook erg goed zal gaan doen. Met celebrities als David Hasselhoff, Tara Reid en nog vele anderen is dit ook niet zo gek. Maar hoe ziet Ian zijn eigen toekomst voor zich?
Een Sharknado 4, 5 en 6 lijken dus heel goed mogelijk. Daarbij is het ook niet geheel onlogisch volgens Ian om Sharknado nog grootser aan te pakken, naarmate het publiek en het succes steeds groter worden:
Dat klinkt allemaal erg goed, en wij kijken dan ook uit naar het nieuwe derde deel vol bizarre actie en sensatie. Sharknado 3: Oh Hell No gaat vanavond om 23:00 uur in première, alleen op Syfy.