Top 11 beste films voor mei 2015

Article
zaterdag, 02 mei 2015 om 11:47
xgn google image
De maand mei staat alweer voor de deur, gevuld met een goed aantal bioscoopreleases. Dus doe je zonnebril maar af en ga er goed voor zitten, want wij hebben de top 11 beste films voor mei 2015 op een rijtje gezet.
De grootste publiekstrekkers van de maand mei zijn Mad Max Fury Road en Pitch Perfect 2, twee films die ieder zijn eigen uitgesproken doelgroep hebben. Mad Max Fury Road heeft heel lang op de plank gelegen voordat de film eindelijk in ontwikkeling ging. Anno 2015 is hij eindelijk klaar met Tom Hardy als Max Rockatansky in plaats van de beruchte Mel Gibson. De mensen die van a capella houden, kunnen genieten van Pitch Perfect 2 met Anna Kendrick in de hoofdrol, wie muzikaal bekend werd van het Cups liedje uit de eerste Pitch Perfect film.

Mad Max Fury Road - 14 mei

Mad Max Fury Road vertelt een apocalyptisch verhaal dat zich afspeelt in de verre uithoek van onze planeet. In een kaal woestijnachtig landschap is de menselijkheid weg en iedereen vecht voor de laatste levensbenodigdheden. In deze wereld zijn twee rebellen op de vlucht, die heel misschien de orde weer kunnen herstellen.
Aan de ene kant is er Max (Tom Hardy), een man van actie en weinig woorden, die enkel op zoek is naar rust en vrede in zijn leven, na het verlies van zijn vrouw en kind in de nasleep van de chaos. Aan de andere kant is er Furiosa (Charlize Theron), een dame van actie en iemand die gelooft dat haar kans op overleven gevonden kan worden door de woestijn over te steken richting haar geboorteland.

Pitch Perfect 2 - 14 mei

In Pitch Perfect 2 worden de Bella's uit het Aca-Circuit gegooid, na een problematisch ongelukje voor de ogen van de president van de Verenigde Staten. Om schoon schip te maken en hun status weer terug te krijgen, moeten de Bella's een onmogelijke taak uitvoeren. Namelijk een internationale competitie winnen, waar nog nooit eerder een Amerikaans team heeft gewonnen.
Om deze monumentale taak te behalen moeten de dames hun bond van vriendschap en zusterschap versterken en de competitie wegblazen met hun geweldige aca-magie. Samen met nieuwe vrienden en oude rivalen die de dames onderweg tegenkomen, kunnen de Bella's hopelijk hun dromen waarmaken.
Als je op zoek bent naar avontuur, dan zit je deze maand goed met twee verschillende soorten avonturen. Allereerst is er de Finse film Big Game, waarbij de president van de Verenigde Staten, gespeeld door Samuel L Jackson, neerstort in een bos en zijn enige hulp is een kleine Finse jongen. In de Disney film Project T (voorheen bekend als Tomorrowland), gaan wij op avontuur in de toekomst door simpelweg een speld aan te raken.

Big Game - 7 mei

Wanneer Air Force One door terroristen wordt neergeschoten, komt de president van de Verenigde Staten (Samuel L Jackson) in de Finse wildernis terecht. Hier is maar één persoon die hem kan redden, een dertien jarige jongen genaamd Oskari (Onni Tommila). Oskari is op een jachtmissie om zijn mannelijkheid te bewijzen aan zijn familie. Tijdens zijn jacht op een hert ontdekt hij plotseling de meest machtige man van de wereld in een vluchtcapsule.
Met de terroristen op hun hielen moet het onlogische duo samenwerken om te ontsnappen aan hun eigen jagers. Terwijl het Pentagon gespannen meekijkt via satelliet-verbinding, is het aan de president en zijn nieuwe side-kick om zichzelf te bewijzen en om de meest bijzondere 24 uur te overleven.

Project T - 21 mei

Verbonden door een gedeelde lotsbestemming, gaan een slimme en optimistische tiener (Britt Robertson) en een voormalig wonderkind en uitvinder (George Clooney) samen op een gevaarlijke missie. Tijdens deze missie ontdekken zij de geheimen van een mysterieuze plek ergens in tijd en ruimte, die enkel in hun collectieve geheugen bestaat als Tomorrowland.
De maand mei kent ook twee goede drama thrillers. Zo gaan we naar de Sovjet-Unie ten tijde van Stalins heerschappij voor Child 44, waar in principe moordenaars niet bestaan. Toch komen er meerdere kinderen te overlijden en dat vraagt om onderzoek door niemand minder dan Mad Max (Tom Hardy). Vervolgens gaan we in Good Kill naar de huidige Verenigde Staten waar een drone piloot twijfelt over de ethiek van zijn baan.

Child 44 - 7 mei

Child 44 is een politiek geladen thriller, welke is gebaseerd op het eerste boek uit een trilogie van Tom Rob Smith, welke zich afspeelt tijdens het Stalinistische tijdperk in de Sovjet-Unie. Het plot draait om de idealistische geheim politieagent Leo Demidov (Tom Hardy), die een onderzoek start naar een serie van moorden op kinderen, in een land waar een misdaad als deze zogenaamd niet bestaat. Wanneer aan Leo wordt gevraagd om zijn vrouw Raisa (Noomi Rapace) openlijk te beschuldigen, weigert hij. Als straf wordt Leo verbannen uit Moskou met daarbij het verlies van status, macht en huis.
Bij een grimmige provinciale buitenpost slaan Leo en Raisa de handen ineen met generaal Mikhail Nesterov (Gary Oldman) om gezamenlijk de seriemoordenaar te vinden die op jonge jongens jaagt. Hun zoektocht naar rechtvaardigheid bedreigt een gigantische cover-up aangevoerd door Leo's psychopathische rivaal Vasili (Joel Kinnaman), die volhoudt dat er geen misdaden zijn in het paradijs.

Good Kill - 28 mei

In de schaduwachtige wereld van drone oorlogsvoering, worden gevechten als een soort game uitgespeeld, alleen staan er nu echte levens op het spel. Na zes keer uitgezonden te zijn, is Air Force piloot Tom Egan (Ethan Hawke) er opnieuw klaar voor om in de cockpit van een echt vliegtuig te kruipen. Hij zit nu alleen vast in een box met airconditioning in de Las Vegas woestijn, waar hij in een luie stoel op de Taliban jaagt.
Wanneer Tom en zijn crew directe orders krijgen van de de CIA, wordt de inzet verhoogd, waardoor de zenuwen en de relatie met zijn vrouw Molly Egan (January Jones) onder druk komen te staan. Good Kill toont de psychologische druk waar drone piloten gedwongen mee omgaan, terwijl zij getuige zijn van de nasleep van hun acties tegen opstandelingen.
Als je iets kwijt bent, dan is dat uiteraard erg vervelend, zeker als het gaat om je dochter of een prachtig en waardevol schilderij. In San Andreas probeert Dwayne 'The Rock' Johnson zijn dochter te redden, nadat een gigantische aardbeving Californië uit elkaar trekt. Het schilderij in kwestie is weer van Helen Mirren in de film Woman in Gold, waar zij een Joodse overlever speelt uit de Tweede Wereldoorlog. Met de hulp van advocaat Ryan Reynolds zet ze alles op alles om het familieschilderij terug te krijgen.

San Andreas - 28 mei

Nadat de beruchte San Andreasbreuk het begeeft, ontstaat er een aardbeving van negen op de schaal van Richter in heel Californië. Hierdoor reist Ray (Dwayne Johnson), een helikopter reddingspiloot, samen met zijn vervreemde vrouw Emma (Carla Gugino) van Los Angeles naar San Francisco om hun enige dochter Blake (Alexandra Daddario) te redden. Hun gevaarlijke route naar het noorden is slechts het begin. Wanneer zij denken dat het ergste voorbij is, blijkt het juist net te zijn begonnen.

Woman in Gold - 28 mei

Woman in Gold vertelt het waargebeurde verhaal van Maria Altmann (Helen Mirren) over het terugvorderen van haar erfenis en het krijgen van gerechtigheid voor wat er is gebeurd met haar familie. Zestig jaar nadat Maria was gevlucht uit Wenen tijdens de Tweede Wereldoorlog, start de oude Joodse vrouw aan haar reis om haar familiebezittingen terug te krijgen die door Nazi's waren ingenomen. Het belangrijkste stuk in deze collectie is het beroemde schilderij van Klimt genaamd 'Portrait of Adele Bloch-Bauer I'.
Deze reis ondergaat Maria samen met haar onervaren, maar moedige jonge advocaat Randy Schoenberg (Ryan Reynolds). Gezamenlijk starten ze een gigantische strijd die gaat van het hart van de Oostenrijkse grondlegging tot aan het Amerikaanse hooggerechtshof, waarbij Maria onderweg wordt geconfronteerd met moeilijke waarheden over haar verleden.
Mocht je goed willen lachen in de maand mei, dan kun je terecht bij de Amerikaanse komedie Get Hard en de Nederlandse buddyfilm Ventoux. In Get Hard wordt miljonair Will Ferrell berecht voor fraude, waardoor hij aan Kevin Hart vraagt om hem te trainen voor het gevangenisleven. De Nederlandse film Ventoux gaat over het opnieuw overmeesteren van de Mont Ventoux, waar dertig jaar geleden de vriendengroep een hard verlies leed.

Get Hard - 7 mei

Get Hard gaat over de miljonair en bank manager James King (Will Ferrell) wie wordt berecht voor fraude en een gevangenisstraf moet uitzitten in de streng beveiligde gevangenis van San Quentin. De rechter geeft hem echter dertig dagen om al zijn zaken op orde te brengen. In al zijn wanhoop gaat hij naar Darnell Lewis (Kevin Hart) om hem voor te bereiden op het leven achter de tralies.
Ondanks James zijn vooroordelen, is Darnell een hardwerkende kleine ondernemer die nog nooit een parkeerboete heeft gekregen, laat staan in de gevangenis heeft gezeten. Gezamenlijk doen de twee heren alles om James klaar te stomen voor de gevangenis. Tijdens dit proces komen ze erachter hoe verkeerd ze zaten over een heleboel dingen, waaronder elkaar.

Ventoux - 14 mei

Vier mannen (Kasper van Kooten, Wilfried de Jong, Leopold Witte en Wim Opbrouck), oude vrienden van vroeger, stappen opnieuw op hun racefiets om de Mont Ventoux te beklimmen zoals zij dat 30 jaar geleden ook deden. Tijdens deze race wordt moeiteloos slap geouwehoer afgewisseld met loodzware ernst.
Alles is leuk en aardig, totdat hun jeugdvriendin, de prachtige Laura (Maruschka Detmers) op het toneel verschijnt en de spoken uit het verleden terugkeren. De reis is een mix van humor en weemoed waarin de vriendschap overwint, die juist door het donkere verleden een vriendschap voor het leven blijkt.
Ben jij meer iemand die ervan houdt om goed te griezelen, ook dan is er goed nieuws. De klassieke horrorfilm Poltergeist uit 1982 heeft een remake gekregen van producer Sam Raimi (Spider-Man, Evil Dead, The Grudge) en regisseur Gil Kenan (Monster House).

Poltergeist - 21 mei

Poltergeist is het bekende verhaal over een familie, wiens voorstedelijke huis is overgenomen door kwaadaardige krachten. Zodra de aanvallen van de enge spookverschijningen escaleren en de jongste dochter gevangen wordt genomen, zit er voor de familie niks anders op dan samen te werken om haar te bevrijden, voordat ze voor eeuwig verdwijnt.
De familie in het enge spookhuis bestaat uit de acteurs Sam Rockwell, Rosemarie DeWitt, Saxon Sharbino, Kyle Catlett en Kennedi Clements. In het verdrijven van de geesten krijgt de familie hulp van dr. Claire Powell (Jane Adams) en Carrigan Burke (Jared Harris).