Run Sackboy Run Review - Een leuke mobile game voor de fans

  Fans van de LittleBigPlanet-franchise kunnen nu ook op iOS aan de slag met de kleine sackboy. Sackboy is nu te spelen in Run Sackboy Run, waarbij je vijanden moet doden, bubbles kan verzamelen en achterna gezeten wordt door een soort van robot monster. In onze Run Sackboy Run Review lees je wat wij van deze mobiele sackboy game vinden.

  In Run Sackboy Run is het doel om zo ver mogelijk te komen en niet dood te gaan. Op je weg naar het einde, ontwijk je obstakels, dood je vijanden, verzamel je bubbels en stickers en probeer je niet dood te gaan door een robotachtig monster dat achter je aan komt. De gameplay doet ons erg denken aan een game als Rayman Jungle Run.

  Run Sackboy Run zit vol met gevaar

  Terwijl je probeert zo ver mogelijk te komen, dood je allerlei vijanden die je misschien wel bekend voorkomen uit de LittleBigPlanet-franchise. Zorg ervoor dat je vijanden ook echt doodt, want als je ze net verkeerd aanraakt, ga je dood en mag je opnieuw beginnen. Naast de vijanden kun je ook door allerlei andere dingen doodgaan zoals spikes en elektriciteit. Hier moet je dus op het juiste moment overheen springen en gelijktijdig rekening houden met de vijanden.

  Ga je dood, dan begin je weer opnieuw of kun je gebruik maken van een hart. De harten kun je onderweg verzamelen of die zijn te koop in de app door middel van in-app aankopen. Dat is één van de vele dingen die je in de game kunt kopen tegen betaling. Een gratis game zou niet gratis zijn als er geen in-app aankopen in zouden zitten.

  Run Sackboy Run Review

  Verzamel gouden bubbels voor kostuums en upgrades

  Naast het ontwijken van het kwaad kun je ook gouden bubbels verzamelen en sparen, voor dingen in de winkel zoals kostuums en upgrades. Een sackboy is natuurlijk niks zonder een leuk kostuum. Deze kun je met de gouden bubbels kopen en hoe duurder het kostuum hoe meer hij vermenigvuldigd wordt.

  Ook kun je de upgrades als magneet, jetpack en zweefvliegtuig upgraden. Dit gaat door middel van 6 levels die met ieder level ook weer meer gouden bubbels kosten. Naast het kopen van dingen zorgen gouden bubbels er ook voor dat je schild wordt opgeladen. Is je schild eenmaal vol, dan kun je deze activeren zodat je tijdelijk beschermd bent tegen alle kwaadaardigheid in de wereld van Run Sackboy Run.

  Om wat extra bubbels te verzamelen kun je ook de missies doen. De missies krijg je voordat je begint voorgeschoteld en kunnen in elk potje behaald worden. Als je een missie behaald krijg je daar bubbels voor en weer een nieuwe missie.

  Run Sackboy Run Review

  Stickers verzamelen voor DLC in de echte game

  Naast de gouden bubbels is het ook mogelijk om stickers te verzamelen. Dat kan in de LittleBigPlanet-franchise zelf ook en in Run Sackboy Run kun je hier allerlei beloningen mee vrijspelen. De stickers zijn opgedeeld in verschillende thema's die allemaal vier stickers bevatten. Heb je alle vier de stickers, dan krijg je een beloning.

  Het leuke hier is dat je ook twee thema's hebt waarvan je de beloning kunt gebruiken in LittleBigPlanet, LittleBigPlanet 2, LittleBigPlanet voor de PS Vita en LittleBigPlanet 3.

  Run Sackboy Run Review

  Een leuke game voor fans zonder vernieuwing

  Run Sackboy Run brengt echt de LittleBigPlanet-franchise sfeer met zich mee en is voor fans erg leuk om te spelen. Echter is dit waarschijnlijk niet voor lange duur aangezien er bijna geen vernieuwing in de game zit er en al zoveel van dit soort games op de markt zijn. Er zijn maar drie verschillende omgevingen die allemaal random generated zijn.

  Naast het verzamelen van alle stickers en het kopen van alle upgrades en kostuums is er weinig herspeelwaarde in Run Sackboy Run te vinden. Voor even is het leuk, maar diepgaand is het zeker niet. Dat is jammer, want grafisch gezien is deze game echt goed neergezet en heeft het spel echt de LittleBigPlanet-vibe.

  Run Sackboy Run is te downloaden voor iOS, waarnaast de Android en PS Vita-versie later nog volgen.

  7

  De plus- en minpunten

  • Sfeer is goed neergezet
  • Technisch een goede game
  • Besturing speelt goed
  • Kostuums en upgrades
  • In-app aankopen
  • De game verveelt snel
  • Weinig vernieuwing

  Run Sackboy! Run!

  Verkijgbaar vanaf 31 october 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.