ROG Phone Review - Stap in de goede richting voor gamen onderweg

  Games als Assassin’s Creed Odyssey of Battlefield V onderweg spelen is voor velen een droom. Je moet wel een hele goede laptop hebben, want een telefoon komt er niet aan te pas. De ROG Phone wil gamen onderweg makkelijker maken door met een speciale gaming-telefoon en in onze ROG Phone review lees je of de telefoon daarin baanbrekend is.

  Met de ROG Phone brengt Asus indrukwekkende specificaties naar een compacte computer voor in je broekzak. Onder het AMOLED-scherm dat geschikt is voor HRD-beelden en een responstijd heeft van 1md zit een 2,96GHz Qualcomm SDM845 processor en dat is niet mis. Je zou er nu al bijna zweethanden van krijgen, want zulke goede specs in zo’n compact jasje moet wel voor een hoge temperatuur gaan zorgen. Om dat tegen te gaan heeft de ROG Phone een speciale, externe ventilator die je telefoon tijdens het gamen lekker koel houdt.

  Vooruitstrevend

  Dankzij al dat hardware-geweld onder het scherm zorgt de ROG Phone voor fantastische prestaties in het dagelijks gebruik. Dankzij het AMOLED-scherm met HDR-functionaliteit is het contrast tussen kleuren extra duidelijk en heb je de neiging om het scherm altijd zo helder mogelijk te maken. Op die manier weet je zeker dat je de mooiste beelden terugziet op je telefoon.

  Daarnaast is het scherm ook snel, want voordat je met je ogen kunt knipperen reageert de telefoon op je vinger, waardoor je in een wedstrijdje snel typen zeker weten als winnaar uit de bus komt. Dat mag ook wel, want het scherm gebruikt een refresh rate van 90Hz om beelden af te laten spelen. Op die manier kun je tijdens een potje Fortnite Battle Royale sneller dan alle anderen zien wat er gaande is, want je telefoon registreert alles simpelweg een stukje sneller.

  ROG Phone Review - XGN.nl

  Verslaat de competitie

  Het maakt de telefoon dan ook direct al een stukje aantrekkelijker om mee te gamen, ondanks dat het nog steeds niet op kan boksen tegen de monitor van een PC. Die zitten inmiddels al op een refresh rate van 144Hz en sommigen zelfs al op 240Hz. Dat is dan ook niet de vergelijking die je moet trekken, want de iPhone zit bijvoorbeeld op een refresh rate van 60 Hz.

  Het gamen met de ROG Phone is door de eerder genoemde specificaties simpelweg heerlijk ondanks dat het nog niet klaar is voor de grote AAA-titels wegens ontbrekende infrastructuur. Microsofts Project xCloud is er misschien nog niet, maar Fortnite draait al wel fantastisch en dat komt mede dankzij een speciaal Game Center. Hiermee kun je zien hoe zwaar je CPU, GPU en geheugen belast wordt tijdens het gamen en voor optimaal plezier kun je de speciale X-modus gebruiken.

  Hierdoor richt de telefoon zich alleen nog maar op het gamen om jou de beste ervaring te geven. Alles draait nog soepeler en beelden zien er nog beter uit. Een mooi resultaat dat ook nog eens ondersteund wordt door een prima accu die zeker vijf uur meegaat als je aan het gamen bent.

  Het zorgt er wel voor dat de smartphone snel warm wordt en je dus geforceerd wordt om de externe koeler te gebruiken die wordt meegeleverd. Als je dus echt goed wil gamen, moet je wel met een extra extensie op zak rondlopen of deze standaard vastkoppelen aan je smartphone. Hierdoor ziet de telefoon er alleen lomp uit en als je de koeler wel loskoppelt moet je een klein meegeleverd stopje in het gapende gat aan de zijkant drukken om schade te voorkomen.

  ROG Phone Review - XGN.nl

  Frankenstein is er niets bij

  Niet dat je je hiervoor zal schamen, want het uiterlijk van de telefoon zorgt er al snel voor dat je tegen een sneer kunt. De behuizing moet namelijk futuristisch ogen, maar is eigenlijk in elk opzicht foeilelijk. Het ziet eruit alsof je zelf hebt zitten knutselen met alle onderdelen met als resultaat Frankenstein. Daarnaast is het design ook nog eens onpraktisch.

  Zo zit de vingerafdrukscanner op een vreemde plek en is deze ook nog eens erg smal. Hierdoor moet je twee keer zo goed je best doen om je telefoon te ontgrendelen, want als je er een beetje naast zit is mislukt het scannen ook nog eens. Gelukkig kun je ook een pincode of patroon instellen om je telefoon te ontgrendelen en dat valt dan ook aan te raden. Zo ben je er zeker van dat je telefoon nog steeds goed beveiligd is zonder dat je gefrustreerd raakt omdat je je telefoon zelf ook niet kunt ontgrendelen.

  ROG Phone Review - ASUS

  Camera met kwaliteit

  Om jezelf na de zoveelste keer mislukt ontgrendelen te bedaren zou je foto’s kunnen nemen met de uiterst geschikte camera. Deze geeft je verschillende opties om goede foto’s te maken dankzij de 12MP en 8MP camera die goed is voor zowel normale foto’s en kiekjes met scherptediepte. Ook kun je door de 8MP-camera veel beeld vangen, want dat is speciaal ontworpen als groothoek-camera.

  Helaas zijn de foto’s met de groothoeklens niet heel bijzonder. De randen lijken namelijk een beetje bol te slaan, waardoor de foto’s minder realistisch lijken. Wanneer het op diepte foto's en standaard kiekjes aankomt, kun je gelukkig wel rekenen op goede kwaliteit en de foto’s worden ook nog eens supersnel genomen.

  Het is maar goed ook dat de foto’s van hoge kwaliteit zijn, want het prijskaartje van de ROG Phone is niet mis. De telefoon kost je namelijk 899 euro, maar dan heb je ook wel een fantastische telefoon om mee te gamen. De ROG Phone weet daarom ook precies op welke doelgroep er gericht wordt, namelijk de fanatieke gamer met een goed gevulde portemonnee.

  ROG Phone Review - ASUS

  ROG Phone Review - Genieten met mate

  Al met al is de ROG Phone de beste telefoon als het aankomt op gaming dankzij indrukwekkende specificaties. Je hebt dan wel een externe koeler nodig om alles op zijn best te laten in de speciale X-modus, maar dan kun je er ook wel uren onafgebroken plezier uithalen dankzij een prima batterij. Ook stelt de telefoon niet teleur in het dagelijks gebruik dankzij een prachtig scherm dat je aan iedereen wil laten zien.

  Vervolgens moet je wel hopen dat niemand de achterkant wil zien, want die is niet om aan te gluren en best onpraktisch. Dat komt vooral door de slechte ligging van de vingerafdrukscanner die daarnaast net iets te klein is. De camera daarentegen heeft wel een mooi plekje gekregen en maakt bijna altijd foto’s die je aan de muur kunt hangen.

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Perfect voor gaming
  • Indrukwekkende specs
  • X-modus verbetert het gamen
  • Fantastisch scherm
  • Goede camera
  • Praktische koeler…
  • ...maar wel lomp
  • Lelijk design
  • Onpraktische vingerafdrukscanner

  Fortnite Battle Royale

  Verkijgbaar vanaf 26 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.