Razer Mamba Wireless Review - Een geweldige draadloze gaming muis

  Zeven instelbare knoppen om al jouw skills zo snel mogelijk achter elkaar uit te voeren, Razer Chroma Lighting en een geweldige responsiviteit: dat is de Razer Mamba Wireless. Of dit krachtige stukje hardware kan concurreren met de bedrade varianten lees je in deze Razer Mamba Wireless review.

  Razer is een van de meest toonaangevende merken op het gebied van gaming. Ieder jaar worden er nieuwe en betere muizen, toetsenborden, laptops en headsets uitgebracht. Een van de nieuwste toevoegingen aan de glansrijke collectie van gaming hardware is de Razer Mamba Wireless. Een draadloze muis die zou moeten aanvoelen als een muis met bedrading. De responsiviteit is zeer belangrijk. In video games gaat het namelijk om milliseconden en wanneer jouw muis langzamer reageert dan die van je tegenstander ga je het waarschijnlijk vaker afleggen.

  Maar dat is uiteraard niet het enige belangrijke onderdeel van een gaming muis. Een goede gaming muis heeft namelijk - naast de standaard knoppen - een aantal extra knoppen. Deze knoppen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om je ultimate skill te gebruiken in League of Legends of om snel van wapen te wisselen in Call of Duty: Black Ops 4. Een tof uiterlijk is niet de meest essentiële feature, maar toch leuk meegenomen. Wat dan weer wel van belang is, is de batterijduur. Of al deze features aanwezig zijn (en goed werken) lees je in deze Razer Mamba Wireless review.

  Eigen foto zijkant

  Strak design

  De Razer Mamba Wireless heeft een strak zwart design, rubberen grips aan de zijkant en verlichting in de scrollwheel en logo. Wanneer je houdt van een gaming muis met niet te veel toeters en bellen is de Razer Mamba Wireless zeker iets voor jou. De Razer Mamba Elite heeft bijvoorbeeld veel meer verlichting, waardoor het design wat minder strak over komt. De verlichting van de draadloze Razer Mamba komt alleen voor bij het logo en het scrollwheel. Dat is dus niet heel opvallend, maar dat zijn de mogelijkheden met de verlichting wel.

  De verlichting van de Razer Mamba Wirless kan namelijk worden ingesteld met Razer Synapse 3. Met deze applicatie kun je kiezen uit 16.8 miljoen verschillende kleuren. Die ga je vast niet allemaal gebruiken, maar de keuze is er in ieder geval. Wel kun je de manier waarop de kleuren worden weergegeven op een leuke manier aanpassen. Je kunt er voor kiezen dat de kleuren in elkaar overlopen, overspringen of vanuit een bepaalde hoek overlopen. Genoeg keuze om deze gaming muis naar jouw persoonlijke voorkeur in te stellen. Maar de software werkt niet altijd naar behoren.

  Het nadeel van de software is dat het niet altijd goed werkt en dat er games zijn die jouw instellingen blokkeren. Fortnite Battle Royale zorgt ervoor dat jouw gave patroon met je favoriete kleuren wordt aangepast naar een statische witte gloed. Wanneer je hier niet voor kiest, valt dat toch een beetje tegen. En het is niet iets dat je oplost door het opnieuw in te stellen in de Razer Synapse 3 software. Om het wel op te lossen, moet je dit aanpassen in de instellingen van de populaire battle royale game. Wel kun je de knoppen op je muis instellen in de Razer software.

  Iedere knop op de gaming muis kan opnieuw worden ingesteld. Wil jij voortaan schieten met je scrollwheel? Het kan. Wil jij herladen door op de linker muisknop te klikken? Het kan ook. Dit zijn misschien niet de meest handige knoppencombinaties, maar hiermee wordt wel duidelijk dat alles mogelijk is met de Razer Synapse 3 software. En knoppen heeft de Razer Mamba Wireless genoeg.

  Eigen foto bovenkant

  Voorbereid op iedere situatie door de zeven knoppen

  Wanneer je aan een standaard muis denkt, denk je waarschijnlijk aan een linker -en rechtermuisknop en misschien een indrukbaar scrollwheel. Dat zouden drie knoppen zijn, maar de Razer Mamba Wireless heeft zeven instelbare knoppen. Dit is handig in games als Fortnite Battle Royale en Dota 2. Zeven instelbare knoppen is niet extreem veel voor een gaming muis, maar voor de meeste games is dit voldoende.

  In Fortnite Battle Royale moet je snel achter elkaar verschillende structuren bouwen, terwijl je aan het lopen bent. Jouw vingers kunnen eigenlijk niet weg van de W,A,S,D knoppen, omdat je hiermee loopt in deze game. Wanneer je dan al deze andere acties kunt uitvoeren met knoppen op je muis zorg je ervoor dat het bouwen in Fortnite een stuk soepeler verloopt.

  In Dota 2 hoef je niet te bouwen, maar in deze game moet je wel veel skills in de juiste volgorde en met precieze timing uitvoeren. De meeste karakters, genaamd heroes, hebben drie normale skills en een ultimate skill. Een combinatie van twee van de drie skills met daarna een rake ultimate skill is voor veel tegenstanders moeilijk te weren. Geen gedoe met knoppen die ver uit elkaar liggen, want op de Razer Mamba Wireless gebruik je alle skills met je muis!

  Eigen foto onderkant

  Geen verschil met een bedrade muis

  Wanneer je te gekke first-person shooters boordevol actie of juist rustige tactische, strategische games speelt, merk je niet dat je met een draadloze muis aan het gamen bent. Dat heeft onder andere te maken met de sensor in de Razer Mamba Wireless. Dat is namelijk de Razer 5G Advanced Optical Sensor; dezelfde sensor die ook voor de bedrade Razer Mamba Elite wordt gebruikt. Iedere keer dat jij in een reflex op het hoofd van je tegenstander richt, raak jij je schot. Wanneer je mist, weet je zeker dat het aan je eigen reactievermogen ligt en niet aan dat van de muis.

  Een van de nadelen van een draadloze muis is dat je hem moet opladen. Niets is vervelender dan een muis die uit valt wanneer jij net de overwinning binnen wilde gaan slepen. Toch hoef je je daar bij de Razer Mamba Wireless niet heel druk over te maken, want de batterij zou volgens de website van Razer vijftig uur mee gaan. In onze ervaring is dit iets minder, wanneer je gebruik maakt van de Razer Chroma Lighting, maar nog altijd ruim voldoende. Het lijkt wel of alles aan de Razer Mamba Wireless positief is, maar zo mooi is het nu eenmaal niet.

  De Razer Mamba Wireless heeft een aantal geweldige features. Het feit dat de muis draadloos is en je dus geen last hebt van een kabel die vast komt te zitten is erg handig. Daarnaast zijn alle instelbare knoppen en kleuren erg handig en leuk. De muis is - ondanks dat het een draadloze muis is - erg precies en gaat lang mee. Wat wil je nog meer zou je zeggen, maar voor al deze toffe features betaal je ook wel. Voor de Razer Mamba Wireless betaal je namelijk 99,99 euro. Er zijn duurdere muizen, maar ook de Razer Mamba Wireless valt in het duurdere segment. Je kunt ook kiezen voor een van de muizen uit ons artikel met de beste budget gaming muizen! Dan ben je in ieder geval een stuk goedkoper uit!

  Eigen foto achterkant

  Razer Mamba Wireless review - Alles wat je wil voor een flinke prijs

  De Razer Mamba Wireless heeft eigenlijk alles wat je wil in een goede gaming muis. Toch kun je je afvragen of je hiervoor bijna honderd euro wil betalen. Wanneer je wil gaan voor het beste van het beste moet je dit ervoor over hebben. Wanneer je een goedkopere draadloze muis aanschaft, heb je kans dat je een kleine vertraging merkt. Op het scherpst van de snede is dit niet fijn, want dit kan het verschil zijn tussen winnen en verliezen.

  Heb je een vervroegde kerstbonus gehad en ben je op zoek naar een van de beste draadloze gaming muizen? Dan is de Razer Mamba Wireless een eersteklas gaming muis voor jou!

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Strak design
  • Batterijduur
  • RGB-verlichting
  • Prijs

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.