MSI Optix MAG271CR Review - Heerlijk gamen in 144hz!

  Een pc-gaming opstelling vereist een goede muis, toetsenbord en een dikke computer. Om het geheel af te ronden heb je ook een goed scherm nodig om al die games in goed detail op te zien. Wij kregen op kantoor een gloednieuwe curved monitor binnen van MSI. Lees in onze MSI Optix MAG271CR review waarom wij deze monitor zeer geschikt vinden.

  De MSI Optix MAG271CR heeft een 27” VA-scherm met een resolutie van 1920 x 1080, een responstijd van 1ms en een 16,7 miljoen kleuren. Je kan het scherm aansluiten via HDMI of Displayport en het scherm heeft ook nog eens een drietal USB-aansluitingen. De monitor gaat je gemiddeld zo’n 370 euro kosten. Allemaal leuk en aardig, maar hoe zit het met de monitor zelf?

  Frameless Design

  Eén van de dingen waar MSI trots mee paradeert, is het ontwerp van de verschillende beeldschermen die ze produceert. MSI noemt dit zelf ‘Frameless Design’ en hiermee wordt het gebrek aan randen op de monitoren bedoeld. Alleen aan de onderkant is nog een frame te zien, wat de Optix MAG271CR een strak en modern uiterlijk geeft. Dit gecombineerd met de typische uitstekende voet onder het scherm geeft de Optix MAG271CR een gave uitstraling.

  Uiteraard is er meer aan het scherm dan alleen het uiterlijk. Hoe zit het met de beeldkwaliteit? De MSI Optix MAG271CR heeft een FHD resolutie van 1920 bij 1080 pixels een een uitgebreid kleurenpalet. In de tests die wij met het scherm deden konden we weinig negatiefs opmerken aan de beeldkwaliteit. Afgezien van een beetje ghosting bij heel snel bewegende objecten.

  Toen we bijvoorbeeld Overwatch probeerden op het scherm kwamen de kleurrijke graphics meteen tot hun recht. Een nadeel is wel dat door het VA-scherm de kijkhoek niet het állerbeste was. Het scherm is duidelijk bedoeld om recht voor te zitten en dat geeft dan ook het beste resultaat.

  MSI Optix MAG271CR Review

  Mini-bioscoop

  De andere grote feature van de MSI Optix MAG271CR is het gebogen (of ‘curved’) scherm. Ook dit zie je terug bij veel monitoren van MSI en andere producenten en het lijkt erop dat dit dé nieuwe standaard wordt voor gaming monitoren. Of een gebogen scherm daadwerkelijk beter is dan een 'normaal' plat scherm, dat is nog maar de vraag.

  Begrijp ons niet verkeerd, want het grote gebogen scherm van de MSI Optix MAG271CR is een pareltje om te zien. Afhankelijk van hoe dit je bij de monitor zit, kan het scherm ervoor zorgen dat je nog meer ondergedompeld wordt in de game naar keuze. Je krijgt meer het gevoel dat je in een soort mini-bioscoop zit en het creëert de illusie dat je meer kan zien. Terwijl je eigenlijk net zo veel ziet als met een ‘gewoon’ scherm.

  Dat is ook meteen een overweging die jij voor jezelf moet maken als je van plan bent de MSI Optix MAG271CR (of een andere curved) te kopen. Want in sommige gevallen komt het scherm echt tot haar recht, maar op andere momenten is er niet echt verschil. Het komt erop neer of de je monitor exclusief voor gaming wil gebruiken, of ook voor andere computertaken.

  MSI Optix MAG271CR Review

  Soepel gamen

  Van alle features op de MSI Optix MAG271CR is de 144hz verversingssnelheid. De meeste schermen zijn 60hz, net als veel televisies. In principe is hier niets mis mee wanneer je de doorsnee AAA-game speelt me framerates van minder dan 60 per seconde. Het is pas wanneer je het serieuzer aanpakt dat 144hz écht een verschil maakt.

  Tikt de framerate namelijk de 144 per seconde (of hoger) aan, dan komt een 144hz scherm echt tot haar recht. Denk aan games als Counter-Strike, Fortnite of Overwatch. Met de MSI Optix MAG271CR merkten wij meteen een verschil met de soepelheid van het beeld vergeleken met een 60hz scherm. Je ziet dit meteen aan wanneer je de camera snel moet draaien om iemand achter je neer te schieten, of wanneer je naar een andere speler op zoek bent.

  Het is moeilijk om dit te omschrijven zonder dat je het verschil daadwerkelijk in het echt ziet. Het hangt er dus wel vanaf waar je de monitor precies voor wil gaan gebruiken. Als je meer bent van de competitieve games dan biedt dit scherm een meerwaarde. Het helpt om beter te worden in games waarin reactietijd één van de belangrijkste elementen is; al maakt het je niet automatisch beter dan andere spelers.

  MSI Optix MAG271CR Review

  MSI Optix MAG271CR Review - Goed scherm, betere prijs

  Als je op zoek bent naar een een 144hz monitor voor een schappelijke prijs, dan ben je bij de MSI Optix MAG271CR aan het goede adres. Het is een scherm dat prachtig zal staan op een bureau en ook een bijpassend goede beeldkwaliteit levert. Wel is deze monitor bij uitstek geschikt voor gaming, wat je als plus- of minpunt kan zien. Met de 144hz verversingssnelheid en het gebogen scherm zit je diep in elke game die je speelt, maar als je van plan bent meer dan dat te doen is een andere monitor mogelijk beter geschikt.

  Benieuwd naar wat wij van andere MSI producten vinden? Check dan ook onze MSI Trident X Review en onze MSI Pro 24X Review.

  8

  De plus- en minpunten

  • Schappelijke prijs
  • 144hz perfect voor competitief gamen
  • Curved scherm neemt je mee in de game
  • Puike beeldkwaliteit
  • Kijkhoek niet altijd even goed
  • Beperkte toepassing

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.