Razer Blackwidow Elite Review - Gamen op topniveau

  Raak jij net die laatste headshot voor de Victory Royale of doet je tegenstander dat? Dat ligt aan veel factoren, waaronder je gaming gear. Heb jij wat extra geld te besteden en wil je een van de beste mechanische toetsenborden aanschaffen? Lees dan in deze Razer Blackwidow Elite review, waarom dit een uitstekend toetsenbord is.

  Want één ding is zeker: de Razer Blackwidow Elite is een uitstekend toetsenbord. En daar betaal je dan ook voor. Voor het toetsenbord van Razor betaal je namelijk 179,00 euro. Dat terwijl je voor 80 euro al een Razer Cynosa Chroma in huis haalt. En zoals je in onze review kunt lezen, is dat ook een prima toetsenbord voor de reguliere gamer. Voor de hardcore-gamer die elk onderdeel van zijn toetsenbord wil personaliseren is de Razer Blackwidow Elite het perfecte toetsenbord.

  Voor ieder wat wils

  Ga je aan de slag met een donkere horror game? Dan kun je er voor kiezen om de verlichting op het toetsenbord helemaal uit te schakelen, zodat het extra creepy wordt. Ga je via een livestream het Nederlands elftal kijken? Dan kun je je gehele toetsenbord oranje verlichten om de oranje leeuwen aan te moedigen. Simpel gezegd zijn er voor iedere situatie, voor ieder individu en voor iedere voorkeur mogelijkheden om je toetsenbord aan de passen aan je persoonlijke voorkeur.

  Je kunt de Razer Blackwidow Elite namelijk geheel personaliseren in Razer Synapse. De kleuren kunnen worden aangepast. De kleuren kunnen over je toetsenbord golven, één statische kleur hebben, kleur veranderen bij het indrukken van de toetsen en ga zo nog maar even door. Er is voor ieder wat wils en er kan een keuze worden gemaakt uit meer dan 16.8 miljoen kleuren. Maar het aanpassen van de kleuren helpt jou niet om een Victory Royale of Chicken Dinner binnen te slepen. Om je hierbij wel te helpen kun je gebruik maken van zogenaamde custom macros.

  Eigen foto

  Macros, macros, macros

  Elke toets op het Razer Blackwidow Elite toetsenbord kan worden ingesteld als macro toets. Je kunt dus voor iedere toets een tweede functie instellen, terwijl de eerste functie (het typen van de letters) intact blijft. In games als Dota 2 en League of Legends moet je veel skills achter elkaar en met een goede timing gebruiken. Het instellen van een macro-toets kan hiervoor een handige oplossing zijn. Door één druk op de knop kun je een hele combinatie aan skills uitvoeren en de basis van de tegenstander binnen no-time aan gort slaan. Wil je de timing toch zelf onder de knie krijgen? Dan is het wel handig dat de knoppen op je toetsenbord meteen reageren en dat doen de knoppen van de Razer Blackwidow Elite zeker!

  Eigen foto

  Brengt jouw aanslagen perfect over in game

  De Razer Blackwidow Elite is, zoals je ook wel verwacht van een toetsenbord met een prijskaartje van 179,00 euro, een mechanisch toetsenbord. Mechanische toetsenborden werden vroeger alleen gebruikt om te typen, maar in 2014 werden de Razer Mechanical Switches uitgebracht. De mechanische toetsenborden van Razer worden speciaal ontwikkeld voor gaming.

  Door de mechanische toetsen worden alle toetsaanslagen beter geregistreerd en daardoor doet jouw karakter in game precies wat jij voor ogen hebt. Door de verbeterde mechanische toetsen is het toetsenbord beter bestand tegen stof en vloeistoffen. Wanneer je van jezelf weet dat je, al dan niet na een verloren match, een glas drinken over je omstoot, is dat heel handig!

  Eigen foto

  Niet alles is positief

  Het lijkt wel of alles in deze Razer Blackwidow Elite review positief is, maar dat is niet zo. Ondanks het feit dat het een uitstekend toetsenbord is, zijn er nog een aantal minpunten gevonden tijdens het testen van dit mechanische toetsenbord. Het toetsenbord is namelijk redelijk hoog, waardoor je de polssteun (die erbij wordt geleverd) eigenlijk wel moet gebruiken. Wanneer je dit niet doet, houd je je pols in een onnatuurlijke houding en dit kan na een lange gamesessie voor klachten zorgen. Daarnaast is het toetsenbord redelijk zwaar, waardoor het niet makkelijk te verplaatsen is. Het is wel fijn dat het toetsenbord niet zomaar op je bureau verschuift, maar je neemt hem niet makkelijk mee wanneer je moet reizen.

  Het zijn de kleine dingetjes die de Razer Blackwidow Elite onderscheidt van de concurrentie. Rechtsboven op op het toetsenbord zitten een aantal knoppen, waarmee je direct jouw favoriete Spotify playlist kunt beheren. Je zet jouw favoriete muziek met behulp van deze knoppen harder en zachter, op pauze of je klikt hiermee door naar het volgende nummer. Ideaal als jij muziek wil luisteren, maar toch de game sound nodig hebt om tot een overwinning te komen. Je zet de muziek heel gemakkelijk uit en daarvoor hoef je niet eens naar Spotify te gaan.

  Eigen foto

  Razer Blackwidow Elite Review - Betalen voor een beest

  De Razer Blackwidow Elite is duur en dan verwacht je ook wel wat. Dit mechanische toetsenbord voldoet aan de verwachtingen. Het toetsenbord kan prachtig worden verlicht, het toetsenbord kan goed tegen water en stof en alle toetsen kunnen apart worden ingesteld naar jouw voorkeur. Toch is 179,00 euro veel geld, maar wanneer je het geld kunt missen haal je met de Blackwidow Elite een topper in huis!

  8

  De plus- en minpunten

  • Mechanische toetsen
  • RGB-verlichting
  • Macros
  • Prijs
  • Hoog dus last van je pols na lange gamesessie

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.