We horen je al denken: “weer zo’n muis die razendsnelle resultaten belooft, maar ze niet waarmaakt.” In het geval van de Razer Atheris kunnen we je meteen geruststellen. De resultaten die worden beloofd, worden in elk geval waargemaakt.

Geen schreeuwerig design

Om te beginnen op het gebied van design. Razer lijkt de tijd van flitsende kleuren en bizarre ontwerpkeuzes achter zich te hebben gelaten en is overgestapt op wat meer simplistische ontwerpen. In een oogopslag is niet direct af te zien dat het om hier een Razer muis gaat. Sterker nog, het logo lijkt een beetje verstopt te zitten.

Wanneer je de muis tegen het licht houdt zie je dat het logo van Razer aan de voorzijde van de muis zit gegraveerd. Verder zit er op de muis een scrollwiel, een knop om de DPI in te stellen (tot 7200), de linker- en rechtermuisknoppen en aan de linkerzijde van de muis zitten nog twee knoppen die naar wens in te stellen zijn. Voor elke gamer is de wens natuurlijk anders.

Tussen de twee muisknoppen (links en rechts) zit een inham voor het scrollwiel. Dit geeft de muis een “scherp” uiterlijk, waar de producten van Razer om bekend staan. Aan beide zijdes van de Atheris zit een rubberen geribbelde coating die, buiten het feit dat het ervoor zorgt dat je meer grip hebt, er ook voor zorgt dat de zijkant van de muis er een beetje uitziet als een slangenhuid.

razer atheris review

Plug & play

Genoeg over het design voor nu. Want wat heb je aan een mooie muis als je er niets mee kunt? Exact, helemaal niets. Gelukkig kan je met de Razer Atheris wel degelijk iets.

Het instellen van de muis is een kwestie van plug & play. De batterijen in de muis stoppen, de dongle in je PC steken en de muis aanzetten is alles wat je hoeft te doen om de Atheris in gebruik te kunnen nemen. Dat aanzetten kan je in twee standen doen. De muis kent een bluetooth- en een 2.4Ghz frequentie-stand.

In dit geval is de eerstgenoemde bluetooth-stand bedoeld om mee te werken en de 2.4Ghz frequentie stand is dan om mee te gamen. Maar het is niet direct nodig om constant te switchen van de verschillende standen van de muis. Die twee standen klinken dan ook spannender dan ze in eerste instantie zijn en mits je geen pro-gamer bent zal je met de bluetooth-stand ook prima uit de voeten kunnen.

razer atheris review

Geen lomp apparaat

Het voornaamste voordeel dat je met de Razer Atheris zult hebben is dat de muis zodanig klein is dat deze overal mee naartoe kan. Normaal gesproken is de zogenoemde “voetafdruk” van een muis die is bedoeld voor gaming dusdanig groot dat het al snel lomp overkomt. Dat is met de Razer Atheris niet het geval. De muis ziet er eerder uit alsof deze bij een laptop meegeleverd is dan als een echte gamingmuis.

Het feit dat je een dergelijke gamingmuis waarmee je ook voor privégebruik prima uit de voeten kunt al hebt voor een adviesprijs van 60 euro maakt dat de Razer Atheris een behoorlijk wit voetje bij ons heeft gehaald.

razer atheris review

Razer Atheris Review - Prima gamingmuis

De Razer Atheris doet dan ook precies wat het belooft; gamingprestaties met het uiterlijk van een reguliere muis. De muis is mooi om te zien en heeft een eenvoudig design. De Atheris kent een zeer handzaam formaat en dat betekent dat je ook bij de meeste LAN-feestjes met een goede muis kunt gamen.

Al met al heeft de muis niet veel toeters en bellen om mee op te scheppen, maar is het gebruik van de muis zeker niet tegengevallen. De DPI voor een portable muis is prima en het installeren van de muis is ook geen hogere wiskunde. De Razer Atheris lijkt voornamelijk bedoelt te zijn voor mensen die op zoek zijn naar een handzame muis voor onderweg.