Drie toffe horrorgames die jouw angst waard zijn [gezien tijdens gamescom]

  Horrorgames zijn helemaal terug van weggeweest. Regelmatig komt er een titel voorbij om ons de stuipen op het lijf te jagen. Tijdens gamescom kregen we een aantal griezelige titels uit de stal van SOEDESCO te zien waarmee we de komende tijd weer kippenvel van kunnen krijgen. Wij zetten drie toffe horrorgames voor je op een rijtje!

  Dollhouse

  Een eng huis, een detective met geheugenverlies en een geschifte achtervolger. Dat zijn de ingredi├źnten van Dollhouse. In deze horrorgame ben jij Marie, een dame die wakker wordt in een vreemd huis. Er is van alles aan de hand in het huis, maar je hebt geen idee hoe je er komt en, belangrijker nog, hoe je er weg komt.

  Door je omgeving te verkennen, en tussendoor door de ogen van je achtervolger te kijken, kom je verder in het huis. Daarbij ontcijfer je de duistere elementen van je verleden. Onderweg zal je wel moeten opletten en jezelf van vele upgrades moeten voorzien, want anders overleef je dit nooit. Dollhouse is alleen al aan te raden om te spelen om het griezelige verhaal te ontdekken, maar kan ook in multiplayer gespeeld worden waarbij er maar liefst veertien karakters met een eigen verhaal beschikbaar zijn.

  De game is sinds 24 mei uit voor PC en PlayStation 4.

  Monstrum

  De tweede game die jou de stuipen op het lijf zal jagen is Monstrum. In deze survival horrorgame zit je vast op een enorm zeeschip. Jouw enige doel is te ontsnappen voordat je ten prooi valt aan het wezen dat aan boord is. Elke omgeving in het schip kan zomaar de plek zijn waar je het monster tegen het lijf loopt; geen enkele ruimte is veilig. Het monster is actief op zoek naar je en zal er alles aan doen om je op te peuzelen.

  Monstrum is niet zomaar survival horror. De game heeft roguelike elementen. Dat betekent dat je absoluut zult sterven in deze game. Iedere keer dat je dood gaat, is een leermoment en zal je helpen om verder te komen in de game. Elke dood betekent ook dat de hele wereld om je heen verandert: de structuur van de levels is anders, de route die je de vorige keer nam bestaat niet meer en je wordt opgejaagd door een ander monster. Weet jij het schip te overleven?

  Monstrum is al uit voor Steam en krijgt op 27 september versies voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One.

  Remothered

  De derde game die jouw nekharen overeind doet staan is Remothered. Deze game laat je in de huid kruipen van Rosemary Reed die in het Felton huis aankomt om een verdwijning te onderzoeken. In het huis verdween een klein meisje namelijk enkele jaren geleden. Wat er precies gebeurd is, is aan jou om uit te zoeken.

  Al snel kom jij erachter dat er iets rondom de verdwijning van het meisje niet klopt. Dat is het moment dat de hel losbreekt en jij op de proef wordt gesteld in deze survival horrorgame. Je moet dan niet alleen het mysterie van het verdwenen meisje zien op te lossen, maar ook je eigen hachje zien te redden. Dit alles mag je doen met de soundtrack van Nobuko Toda en Luca Balboni. Toda is voornamelijk bekend van de ijzersterke soundtracks uit Halo en Final Fantasy.

  Remothered is vanaf 6 september beschikbaar op de Nintendo Switch en is al uit voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Drie toffe horrorgames zijn goed voor de nodige kriebels

  Deze drie toffe horrorgames zorgen voor het nodige vermaak, maar vooral voor angstzweet. Elke stap van de weg die jij in deze games zet zal de spanning worden opgebouwd totdat ineens de climax bereikt wordt en de horror compleet is. Het zijn dan ook titels om zeker eens te checken!

  Monstrum

  Verkijgbaar vanaf 20 may 2015

  Meer over deze game

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.