Philips Momentum 326M6VJRMB Review - Ideaal voor consoles

  Anno 2020 zijn er bepaalde luxes waar je als gamer niet meer zonder kan leven. Eén van deze luxes is 4K-gaming, een voordeel waar menig console-gamer sinds 2016 al van geniet. In onze Philips Momentum 326M6VJRMB review lees je of die luxe ook op een monitor goed tot zijn recht komt.

  Met de Momentum 326M6VJRMB schotelt Philips een gloednieuwe monitor voor die bedoeld is voor console-gaming. Door de 4K-resolutie kunnen games als The Last of Us Part 2 op de PlayStation 4 Pro (via upscaled 4K) in de mooiste resolutie stralen. Tenminste, dat is het idee. Of dat resultaat daadwerkelijk geleverd wordt, lees je in onze review.

  Man van alles, meester van niks

  De Philips Momentum 326M6VJRMB is een 32 inch 4K-monitor die gebruik maakt van een MVA-paneel om ervoor te zorgen dat jij van de mooiste beelden kunt genieten. De technologie achter de MVA-panelen mixt het beste van zowel TN- als IPS-technologie. Hierdoor blijft de reactietijd lekker laag, namelijk 4ms, wordt een 60Hz refresh rate gehaald en zijn de kijkhoeken meer dan degelijk.

  Het scherm kan een helderheid van 600 nits halen waardoor de kleuren over het geheel genomen goed tot hun recht komen. Vooral door de toevoeging van HDR worden beelden tot leven gebracht. Zo komen de zwartwaarden goed tot hun recht en zie je in de engste momenten van The Last of Us Part 2 nog steeds goed waar de clickers vandaan komen.

  Wel moet gesteld worden dat de HDR niet in iedere scène voor de optimale ervaring zorgt. Intense scènes waarin kleuren van het scherm spatten komen af en toe minder goed uit de verf. Dit heeft te maken met het hoge contrast, maar dit is verwaarloosbaar ten opzichte van de verbeterde prestatie die HDR over het algemeen levert.

  Geoptimaliseerd voor console-gamers

  Dat dit scherm dan ook is ingesteld voor console gamers die sinds 2016 kunnen genieten van snufjes als HDR en 4K wordt tevens aan de achterkant duidelijk. Zo is de Momentum 326M6VJRMB voorzien van 3 HDMI 2.0 poorten. Daardoor kun je in principe je PS4 (Pro), Xbox One (X) en Nintendo Switch gemakkelijk aansluiten en schakelen tussen de verschillende kanalen.

  Tevens is er een DP-poort, waardoor je ook je PC kunt aansluiten. De kabels kun je redelijkerwijs wegwerken in de standaard, want deze heeft handige sleuven waar je de kabels doorheen kunt trekken. Hierdoor blijft je setup mooi en netjes, waardoor de focus onder het scherm al snel op de Ambiglow-functie berust.

  De kleurenregen loopt via de onderste rand van het scherm vrijwel geheel door. Hoewel je zou denken dat de kleuren al snel kunnen verblinden, is daar totaal geen sprake van. De schijnwerpers vallen namelijk op je bureau, waardoor ze goed als sfeerverlichting dienen. Wel zouden we het tof vinden als de kleuren wat beter aansluiten op de kleuren die in de game opduiken, omdat dit de game-ervaring nog meer zou verrijken.

  Prijsvechter

  Natuurlijk moeten we ook niet vergeten dat de prijs van dit scherm een grote rol speelt. Console-gamers zijn normaal gesproken voor een degelijke 4K TV van minimaal 40 inch toch al snel 700 tot 800 euro kwijt. Daartegenover kost de Philips Momentum 326M6VJRMB nog geen 500 euro en word je voorzien van een stijlvol design dat met gemak opgaat in je setup.

  Dat het scherm zelf al 32 inch is, maakt het dan ook een fantastisch alternatief voor iedereen die het geld niet kan uitstallen voor een reusachtige televisie. Daarbij is het scherm natuurlijk ook voor PC-gaming goed te gebruiken, al zijn er natuurlijk altijd nog betere (en duurdere) opties die een hogere refresh rate hebben.

  Philips Momentum 326M6VJRMB Review - Kwaliteit voor een prima prijs

  Wat dat betreft is de Philips Momentum 326M6VJRMB dan ook een echte prijsvechter. Het scherm is ideaal voor console gamers dankzij de veelzijdige mogelijkheden, heeft prima kleuren die van je scherm spatten en is daarnaast ook voor PC-gamers goed in gebruik. Een extra toevoeging als Ambiglow verrijken daarnaast de ervaring, ondanks dat deze beter afgesteld had mogen worden.

  Wel is het scherm lekker groot en is de responsetijd erg goed. Dankzij een slimme paneel-keuze is de monitor tevens voorzien van de snufjes die je vandaag de dag mag verwachten. Dat de monitor niet in één onderdeel uitblinkt is dan ook meer dan prima, want een monitor die van alle gemakken voorzien is geeft je juist lekker de vrijheid om naar hartenlust te genieten. En dat in 4K!

  8

  De plus- en minpunten

  • Lekker groot scherm
  • 4K HDR
  • Aansluitingsmogelijkheden
  • Mooi design
  • Prijsvechter
  • Blinkt nergens in uit
  • Afstelling Ambiglow kan beter

  The Last of Us Part 2

  Verkijgbaar vanaf 19 june 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.