Call of Duty Warzone tips – Wat je moet doen om te winnen!

  Een van de lichtpuntjes in deze nare tijden van quarantaine is Call of Duty Warzone. Het spel heeft miljoenen spelers die allemaal gaan voor de grote overwinning. Val jij hier ook onder? Lees dan over deze Call of Duty Warzone tips om die dikke win binnen te halen!

  Call of Duty Warzone is natuurlijk de gratis battle royale die eerder dit jaar verscheen op consoles en PC. De game speelt zich in het Call of Duty Modern Warfare universum af en deelt daarmee ook een Battle Pass.

  Zorg voor een goede loadout

  Een van de belangrijkste dingen is erachter komen wat een wapen is dat goed bij je past. Wees dan ook niet bang om verschillende wapens in je loadout te proppen en deze eerst uit te proberen in bijvoorbeeld Blood Money. In deze modus kun je namelijk opnieuw spawnen als je doodgaat en kan je dus meerdere wapens in één potje gebruiken. Als je eenmaal hét wapen hebt gevonden is het tijd om aan de andere opties in je loadout te schroeven.

  Zo is het bijvoorbeeld handig om een claymore als lethal te hebben. Als je in een krappe situatie zit en je moet even een moment hebben om beschut te healen en herladen kan dit ding een redder in nood zijn. Als tactical kan je heartbeat sensor helpen om vijanden te spotten.

  Met de sensor is het mogelijk om vijandelijke spelers te zien die zich op een paar meter afstand van je bevinden, zowel boven als onder je. Op basis van het apparaat kan je zowel agressief als passief spelen door aan te vallen of juist spelers te vermijden.

  Koop dingen in een buy station

  Ben je geland op een hotspot en heb je flink wat cash verzameld? Ga vooral naar een buy station in de buurt om spullen te kopen die je helpen bij het overleven in Warzone. Bij de winkel kan je dingen kopen zoals extra shields, UAV’s, self-revive kits en een loadout drop.

  Het laatste is bijna aan must als je in een steeds kleinere cirkel terechtkomt en dus confrontatie aan moet gaan met spelers. Met de loadout drop kan je een loadout kiezen die je zelf in elkaar hebt gezet. Daarom is het dus belangrijk om een goede loadout te hebben. Als je nog geen geld hebt voor een loadout drop, dan kom je er vroeg of laat wel eentje tegen op de map.

  Wees wel op je hoede als je in de buurt bent van winkels, je bent niet de enige speler die een UAV wilt kopen.

  Pak altijd bounty contracten op

  Ook dit punt is handig voor als je een passieve of agressieve aanpak hebt. Als je een bounty contract tegenkomt, pak deze dan altijd op! Zo weet je waar vijandige spelers zitten en kun je deze verslaan of vermijden. Ook als je ervoor besluit om het team te vermijden, maar ze alsnog worden vermoord in de tijd dat je bounty actief is, krijg je een stapeltje cash. Mocht je de spelers verslaan krijg je natuurlijk ook een som cash en het overgebleven geld die de speler(s) op zak had.

  Naast bounty contracten zijn er ook andere contracten die je kan accepteren, Met de contracten moet je bijvoorbeeld kisten vinden die meestal in de buurt liggen van je huidige locatie. Als je de kisten hebt gevonden krijg je een som geld. Let wel op dat je jezelf niet in gevaarlijke situaties laat belanden die afwijken van je grootste doel: Warzone winnen.

  Ride or die squad

  Warzone is natuurlijk het leukste om te spelen met mensen die je kent. Naast serieus gamen kun je natuurlijk ook af en toe een lolletje trappen. Als je een top squad hebt, dan is het super belangrijk om te communiceren. Gebruik dus vooral een microfoon en ping sterke wapens en voertuigen als je deze nodig hebt of vijandige spelers die je op de map hebt gezien. Zo krijg je geen situaties met “hij zit op dat dak!”, ja welk dak? Gebruik ook de compas boven aan je scherm om richtingen aan te geven.

  Het kan soms ook gebeuren dat iemand een te kort heeft aan munitie. Mocht jij hier veel van hebben, dan kan je een deel (of alles) hiervan droppen. Ook kan het zo zijn dat niemand veel geld heeft, maar gezamenlijk toch nog iets kunnen kopen bij een winkel. Dan kunnen alle spelers gewoon hun geld droppen zodat één iemand alle spulletjes kan kopen.

  De Gulag

  De Gulag is een heel ander verhaal dan Warzone. Als je doodgaat in Warzone ben je niet permanent dood. Eerst mag je tegen een andere speler vechten in de Gulag. Je krijgt dan een willekeurige loadout die hetzelfde is als je tegenstander. Let naast je wapen ook goed op wat je nog meer krijgt om je tegenstander mee te verslaan. Zie je een granaat in je loadout? Schiet dan even een gebedje naar boven en slinger het voorwerp de Gulag door in de hoop dat je iemand explodeert.

  Het kan zijn dat je in Warzone op (bijna) hetzelfde moment verslagen wordt als je teammate. Dan kan het zijn dat jullie allebei in dezelfde Gulag terechtkomen. Ja, er zijn meerdere. Als jij dan moet vechten tegen een speler, dan kan je teammate, die toeschouwer is, zien waar de vijandige speler zich bevindt!

  Mocht jij of een medespeler de Gulag verliezen, dan is het mogelijk om elkaar terug te kopen bij een buy station. Per speler ben je 4500 dollar cash kwijt, opzich niet heel veel geld. Zorg er dan ook zo snel mogelijk voor dat je een teamgenoot terugkoopt, één of twee man sterker kan jouw leven redden.

  Focus op overleven

  Het doel van Warzone is niet om super agressief te spelen, ook al gaan sommige spelers wel voor die aanpak. Ga vooral de meest sneaky plekjes van de map verkennen en blijf vooral een tijdje in een huisje zitten als je je omgeving niet vertrouwd. Weet ook wanneer je een vijandelijk team moet pushen, als ze bijvoorbeeld al aangevallen worden door een andere squad. Dan is iedereen afgeleid en zorg jij voor een gruwelijke squad wipe.

  Daarom is het belangrijk om zelfkennis te hebben. Weet je dat je goed bent en kan je agressief spelen? Ga dan vooral naar een drukke plek om al die kills te pakken. Weet je het nog niet helemaal zeker? Ga dan naar een iets rustigere plek waar je op je gemak kan looten en later de focus legt op het vermoorden van vijanden.

  “Waar gaan we landen?”

  Het begin van ieder potje is het bepalen van waar je gaat landen. Waar je gaat landen is een van de meest cruciale factoren van je potje Warzone. Kijk eerst waar de cirkel zich bevindt, hier kan je tijdens het spelen qua strategie rekening mee houden. Je hoeft niet dichtbij de eerste cirkel te landen, want er zijn genoeg voertuigen te vinden om je mee te verplaatsen. Een voertuig is wel luid en opvallend, dus als je voor een minder opvallende aanpak wilt gaan, dan is dit geen aanrader.

  Veel bekende plekken om te landen zijn onder andere Hospital, Downtown en de Superstore. Als je hier gaat landen kom je gegarandeerd spelers tegen, ook al is de cirkel niet eens in de buurt van deze locaties. Minder opvallende plekken om te landen zijn tussen TV Station en Stadium, Farmland en Lumber en de gevangenis in het zuidoosten van de map. Het kan natuurlijk zijn dat er op deze plekken alsnog spelers droppen, maar zeker minder dan de hotspots.

  Mocht je echt ergens willen landen waar helemaal niemand is, neem dan de buitenste delen van de map of een gebied dat geen naam heeft. Er is meestal niet veel te vinden qua loot, maar het is zeker stil.

  Dit waren enkele tips om je te helpen bij het pakken van die grote overwinning in Warzone. Heb jij al een keer gewonnen? Laat het ons weten in de reacties!

  Dit artikel is op 25 augustus 2020 bijgewerkt.

  Call of Duty: Warzone

  Verkijgbaar vanaf 10 march 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.