De 10 favoriete personages uit La Casa de Papel

Article
dinsdag, 31 maart 2020 om 15:16
frames cap 15 color000023f1585560177
Het is bijna zo ver. Het vierde deel van La Casa de Papel komt op 3 april op Netflix. De Spaanse serie die in 2017 begon is een enorm populaire serie met veel goede personages die de serie nog beter maken. Dit zijn de tien favoriete personages uit de Spaanse Netflixserieserie.

Tokio

Tokio, ook wel bekend als Silene Oliveira is één van de hoofdpersonages uit de Spaanse serie. Tokio is onvoorspelbaar en dat kan vaak voor problemen zorgen tijdens overvallen. Ze wil graag een vrije vogel zijn die haar eigen problemen kan oplossen. In de serie is ze tot over haar oren verliefd op Rio en heeft ze alles voor hem over. Tokio wordt gespeeld door de 30- jarige Úrsula Corberó.
la casa de papel s02f1585561433

Lisboa

Raquel Murillo is overgestapt naar de dark side. Dankzij Raquel, oftewel Lisboa heeft El professor hier en daar wat fouten gemaakt. Lisboa deed eerst onderzoek naar de grote gijzeling en werd ook verliefd op El Professor. Lisboa wordt gespeeld door Itziar Ituño. Naast La Casa de Papel is Itziar veel bezig met theater en is ze ook bekend als zangeres van drie bands.
la casa de papelf1619777260

El Professor

El Professor is het meesterbrein van alle overvallen en gijzelingen. Die misdaden plant hij niet voor niets en hij bedoelt het juist goed. Hij doet het namelijk allemaal voor een familielid. Als er iets misgaat geeft hij altijd de schuld aan zijn handlangers die de overvallen uitvoeren. Ondanks dat El Professor op de achtergrond blijft, maakt hij zelf de meeste fouten. El Professor wordt gespeeld door Álvaro Morte.
la casa de papel maskf1585561176

Rio

Rio, oftewel Aníbal Cortés is het liefje van Tokio. Hij is het jongste lid van het team, maar heeft altijd een eigen mening. In het derde seizoen heeft Rio een zwarte tijd achter de rug. Hij werd gevangen genomen en helaas kwam er een einde aan de relatie met Tokio. Of de twee nog een relatie hebben in het vierde deel van de serie zullen we snel te weten komen. Rio wordt gespeeld door Miguel Herrán.
frames cap 11 000005f1585560711

Berlín

Berlín, beter bekend als Andrés de Fonollosa heeft soms wat psychopathische en mysterieuze trekjes, maar hij heeft zeker een groot hart. Hij laat alle harten van vrouwen smelten en is zeker een favoriet. Ondanks dat hij stierf in het tweede seizoen zagen we hem toch nog in het derde seizoen aan de hand van flashbacks. Berlín wordt gespeeld door Pedro Alonso.

Moscú

Moscú ziet er op het eerste oog niet uit als een zware crimineel. Het enige wat hij wil is een goed leven voor zijn zoon. De zachtaardige Moscú lukt dat niet altijd. Zijn zoon Denver zit namelijk in dezelfde bende. Toch probeert hij zijn zoon zo veel mogelijk weg te houden uit de criminaliteit. Maar als Denver iemand neerschiet wordt het Moscú allemaal teveel. Moscú, oftewel Agustín Ramos wordt gespeeld door Paco Tous.

Oslo

Ondanks dat we niet heel veel van hem hebben kunnen zien, vormt Oslo een sterk duo met zijn Servische tweelingbroer Helesinki. Oslo is de stille maar gehoorzaamste van de groep. Zijn echte naam is Radko Dragic en hij wordt gespeeld door Roberto García. Naast zijn rol in La casa de papel houdt hij zich bezig met totaal andere dingen. Hij is namelijk professioneel bodybuilder.

Helsinki

De Servische Yashin Dasáyev, vernoemd naar de stad Heslinki is erg zachtaardig en geeft veel om de andere in de groep. Hij klaagt nooit als hij bevelen opvolgt en loopt nauwelijks in de weg. Maar af en toe laat hij wel over zich heen lopen, maar altijd blijft hij vriendelijk en heeft hij een groot hart. Helsinki wordt gespeeld door de Spaanse acteur Darko Peric.
la casa de papel denverf1621240046

Denver

Denver is de zoon van Moscú. Hij maakt niet altijd de juiste beslissingen, maar hij wil net zoals zijn vader zijn zoontje en vrouw beschermen tegen het kwaad in de wereld om hun heen. Denver kunnen we herkennen aan zijn opmerkelijk vreemde lach en kan nogal explosief overkomen. Maar als het er op aankomt is hij de echte vechter in de groep. Denver wordt gespeeld door Jaime Lorente.
la cas de papel 2020f1585561626

Nairobi

Nairobi, gespeeld door Alba Flores zorgt altijd voor de groep en houdt het hoofd koel op het moment dat het mis gaat. Ze wil kosten wat het kost haar zoontje terugvinden na de overval. Nairobi, beter bekend als Ágata Jiménez werd helaas neergeschoten in het derde seizoen, maar of ze echt dood is of niet zullen we 3 april ontdekken.
Dit artikel is op 29 juli 2020 bijgewerkt.