One Piece - Pirate Warriors 3 Review - Gomu Gomu No!

  One Piece liefhebbers kunnen hun hart ophalen, want Pirate Warriors 3 is uit! Luffy's avontuur om piratenkoning te worden levert vooral actie en grappige situaties op. In deze One Piece - Pirate Warriors 3 review kijken wij of deze actie ook kan bekoren.

  One Piece is een razendpopulaire animeserie die al 18 jaar loopt en ook al meerdere games heeft gekregen. En dat is niet zo raar met de gigantische fanbase die er achter zit. Alleen waren de games in kwestie niet allemaal even goed.

  Neem bijvoorbeeld de eerste One Piece: Pirate Warriors die wij beloonden met een nette 7.0, terwijl One Piece: Romance Dawn het er minder goed vanaf bracht met een 5.0. Nu is het tijd voor One Piece Pirate Warriors 3, de derde episode in deze serie van musou games.

  One Piece - Pirate Warriors 3 Review

  Echt voor de fan gemaakt

  In One Piece - Pirate Warriors 3 kruip je voor de derde keer in de franchise in de huid van Luffy die gezworen heeft een piraat te worden. In deze game mag je het verhaal van het begin af aan doorlopen, gezien deze de meeste gebeurtenissen uit de serie redelijk nauw volgt

  Voor de fan van de serie erg tof, maar voor de nieuwkomer wellicht niet de manier om kennis te maken met de wondere wereld van Luffy. De game is namelijk echt op de fan van de serie gebouwd die al redelijk wat details kent.

  In de game wordt namelijk niet ieder detail uitgelicht, want dan zou je een game hebben die een speelduur van 18 jaar zou hebben. Nee, de game volgt de wat grotere gevechten. Tecmo Koei gaat er dus echt vanuit dat je het verhaal achter One Piece al wel kent.

  Als je niet precies weet waar de anime over gaat, verliest de game dan ook een stukje van zijn charme. Dat wil echter niet zeggen dat je er niet van kan genieten, want de game zit boordevol actie en hilarische taferelen. Het verhaal spreekt je dan alleen wat minder aan.

  One Piece - Pirate Warriors 3 Review

  Een musou game met zijn eigen draai

  Die hilarische taferelen van One Piece - Pirate Warriors 3 zijn te volgen in de anime stijl van de serie en dat betekent lekker overdreven. Er zijn talloze filmpjes, plaatjes met tekst en andere toffe momenten in de game verwerkt waar je hard om kunt lachen.

  De game ademt op die manier de sfeer uit de serie en vermaakt je zoals alleen One Piece dat kan doen. Daarbij kun je op veel verschillende en kleurrijke omgevingen rekenen en een soundtrack die alleen maar uniek te noemen is voor One Piece.

  De stemmen zijn in de originele taal en door de originele stemacteurs gedaan wat de game ook authentiek aan laat voelen met de serie. Howel het menu Engels is, krijg je wel Japanse teksten die je op je scherm te zien als je weer een supermove gedaan hebt. Ook deze dragen alleen maar aan het authentieke gevoel bij.

  En dat past precies in de musou games waar Tecmo Koei zo goed in is. Games als Dynasty Warriors en de Hyrule variant ervan gingen One Piece - Pirate Warriors 3 voor en die hadden ook allemaal hun eigen unieke stijl die de games authentiek aan lieten voelen.

  One Piece - Pirate Warriors 3 Review

  Knokken, knokken en nog eens knokken

  Net als de eerder genoemde games draait Pirate Warriors 3 bijna volledig om knokken. Dat klinkt misschien heel plat, maar dat is het niet. Althans, na verloop van tijd niet. In het begin van de verhaalmodus heb je helaas nog niet zo heel mogelijkheden om je vijanden tot pulp te slaan.

  Gelukkig leer je nog in de proloog wat dingen bij en dan kan het echte werk beginnen. Je krijgt er steeds meer combo's bij naarmate je vordert. En daarmee kun je Luffys rubberen ledematen steeds spectaculairder inzetten. En dat mag ook wel, aangezien je het steeds tegen honderden vijanden op moet nemen in een level. Vijanden die er heel soms voor zorgen dat de framerate ietsje inkakt, vooral in de wat grotere levels.

  Een andere leuke toevoeging aan de game is dat je steeds meer bemanningsleden krijgt. Deze zorgen voor wat variatie in de gevechten. De bemanningsleden ondersteunen je dus in je gevechten met hun eigen moves die jouw combo's weer aanvullen. Daarnaast is er nog per bemanningslid een uniek speciale tag team aanval. Deze aanvallen zijn stuk voor stuk erg gaaf om te zien!

  One Piece - Pirate Warriors 3 Review

  Variatie door missies, scores en modi

  Daarbij heb je natuurlijk ook nog missies in ieder level. Deze zijn redelijk simpel, maar zorgen wel voor een doel in de game. Je moet bijvoorbeeld van A naar B gaan om iemand te redden, zoveel mogelijk territorium veroveren of een baas zoals Don Krieg aframmelen.

  De grootste variatie in One Piece - Pirate Warriors 3 komt in de andere modi naar voren. Als je een level in de verhaal modus gehaald hebt kun je deze namelijk in de Free modus spelen. Alleen ben je dan niet aan Luffy gebonden.

  Je kunt de levels in Free Modus dus met iedereen die je vrijgespeeld hebt doorlopen en ieder karakter is uniek qua speelstijl en krachten. In totaal zijn er 37 beschikbare karakters, waarvan er veel vrijgespeeld moeten worden in de Dream modus en die modus bevat nou net de moeilijkste gevechten.

  Het tofste van deze modi is dat je alles dus met andere karakters kunt spelen, maar al snel zal het repetitief worden, omdat het super plat is. Als je van hersenloos poppetjes afslaan houdt of de game even tussendoor speelt, is er geen probleem, maar als je ook maar iets van diepgang zoekt, ben je in deze modi verkeerd.

  One Piece - Pirate Warriors 3 Review

  Een hele toffe game, maar wel specifiek voor de fan

  One Piece - Pirate Warriors 3 is dan ook echt voor de fan van de serie gemaakt en nieuwkomers zullen er veel minder van genieten. Het toffe aan de game is dat het verhaal uit de serie zo nauw doorlopen wordt en dat deze zo uniek aanvoelt op veel vlakken. Daarnaast is het natuurlijk altijd leuk om even duizend mariniers in elkaar te rammelen.

  Er zijn genoeg karakters in de game vrij te spelen, maar jammer genoeg doe je dat vooral in modi die snel repetitief aanvoelen. One Piece – Pirate Warriors 3 is dan ook het leukst als je de game steeds maar even speelt en het vooral niet al te serieus neemt.

  7

  De plus- en minpunten

  • Echt tof voor de fan...
  • Verhaal erg nauw meegenomen
  • Veel (37) vrij te spelen karakters..
  • ..die ook speelbaar zijn in de andere modi
  • ..maar minder voor de nieuwkomer
  • Extra modi worden snel repetitief
  • Soms kakt de framerate wat in

  One Piece Pirate Warriors 3

  Verkijgbaar vanaf 28 august 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.