Zo verwijder je oude berichten in iMessenger

  We hebben laatst al een lijstje gemaakt over de beste manieren om je WhatsApp op te schonen, maar dit is zeker niet de enige App waarbij je berichten kunt verwijderen. Om meer ruimte op je telefoon te creëren kan het helpen om ook oude berichten uit iMessage te verwijderen.

  Tekstberichten

  Een goede manier om meer ruimte vrij te maken is om oude tekstberichten te verwijderen, vooral als je ze toch nooit meer terugleest. Om berichten te verwijderen ga je eerst naar de Instellingen-app. Scroll vervolgens naar 'berichten' en scroll naar beneden tot je bij 'bewaar berichten' komt. Wanneer je op deze optie tikt, krijg je de keuze om berichten voor 30 dagen, een jaar of permanent te verwijderen. Voor veel mensen zal de optie van een jaar het beste uitkomen.

  Helaas is het niet mogelijk om iMessenger berichten te archiveren net als bij WhatsApp. Je mist hierbij de mogelijkheid om berichten terug te kunnen lezen wanneer je ze permanent verwijdert.

  Audioberichten

  Naast tekstberichten is het ook mogelijk om audioberichten te verwijderen. Vaak zijn deze berichtjes niet langer dan een paar seconden en lijken daarom niet heel erg, maar deze korte berichtjes nemen ontzettend veel ruimte in beslag! Het is dus handig om deze berichtjes te verwijderen wanneer je ernaar hebt geluisterd.

  Om de audioberichten te verwijderen, zijn er weer een paar kleine stappen die je moet uitvoeren. Ga eerst naar de instellingen van je iPhone of iPad. Tik vervolgens op 'berichten' en scroll naar beneden tot je het kopje 'audioberichten' tegenkomt. Tik hierna op 'verwijderen.' Hierna is het belangrijk dat je de optie 'na 2 minuten' aantikt. De andere optie is afhankelijk van de instelling die je bij het bewaren van berichten ingesteld hebt.

  Bij het verwijderen van audioberichten lijkt de keuze nog beperkter te zijn dan bij het verwijderen van tekstberichten. Je krijgt bijvoorbeeld niet de keuze om berichten voor een bepaalde tijd te verwijderen zoals 30 dagen of een jaar.

  iCloud

  Er zitten trouwens meer voordelen aan het verwijderen van oude berichten dan alleen wat meer ruimte vrijmaken op je telefoon. Wanneer je iMessage berichten verwijdert, wordt er automatisch ruimte vrijgemaakt op je iPhone en je iCloud. Bij 'iMessage in Cloud' wordt ervoor gezorgd dat alle berichten worden opgeslagen in iCloud. De berichten zijn dan voor alle apparaten beschikbaar. Het neemt dan wel minder beslag in op je iPad of iPhone, maar je online opslag raakt wel een stuk voller. Door berichten te verwijderen, maak je dus meer ruimte vrij op je iCloud.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.