Welke game wil jij in browservorm zien? - XGN Doe Mee

Article
zaterdag, 09 april 2016 om 15:00
xgn google image
Browsergames: de afgelopen week stond er één wel redelijk prominent in het beeld. De XGN Doe Mee is daarom benieuwd naar jullie mening daarover. Welkom bij een nieuwe XGN Doe Mee!
De laatste keer was onze vraagstelling wat jullie nu eigenlijk verwachten van Final Fantasy 15. Een alom geliefde titel waar je wel wat mee moet hebben, zo blijkt ook uit de reacties; slechts ééntje. En die was kortaf. Is misschien ook wel keertje goed. Wij schenken het podium dus nu aan mega-sega:
Kortaf, maar duidelijk. De XGN Doe Mee moet wel toegeven dat je kunt verwachten bij een titel als Final Fantasy dat fantasie een element gaat spelen. Of je dan houdt van de hoeveelheid toegevoegde fantasie, is dan nog maar vraag twee. Maar voor ieder wat wils en de hele reeks van Final Fantasy hoort onder dat motto: love it or hate it.
Goed, genoeg woordenwisseling, tijd voor die nieuwe stelling! Groot nieuws in een klein jasje afgelopen week: de eerste Legend of Zelda was ineens als browsergame te spelen. Dit vanwege het 30-jarige jubileum van de serie. Nintendo heeft de twee oprichters gevraagd het spel offline te halen, en sindsdien is het helaas niet meer mogelijk om als 8-bit Link door de wereld te zwerven. Onze vraag is:

Welke game wil jij in browservorm zien?

Het principe is natuurlijk wel erg tof: een oudere game opnieuw uitbrengen, maar dan als browsergame. Voor iedereen gratis te spelen en er hoeft niks te worden gedownload! Maar wij vragen dus: welke game wil jij in browservorm zien? Misschien een oude klassieker uit de NES-tijd, of SNES-tijd? De originele Ninja Gaiden in je browser of Castlevania? Als The Legend of Zelda lukt, zou andere games ook moeten kunnen.
Maar dat laten wij dus aan jullie over. Vertel ons in de reacties hieronder welke game jullie graag in browservorm willen zien en vertel er ook even bij WAAROM je dat zou willen. Wensen wij jullie nog een fijn weekend! Tot volgende week bij een nieuwe XGN Doe Mee!