Top 10 Game of Thrones Season 8 release verwachtingen

  De Game of Thrones Season 8 release is hier! Met nog maar zes afleveringen te gaan zijn er nog genoeg momenten die fans verwachten. Dit zijn de Game of Thrones Season 8 verwachtingen waar we om staan te popelen.

  HBO

  Met een rijke geschiedenis van de boeken waarop Game of Thrones gebaseerd is en meer fan-theorieën dan dat je in een jaar kunt lezen is er genoeg om uit te kiezen. De verwachtingen hieronder zijn toch echt momenten die reëel gezien kunnen gebeuren doordat de boeken het al eerder deden of omdat het een logisch vervolg van het verhaal is. Nu de Game of Thrones Season 8 release op 15 april plaatsvindt, kun je dit verwachten.

  10. Daario Naharis keert terug

  Wanneer de Game of Thrones Season 8 release daadwerkelijk daar is, is er een flinke kans dat we Daario Naharis terug gaan zien. Hij mag dan een paar seizoenen afwezig geweest zijn, maar aangezien Cersei de Golden Company opgetrommeld heeft lijkt het voor de hand liggend dat Daario daar onderdeel van is. Hij was al eerder de leider van een groep Huurlingen, de Second Sons en kan dit zo opnieuw zijn.

  Of hij nou de leider is of een kapitein, het is voor Daario de ideale kans om zijn ex-geliefde Daenerys ‘Dany’ Targaryen terug te zien. Hij kan zelfs opnieuw de grote held voor Dany worden als hij besluit de leiding van de Golden Company te vermoorden om zo Dany te redden van de troepen van Cersei. Aan de andere kant is het ook aannemelijk dat hij boos is op Dany en met liefde de oorlog aangaat met zijn voormalige koningin, want niets doet zoveel pijn als een gebroken hart en dat is precies waarmee Dany hem achterliet.

  HBO

  9. Cleganebowl

  De kans op een Celganebowl leek verkeken, maar daar is verandering in gekomen. Nadat de acteur achter Gregor ‘The Mountain’ Clegane hintte naar zijn favoriete scene zijn fans opnieuw gaan speculeren. Als zijn favoriete scène niet zijn gevecht met The Viper in seizoen 4 was, moet er dus een gevecht zijn dat het overtreft en dat maakt voor fans duidelijk dat het wel de Cleganebowl moet zijn.

  Het is een term die gebruikt wordt voor het potentiele gevecht tussen Sandor ‘The Hound’ Clegane en zijn false broer The Mountain. Nu de broers beide andere bazen hebben, staan ze recht tegenover elkaar en daarnaast heeft The Hound nog een appeltje met The Mountain te schillen. Hij neemt hem nog steeds niet in liefde af dat zijn gezicht verbrand is door The Mountain toen ze nog kinderen waren.

  HBO

  8. The Walking Dead na-apen

  Wanneer de Game of Thrones Season 8 release daar is, wordt de kans ook groot geacht dat we een flink aantal bekende gezichten gaan zien. We hebben het dan over personages die al lang en breed dood zijn, zoals Hodor die we misschien wel terug gaan zien als zombies in het leger van de Night King. Het is een truc die in het verleden al flink in het voordeel van shows heeft uitgepakt.

  Denk maar aan The Walking Dead, een show die bekend staat vanwege het omtoveren van haar cast in zombies voor een goede afsluiting scene. Het zou de ideale kans zijn om personages die we al jarenlang niet meer gezien hebben nog één keer te kunnen zien. Daarnaast zorgt het voor flink wat drama bij de personages, want om opnieuw een goede vriend te vermoorden is niet zomaar wat.

  Het is zomaar mogelijk, want de Night King kan iedereen die niet verbrand is aan zijn leger toevoegen. Combineer dit feit met het gegeven dat iedereen ten zuiden van The Wall de doden niet verbrandt, en je hebt zowel een gigantisch leger als de kans om oude bekenden terug te halen. De vraag is of we daardoor ook het volgende personages eindelijk gaan zien.

  HBO

  7. Lady Stoneheart

  Lady Stoneheart is een onbekende naam voor een ieder die de boeken waarop Game of Thrones gebaseerd is (Een Lied van IJs en Vuur) niet heeft gelezen. Lady Stoneheart is namelijk een andere naam voor Catelyn Stark die in de boeken maar net de Red Wedding wist te overleven. Haar keel was namelijk niet ver genoeg doorgesneden en door haat gevuld ging ze daardoor op zoek naar iedereen die loyaal is aan de Lannisters. In de boeken liep ze hierdoor zelfs nog Brienne en Podrick tegen het lijf.

  Het verhaal wist nooit de serie te halen, maar een kleinere versie daarvan is in seizoen 8 wel mogelijk. We kunnen haar namelijk voorbij zien komen als één van de ondoden in het leger van de Night King. Hierdoor krijgen fans van de boeken alsnog de langverwachte Lady Stoneheart en kan er een mooi drama ontstaan wanneer één van de Starks hun ondode moeder moet vermoorden om te overleven.

  HBO

  6. Winterfell valt

  Het is niet zozeer een verwachting dat Winterfell de Game of Thrones season 8 release niet gaat overleven, maar eerder een simpele kwestie van logisch nadenken. Het is de eerste grote horde waar de Night King en zijn leger aan voorbij moeten komen in de kruistocht naar het zuiden. Daarnaast is het ook de plek waar Bran, Sansa en Arya op het moment verblijven en waar Jon en Dany op het moment naar toe gaan.

  Het lijkt dus het strijdtoneel te worden voor het eerste grote gevecht tussen de levenden en doden. De verwachting is alleen niet dat dit het laatste strijdtoneel zal zijn, tenzij de serie besluit om het gevecht over meerdere afleveringen uit te trekken. De kans is groter dat de strijd om Winterfell verloren wordt, wat ons bij de volgende verwachting brengt.

  HBO

  5. Personages sterven links en rechts

  Misschien gaat niet iedereen dood dit seizoen, maar er gaan zeker wat geliefde personages sneuvelen. De eerste plaats waar dit kan gebeuren is natuurlijk Winterfell, wanneer het gevecht met de ondoden plaatsvindt. De kans is erg klein dat iedereen daar geschaafd uitkomt, maar daar blijft het niet bij.

  Er is namelijk ook nog steeds een voorspelling over Cersei en hoe zij het loodje gaat leggen. In seizoen vijf zagen we de flashback waarin Cersei Maggy the Frog bezocht om haar toekomst te horen en aangezien die nu grotendeels uit is gekomen, is de kans groot dat het einde van de voorspelling ook uitkomt. Dat is namelijk dat Cersei wordt vermoord door haar ‘kleine broertje’ en waar Cersei denkt dat het hier om Tyrion gaat, verwachten wij juist Jaime.

  De kleine tweelingbroer en Cersei hebben de hele serie al een iets te vriendschappelijke band en het zou extra hard aankomen als Jaime degene is die Cersei moet stoppen. Daarnaast hebben we al gezien hoe hij niet meer loyaal is aan Cersei door het einde van seizoen 7. Ook is Jaime niet vies van het vermoorden van koningen, want naast Kingslayer kan hij door Cersei te vermoorden ook Queenslayer worden.

  HBO

  4. Tyrion is geen Lannister

  We blijven nog even bij de Lannisters, want de volgende theorie wordt ook al jarenlang geloofd. Er zou maar zo een specifieke reden kunnen zijn waarom Tywin zo stellig was in het verkondigen dat Tyrion niet zijn zoon is. Misschien is hij namelijk wel werkelijk niet zijn zoon, maar die van Aerys ‘The Mad King’ Targaryen.

  Het zou betekenen dat Tyrion daadwerkelijk een bastaardkind is van The Mad King, waarvan bekend is dat hij Tyrions moeder wel zag zitten. De onthulling zorgt er ook voor dat Tyrion, Dany en Jon (de drie hoofdpersonen van Game of Thrones) allemaal familie zijn. Het enige wat de theorie tegenhoudt is dat er geen draak meer is voor Tyrion, want Viserion wordt al bereden door de Night King.

  HBO

  3. Reünies

  Als er één ding zeker is, is het wel dat de Game of Thrones season 8 release wederom veel reünies gaat kennen. Er zijn flink wat personages die elkaar al jarenlang niet meer hebben gezien. Denk aan Arya die Jon, Gendry, The Hound en Melisandre nog moet zien of Jon die nog het één en ander te bespreken heeft met Sam en Bran. Daarover later meer.

  Niet elke reünie kan gaan zoals we hopen en misschien zullen sommige wel helemaal niet gebeuren door één of andere ijskoningin (en dan hebben we het niet over Cersei). Game of Thrones heeft eerder al bewezen dat het niet bang is om fans teleur te stellen, want verschillende personages hebben elkaar al net misgelopen in eerdere seizoenen. We sluiten dan ook niet uit dat er personages kunnen sneuvelen vlak voordat een potentiële reünie had plaatsgevonden.

  HBO

  2. Jon ontdekt zijn ware aard

  Het zit er ook al seizoenen lang aan te komen dat Jon erachter komt dat zijn achternaam niet Snow, maar Targaryen is. Inmiddels lijkt iedereen behalve Jon (en Daenerys) te weten dat hij van een adellijke bloedlijn afstamt die niet Stark heet. Het is dan ook aan Bran en Sam om het hem te vertellen wanneer Jon aankomt in Winterfell.

  Toch zit er ook een keerzijde aan het zijn van een Targaryen. Het betekent namelijk dat Jon samen met zijn tante onder de dekens is gesprongen en ondanks dat hij het toen nog niet wist nemen we het hem toch kwalijk. Het is en blijft incest en dat is niet iets om trots op te zijn. Iets als ‘wincest’ bestaat namelijk niet.

  HBO

  1. Wie eindigt op de Iron Throne?

  Natuurlijk zijn er verwachtingen over wie er op de Iron Throne eindigt en wanneer de Game of Thrones season 8 release daar is, zullen we hier zeker een antwoord op krijgen. Het is immers het laatste seizoen na alle oorlog moet er toch een nieuwe heerser komen. Het is logisch om te denken dat het Dany zal zijn aangezien ze al jarenlang verkondigt dat de troon van haar is.

  Toch denken wij dat het niet Dany maar Jon is die de troon zal bestijgen, omdat de Azor Ahai voorspelling die al sinds seizoen 2 een rol speelt het meest op hem van toepassing is. Daarnaast is hij letterlijk het lied van ijs en vuur aangezien zijn ouders een afkomst van de Stark- en Targaryen-familie hebben. Ook heeft Jons geboortenaam Aegon Targaryen nogal een legendarische status in de Game of Thrones geschiedenis waardoor deze verwachting alleen nog maar logischer klinkt.

  Game of Thrones Season 8 release komt dichterbij

  Dit zijn de Game of Thrones verwachtingen voor het achtste en laatste seizoen. De Game of Thrones season 8 release staat voor de deur en al helemaal aangezien het filmen nu afgerond is. De Game of Thrones season 8 release begint op 15 april, zoals één van de castleden al maanden geleden voorspelde.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.