Nacon Revolution Pro Controller 3 Review - Is dit de controller koning?

  Voor elke gamer is het natuurlijk belangrijk om goede accessoires te gebruiken. Of het nou een noise cancelling hoofdtelefoon is of een fijne controller. Voor het tweede zit je hier goed, aangezien wij de nieuwe Nacon Pro Revolution 3 controller in handen hebben gekregen. Deze bedrade en asymmetrische controller biedt verschillende opties om jouw spelervaring naar een hoger niveau te tillen. Lees hier onze Nacon Revolution Pro 3 review.

  Remco Hayes

  Vanaf het moment dat je de doos open doet komt er een hardcase draagtas, een 3-meter lange usb-c kabel, een schoonmaakdoekje en drie setjes met gewichtjes de revue voorbij. Vooral die draagtas is een fijne toevoeging voor bijvoorbeeld gamers die hun controller vaak meenemen. De kabel, die je van de controller kan afhalen is van stof, wat zorgt voor een stevig gevoel ook al rol je deze keer op keer er omheen. Je zou misschien denken: waarom zitten er gewichtjes in de doos? Daar komen we later nog even op terug.

  Remco Hayes

  Een prachtig design

  We zullen beginnen bij het design van de controller. De controller zelf heeft een asymmetrische design, wat we natuurlijk niet gewend zijn van de standaard Dualshock 4-controllers, waar de joysticks naast elkaar staan. Dit is even wennen voor die-hard PlayStation-fans, maar als je hier eenmaal aan gewend bent is het een genot om te gebruiken. Bij de rechter joystick zien we ook een lichtgevende ring, die je met speciale software een andere kleur kunt geven, wat zorgt voor wat extra persoonlijkheid aan je controller.

  Mocht je problemen hebben met het formaat van de normale Dualshock 4-controller, dan zit je bij de Revolution Pro 3 goed, aangezien deze net iets groter is, wat zorgt voor wat meer comfort in de handen. Tijdens het testen ondervonden wij dat we met deze controller veel langer achtereenvolgens konden spelen, zonder kramp in de handen te krijgen.

  Remco Hayes

  Verschillende persoonlijke instellingen

  De Revolution Pro 3 controller kan alleen worden gebruikt met kabel en dus niet draadloos. Voor sommige gamers is dit misschien een nadeel, maar in praktijk zul je geen vertraging ondervinden tussen wat je doet op de controller en wat er gebeurt op het scherm, wat extra fijn is voor bijvoorbeeld e-Sporters, waar reactiesnelheid een heel belangrijk punt is.

  Als je de Revolution Pro 3 controller ziet valt het je misschien op dat er boven de PS-knop vier verschillende LED-lampjes zitten. Deze geven aan welk profiel je op de controller gebruikt. Met de software van Nacon, die je op je computer kunt downloaden, kun je namelijk extreem veel personaliseren op jouw controller. Van de kleur van het lampje tot aan welke knop wat doet en hoe snel de joysticks of triggers reageren.

  Zo kun je voor elke titel een ander profiel maken, aangezien je elke game op een andere manier speelt. Een toevoeging hieraan zijn de vier knoppen die aan de achterkant van de controller zitten. Je kunt deze zo instellen dat ze bijvoorbeeld als triggers of andere knoppen functioneren. Hierdoor hoef je je vingers niet eens meer te verplaatsen om bepaalde knoppen in te drukken.

  Is dit de controller voor de professionals?

  Op papier lijkt de Revolution Pro 3 controller een godsgeschenk, maar hoe uit dit zich in de praktijk? Nu ligt de controller extreem fijn in de hand, maar daar blijft het ook wel een beetje bij. De joysticks hebben een fijne inkeping, waardoor je vingers er niet afschieten, maar verder voelen deze toch niet echt geweldig aan. Dit komt vooral door het goedkope klikgeluid en de extreme soepelheid waarmee je de joysticks kunt gebruiken. Hierdoor mis je snel een schot in bijvoorbeeld Call of Duty: Modern Warfare, omdat het veel te soepel gaat.

  Hiernaast zitten de knoppen op de achterkant op de meest onlogische plek die we maar kunnen bedenken. Als je de controller normaal vast hebt, dan liggen jouw ring en pinkvinger op deze knoppen, maar makkelijk indrukken gaat niet. Vaak druk je de verkeerde knop in, omdat deze zo dicht bij elkaar zitten. Mocht je nou in een competitief potje Call of Duty zitten, dan is dit natuurlijk niet te bedoeling.

  Voeg gewichten toe naar wens

  De personalisatie van de Revolution Pro 3 controller houdt alleen niet op bij kleur, verschillende profielen en knoppen op de achterkant. Hier komt namelijk ook een stukje hardware bij kijken. Zoals we al in het begin van deze review meldden, zaten er in de doos een drietal aan gewichtjes.

  Deze gewichtjes kun je in de handvaten van de controller stoppen om wat meer gewicht aan de controller te geven. Ons advies is om dat zeker te doen, aangezien de controller zelf redelijk licht in de hand ligt. Iets meer gewicht in je handen tijdens het gamen geeft toch wel een gevoel van controle en kwaliteit. En dat mag ook voor de 99 euro die je voor het hele plaatje neerlegt.

  De Nacon Revolution Pro 3 controller maakt de beloftes deels waar

  Als we kijken naar het plaatje van de Revolution Pro 3 controller dan zien we dat het design en de accessoires hier toch echt wel de show stelen, samen met de verschillende profielen die je op de controller kunt installeren. Dat neemt niet weg dat de controller heel fijn in de hand ligt en deze een redelijk fijne spelervaring geeft. Jammer is wel dat de verschillende knoppen wat goedkoop aanvoelen en dat de knoppen op de achterkant op een extreem onhandige plaats zitten.

  7

  De plus- en minpunten

  • Fantastisch design
  • Ligt lekker in de hand
  • Verschillende profielen
  • Knoppen op de achterkant voelen onhandig
  • Joysticks voelen goedkoop aan
  • Redelijk prijzig
  • Niet draadloos (Voor sommige mensen een nadeel)

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.