MSI MEG Trident X Review - Superster met toekomst

  Anno 2020 is MSI één van de vaste namen als het aankomt op hoogstaande hardware waarop je heerlijk kunt gamen. Met laptops en PC’s wordt het PC-landschap verblijdt met talloze apparaten die vaak een glimlach op je gezicht weten te toveren. Of dat ook het geval is voor de MSI MEG Trident X lees je in onze review.

  Met de MSI MEG Trident X schotelt de bekende hardware-fabrikant een gloednieuwe voorgebouwde desktop voor die ervoor moet zorgen dat je de komende jaren niet meer na hoeft te denken over nieuwe videokaarten. De PC is vanaf het moment dat je deze uit de doos haalt klaar om de zwaarste games in de beste kwaliteit te spelen. Tenminste, dat is het idee.

  Beestachtige specs

  Door de indrukwekkende specs zal de Trident X dan ook geen moeite hebben met de meeste games. Met een NVIDIA GeForce RTX 2080 en een tiende generatie Intel Core i9-processor ben je voorzien van kracht die Red Dead Redemption 2 in de medium settings als een zonnetje weet te draaien. Verwacht op 1080p een framerate van boven de 60fps, terwijl je in 4K gamen terugkomt naar een fps die net iets hoger is dan op de PS4 en Xbox One.

  Check hieronder de specs van de MSI MEG Trident X.

  Veel games zijn gemakkelijk in hoge framerate te draaien, want voor een zeer vloeiende ervaring zorgt. Wie een rondje League of Legends speelt kan minstens op een vaste framerate van 120fps rekenen. Ook nieuwe titels als Ori and the Will of the Wisps draaien zonder enige moeite, wat ook wel mag voor een PC die minimaal 2299 euro kost (wij gingen zelf aan de slag met de 3499 euro variant).

  Door middel van de verschillende aansluitingen is het tevens mogelijk om je setup naar hartenlust uit te breiden. Zo is de PC voorzien van twee USB-poorten, een USBC-poort en audio-poorten aan de voorkant. De achterkant heeft daarentegen vier DP-poorten, twee HDMI-ingangen, vijf USB-poorten en nog eens twee extra USBC-poorten. Het is de ideale uitgangspositie voor een monster setup met meerdere schermen.

  Klaar voor de toekomst

  Ook het design mag er wezen, want deze gaat doelbewust voor het gaming-PC uiterlijk. Hoekige randen worden aangevuld met matte behuizing en gleuven voor de RGB-lichten. Deze kleuren vallen extra op als je de matte plaat aan de zijkant vervangt door de tempered glazen plaat. Hiervoor heb je alleen wel zelf nog een schroevendraaier nodig.

  Wel raden we aan om deze te vervangen, want dit maakt het upgraden van de PC op een later moment een stuk makkelijker. Hierdoor kun je de zijkant van de MEG Trident X namelijk gewoon als het ware een deurtje geven die open is te klappen. In het begin, wanneer de nieuwste games in de hoogste kwaliteit te spelen zijn, zal je hier totaal niet naar om hoeven te kijken, maar zoals met wel meer PC’s zal er op ten duur een moment komen waarop je naar nieuwe hardware wil kijken.

  Wanneer dat moment aanbreekt, is het handig om de deur alvast geïnstalleerd te hebben. De vrijheid in het design is dan ook een slimme keuze, want deze laat de deur (letterlijk en figuurlijk) open voor toekomstige upgrades. Door ruimte te laten op verschillende plekken kun je gemakkelijk processoren of videokaarten vervangen zonder dat je de hele PC uit elkaar hoeft te halen.

  Grootheidswaanzin?

  De extra ruimte is opvallend gezien de desktop slechts 13,7 cm breed, 39,6 cm lang en 41,0 cm hoog is. Hierdoor is de PC nog redelijk compact, terwijl je toch lekker kunt blijven sleutelen aan de binnenkant. Die extra ruimte heeft tevens te maken met het feit dat er geen CD/DVD-speler meer te vinden is, wat niet iedereen heel prettig zal vinden.

  Hetzelfde kan gezegd worden over de voorgeïnstalleerde programma’s. MSI heeft soms de neiging om veel (onnodige) software vooraf te installeren op haar PC’s en dat is bij de Trident X niet anders. Deze start bij het opstarten van de PC ook op, terwijl je daar in de meeste gevallen geen zin in hebt. Het verwijderen van deze onnodige programma’s staat dan ook al snel op je checklist voordat je daadwerkelijk klaar bent om van dit bakbeest te genieten.

  MSI MEG Trident X Review - Waar voor je geld

  Wie geen zin heeft om zijn eigen PC te bouwen, maar toch wil genieten van de beste kwaliteit op de PC master race, maakt met de MEG Trident X een goede keuze. Waar je betaal voor de luxe van een vooraf gebouwde PC, zal niet iedereen dit er voor over hebben. Toch is het niet alleen die luxe waar je voor betaalt, maar ook voor de future proofing van je setup.

  Met uitstekende specs en veel ruimte voor upgrades, speelt MSI gamers in de kijker. Gezien games uitermate vloeiend en in onwijs goede kwaliteit draaien (ook in 4K), geniet je met deze desktop in ieder geval voor de komende jaren van de allerbeste kwaliteit. Dat het design ook nog eens lekker compact is en geniet van mooie RGB-kleuren zorgt er dan ook voor dat dit een desktop is die je niet wil missen (indien je het geld hebt).

  8.5

  De plus- en minpunten

  • 4K gamen
  • Vloeiende framerate alom
  • Mooi design
  • Ruimte voor aanpassingen
  • Voorbereid op de toekomst
  • Onnodige software
  • Prijs niet voor iedereen weggelegd
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.