Interview met filmregisseur Joren Molter - De man die het randje opzoekt

  Joren Molter zoekt graag het randje op in zijn films. Heftige onderwerpen als verraad vanwege homoseksualiteit tot vrouwelijke pedofilie; zijn films bevatten het. Hoe gaat hij nou te werk voor zo’n film? Heeft hij specifieke werkprocessen? Je kunt het zien in ons interview met filmregisseur Joren Molter.

  Joren Molter is een Nederlandse filmregisseur die van oorsprong uit Groningen komt en waar wij een interview mee af hebben mogen nemen. Op zijn zestiende publiceerde hij zijn eerste korte film “Full of Life” en werd hiermee geselecteerd voor het Nederlandse filmfestival. Voordat hij achttien werd is Joren zelfs begonnen aan een studie op de Nederlandse Filmacademie als regisseur. Al snel begon hij met het werk als co-regisseur voor de film “Foreigners” die is opgenomen in onder andere New York, Berlijn en Groningen.

  Zijn werk is vooral gebaseerd op intense onderwerpen, zoals de verzwegen drang van de mens. Hier zijn dan ook zijn films KIND en DÒST op gebaseerd. DÒST behandelt bijvoorbeeld de moeilijkheden van het ontdekken van iemands seksualiteit en tegelijkertijd erbij willen horen op de middelbare school. In KIND is te zien hoe een volwassen vrouw omgaat met het feit dat ze verliefd wordt op een zesjarig meisje. Pedofilie is namelijk een van de verzwegen en minst ongeaccepteerde dingen in onze samenleving volgens Molter.

  Een beeld uit de film DÃST van Joren Molter.

  Hoe komt het dat hij dat randje opzoekt? Joren legt dat uit in dit interview. Daarnaast wilden we weten hoe ver hij gaat voor zijn films.

  Molter heeft het in dit interview over zijn films, maar naast regisseren doet hij ook andere dingen. Hij regisseert namelijk ook reclames. De eerste reclame die Joren heeft geregisseerd was zelfs genomineerd voor een SAN accent award. Dit is een communicatieprijs door en voor adverteerders.

  Nog een interview als die met filmregisseur Joren Molter

  Dit is niet de eerste keer dat wij van XGN een interview hebben met een filmregisseur. Eerder hebben we ook een interview afgenomen met de regisseur van de film The Possession of Hannah Grace, Diederik van Rooijen. In ons eerdere artikel over dit interview met meneer Van Rooijen kun je hier meer over lezen. Ook hadden we eerder een interview met David Ayer.

  Naast filmregisseurs interviewen we ook game-regisseurs. We hebben onder andere een interview gehad met regisseur Hideaki Itsuno over Devil May Cry 5 Bloody Palace. Mocht je hier meer over willen weten dan kun je dat lezen in ons eerdere artikel van het interview met Itsuno.

  Benieuwd naar Molters werk? Zijn film Dòst is online te kijken.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.