MSI GS63VR 7RF Review - Minimale laptop met maximale kracht

  De MSI GS63VR 7RF is de nieuwste laptop in MSI's Stealth Pro lijn. De laptop is uitgebreid met een harde schijf van twee terrabyte en is nu verkrijgbaar met een Ultra HD beeldscherm. Wat deze laptop allemaal in huis heeft, lees je in de MSI GS63VR 7RF review.

  De MSI GS63VR 7RF ziet er op het eerste oog, zonder het verlichte toetsenbord aan, uit als een doodnormale laptop. Maar deze laptop behuist meer dan alleen de standaard onderdelen, net zoals zijn broertje de GS73VR.

  ''Shatter the desktop performance cliché'', zo zegt MSI op haar site. Dat is wat MSI met de GS63VR 7RF wil: bewijzen dat laptops ook krachtige computers kunnen zijn.

  De laptop kost op het moment rond de 2000 euro. Een prijs die zelfs voor een gaming laptop best hoog is. In onze MSI GS63VR 7RF review bekijken we of deze laptop dat geld waard is.

  MSI GS63VR review logo

  Netjes doch onopvallend

  Eenmaal uit de doos gehaald, die er overigens bijna net zo strak uit ziet als de laptop zelf, is te zien hoe compact de laptop eigenlijk is. Wanneer je hem in handen neemt, valt meteen op hoe licht hij is. De laptop weegt namelijk ongeveer 1,9 kilogram, wat erg licht is voor zijn doen.

  Daarnaast is de laptop ongeveer 1,8 cm hoog wanneer je deze dichtklapt. Al met al is de laptop dus erg handzaam en kan je deze gemakkelijk overal naar toe nemen. Verder is de laptop afgewerkt met zwart aluminium, wat ervoor zorgt dat de laptop er netjes doch onopvallend uitziet. Wel blijven vingerafdrukken erg snel achter op het aluminium, dus pas op dat je deze niet met al te vette vingers aanraakt!

  De trackpad zit linksonder het toetsenbord en is erg dichtbij de WASD-knoppen geplaatst, wat ervoor zorgt dat je deze soms dus per ongeluk aanraakt tijdens het gamen en je een gekke beweging in een game laat doen. Gelukkig is deze uit te zetten via een toetsencombinatie, maar het is wel iets waar je op moet letten.

  MSI GS63VR review trackpad

  Aan de buitenkant

  Eenmaal open geklapt valt de laptop pas echt op. De MSI GS63VR 7RF beschikt namelijk over een geheel verlicht toetsenbord van Steelseries, waarvan de kleuren en modi aan te passen zijn via de MSI Dragon Center software die op de computer zit. De toetsen zijn helaas niet individueel aan te passen, alleen in drie secties. Zo zijn de kleuren hiervan aan te passen en kan het licht over je toetsenbord golven of zelfs mee bewegen op de audio.

  Het toetsenbord van de laptop zelf is fijn om mee te typen en biedt genoeg comfort voor lange typsessies. De toetsen zelf zijn erg glad wat ervoor zorgt dat je handen over het toetsenbord glijden wanneer je typt. Ook de trackpad is erg responsief en gemakkelijk in gebruik.

  De MSI GS63VR 7RF beschikt over meerdere in- en uitgangen voor al je beeld, data en HiFi. De laptop bevat één USB 3.1 port, drie USB 3.0 poorten, één USB 2.0 port, een SD-ingang, een HDMI-uitgang en een Mini-Displayport. Het is dus mogelijk om op de GS63VR twee extra monitoren aan te sluiten en zo je hele bureau te vullen met één laptop.

  Ook de Killer Network LAN poort die terug te zien is in MSI's Z170A Gaming M5 moederbord is aanwezig. Deze zorgt ervoor dat al je games voorrang hebben in het internetverkeer en de beruchte lag voorkomt.

  MSI GS63VR review ports

  Een gaming PC die in je rugzak past

  De MSI GS63VR 7RF is erg strak en licht, maar laat het uiterlijk van deze laptop je niet bedriegen. De PC is namelijk naast erg compact, ook enorm krachtig. De MSI GS63VR 7RF is de eerste laptop die uitgerust is met een GTX 1060 kaart, een van NVIDIA's nieuwste mid-end grafische kaarten en een Intel Core i7-6700HQ.

  De GTX 1060 mag dan wel het instapmodel zijn in de GTX 10 serie, toch kan jij jouw favoriete PC-games gemakkelijk op hoge setting spelen met deze grafische kaart. De GS63VR 7RF draait games als Battlefield 1 en Overwatch prima op hoge settings met meer dan 60 frames per seconde.

  Ook is de laptop zelfs geschikt om virtual reality games op te spelen. Als je thuis dus een HTC Vive of een Oculus Rift hebt, en je wilt niet gebonden zijn aan de locatie van je desktop PC, dan is de MSI GS63VR 7RF een laptop die je kan helpen.

  De laptop krijgt in de GeekBench benchmark, die wij hebben gebruikt voor deze review, een Multi-Core Score van 12980. Een vergelijkbare score met de HP Omen, die erg hoog is aangezien het gemiddelde net onder de 8000 ligt.

  Waar de laptop wel moeite mee krijgt na intensieve gamesessies, is de hitte. De laptop wordt erg snel warm bij het spelen van games. Vervelend als je gebruik maakt van het toetsenbord op de laptop zelf wanneer je gamet en je je polsen moeten rusten op de laptop.

  Over een goede monitor hoef je bij de MSI GS63VR 7RF geen zorgen te maken. Het ingebouwde beeldscherm is namelijk een 15.6 inch Ultra HD (3840x2160) IPS display. De kleuren komen goed over op het scherm waardoor games, maar ook films en series, een plezier zijn om naar te kijken op de GS63VR 7RF.

  Wat is een gaming laptop nou zonder ruimte om al je games op te downloaden? Ook hier laat de MSI GS63VR 7RF laptop je niet in de steek. Zo zit er een harde schijf van twee terrabyte in samen met een PCI-E SSD van 256 gigabyte. De laptop start binnen vijf seconden op en de laadtijden van alle programma's die op de SSD staan zijn aanzienlijk korter.

  Als laatst beschikt de MSI GS63VR 7RF over 16 gigabyte DDR4 RAM geheugen. Je kan meerdere programma's open laten staan op je PC zonder dat je er iets van merkt. Kortom de GS63VR 7RF beschikt over alles wat een PC-gamer nodig heeft in een laptop.

  MSI GS63VR review toetsenbord

  MSI GS63VR 7RF Review - Strakke en krachtige laptop

  De MSI GS63VR 7RF is een echte gaming laptop die het op kan nemen tegen de desktops. De laptop draait al je games prima en is zelfs klaar voor virtual reality. Het enige wat je nodig hebt, is een goed gevulde portemonnee. Met een prijs van 2.000 euro is de laptop duur, maar krijg je wel absoluut waar voor je geld.

  Naast een sterke gaming laptop krijg je met de MSI GS63VR 7RF ook een laptop die je gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen. De laptop is compact, licht en ziet er daarnaast ook nog eens strak uit. Of je nou een laptop waar je gemakkelijk op kan werken of een laptop waar je lange game sessies mee kan houden, de MSI GS63VR 7RF zal je niet teleurstellen.

  Je kunt de MSI GS63VR 7RF onder andere hier bestellen bij Bol.com voor € 1.999,-

  9

  De plus- en minpunten

  • Een GTX 1060 in een laptop
  • Overige onderdelen zijn zeer sterk
  • Erg compact en licht
  • Fijn toetsenbord met mooie lichten
  • Ultra HD monitor
  • Aan de prijzige kant voor een laptop
  • Wordt erg heet tijdens het gamen

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.