Moto G7 Plus Review - Een buitengewoon goede budget smartphone

  Herinner je die mobiele telefoons die je kon openklappen om op te nemen nog? Een van die telefoons was de Motorola Razr. Dat was toen, tegenwoordig maakt Motorola ook smartphones. Of dit ze ook een beetje lukt, lees je terug in deze Moto G7 Plus review.

  De Moto G7 Plus is het flagship model van de nieuwe G7-serie. Voor deze smartphone ga je 299,99 euro betalen, waardoor we het nieuwste apparaat van Motorola in de budget categorie kunnen plaatsen. Naast dit flagship model zijn er nog drie andere smartphones aangekondigd: de Moto G7, Moto G7 Power en Moto G7 Play. Voor deze review zijn we aan de slag gegaan met de Moto G7 Plus, het duurste en tevens meest geavanceerde model van Motorola. Meteen goed om te weten: de Moto G7 Plus maakt gebruik van Android 9 Pie en wordt het komende jaar van updates voorzien.

  Een gelikt ontwerp

  Meteen wanneer je de Moto G7 Plus verlost van de verpakking valt het mooie design van de smartphone van Motorola al gelijk op. Het 6.2-inch scherm, waarop je met gemak een van de beste Netflix series van 2018 kijkt, ziet er mede dankzij de waterdruppel-notch prachtig uit. Het enige nadeel van de voorkant van het scherm is de bezel aan de onderkant, waar de naam van het merk op staat. Vooral bij apps met een lichte achtergrond, bij bijvoorbeeld YouTube, zie je dit erg goed en wordt het daar niet per se mooier van. Het is alleen niet alleen de schoonheid die belangrijk is.

  Het scherm is namelijk gemaakt van Corning Gorilla Glass, waardoor het niet na de eerste de beste val uit elkaar spat. Een wedstrijdje smartphone gooien is overigens nooit slim, dus dat raden we bij dezen ten zeerste af. Ook een spatje water kan geen kwaad, maar neem je een duik in het zwembad met de Moto G7 Plus, gaat de smartphone het niet overleven. Wanneer je toch nog wat extra bescherming wilt, hoef je niet ver te zoeken. Er wordt namelijk een transparant hoesje meegeleverd die de Moto G7 Plus beschermt tegen eventuele valschade. Doordat het hoesje transparant is, zie je ook het mooie design aan de achterkant van de smartphone.

  Want ook de achterkant van de Moto G7 Plus ziet er gelikt uit. De dubbele camera, waar we het later nog over gaan hebben, zit in het midden. Ongeveer een centimeter daaronder zit de vingerafdruksensor met daarop het Motorola logo. Deze ene centimeter zorgt ervoor dat er geen vette vegen op jouw camera komen, zodat je altijd mooie foto’s kunt maken.

  Eigen foto

  Prima foto’s met het juiste licht

  Met de 16MP dual camera maak je prachtige kiekjes, maar niet zo mooi als met andere (duurdere) smartphones. De camera voelt af en toe traag aan en de camera lijkt last te hebben van te weinig lichtinval. Wel zorgt de portretmodus voor prima selfies, maar er zijn ook een aantal handige AI-features. Zo kun je instellen dat de smartphone automatisch een foto maakt wanneer de mensen op de foto lachen, waardoor je over het algemeen een leuke spontane foto hebt. Dit zorgt ervoor dat zelfs de leken op het gebied van fotografie schitterende plaatjes kunnen schieten. Er zijn nog meer handige functies dan alleen die van de voorcamera.

  Deze andere handige functies worden onder één term samengevat: de moto experiences. Hiermee kun je in een handomdraai je camera openen en met twee keer schudden gaat je zaklamp aan. Dit zijn functies die we niet zien op de nieuwe iPhones, terwijl die de smartphones van Apple minimaal drie keer duurder zijn dan de Moto G7 Plus. Het zijn geen baanbrekende functies, maar het gebruiken van de smartphone wordt wel weer een stukje makkelijker gemaakt.

  Eigen foto

  Prachtig stereo geluid van Dolby

  Wanneer je naar filmpjes van je favoriete YouTuber of naar een leuke Netflix serie kijkt, is het scherm uiteraard belangrijk. Net zo belangrijk is het geluid dat er uit de smartphone komt. Dat zit wel snor bij de Moto G7 Plus, want er wordt gebruik gemaakt van Dolby Audio stereo speakers. Ten eerste kan het geluid erg hard, terwijl het ook nog eens zuiver blijft. Muziek luisteren is een pretje met deze smartphone, maar ook het geluid van clashende zwaarden in Game of Thrones klinkt weergaloos.

  Geen dagelijkse zoektocht naar het stopcontact

  Een groot scherm is fijn, mooi geluid is heel handig, maar een goede batterij blijft toch wel een van de meest cruciale onderdelen van een goede smartphone. Niets is vervelender dan die dagelijkse zoektocht naar een stopcontact omdat je smartphone na het kijken van een paar memes uitvalt. De batterij, met 3000 mAh, van de Moto G7 Plus is uitstekend, want je kunt er makkelijk een hele dag mee volhouden.

  We hebben de smartphone geen jaren getest, dus over het afnemen van de kwaliteit van de batterij kunnen we niets zeggen. Wel weten we dat de smartphone binnen een mum van tijd weer is opgeladen door middel van de TurboPower charging. Ideaal dus, ook wanneer je batterij na verloop van tijd wat sneller leeg gaat.

  Eigen foto

  Kan alle features aan die je van een smartphone verwacht

  Ook de hardware in de Moto G7 Plus is prima voor de gemiddelde gebruiker. Het appen, bellen, Netflixen, Snapchatten, Instagram foto’s plaatsen en bekijken gaat prima. Ook Pokémon Go kan prima worden gespeeld op dit apparaat, maar wanneer je naar grotere games, die meer vragen van je toestel, gaat kijken, merk je dat dit niet ideaal is. Fortnite Battle Royale wordt niet ondersteund op de Moto G7 Plus. PUBG kan dan weer wel worden gespeeld, maar wel op de allerlaagste settings. Meer dan dit kun je eigenlijk ook niet verwachten van een smartphone van ongeveer 300 euro.

  De Moto G7 Plus maakt namelijk gebruik van een Qualcomm Snapdragon 636 processor. Dat is geen extreem grote jongen als de Snapdragon 845, maar het is zeker niet slecht. Daarnaast kun je de opslagruimte, die normaal 64GB is, uitbreiden tot maar liefst 512GB, waardoor al jouw video’s, foto’s, apps, muziek en Netflix series kunnen worden opgeslagen.

  Eigen foto

  Moto G7 Plus review - Uitstekende smartphone voor een zacht prijsje

  Al met al is de Moto G7 Plus een uitstekende smartphone voor de reguliere gebruiker. Je kunt er geen zware games op spelen, maar het kijken van een Netflix serie gaat zonder problemen op het grote 6.2-inch scherm. Het geluid dat uit de speakers komt is fenomenaal, waardoor je af en toe zelfs het gevoel krijgt dat een extra speakerset overbodig wordt.

  Ook de camera is prima, maar niet zo goed als je van andere flagship smartphones gewend bent, maar als we eerlijk zijn kun je voor deze prijs niet veel meer verwachten van een smartphone. De Moto G7 Plus heeft alles wat je van een smartphone van 300 euro kunt verwachten, dus wanneer je geen zin hebt om meer dan duizend euro uit te geven aan een nieuwe iPhone of Samsung Galaxy S10, dan is dit de ideale oplossing voor jou.

  De Moto G7 Plus is nu verkrijgbaar, in rood of blauw, voor 299,99 euro.

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Groot scherm
  • Lange batterijduur en snel opladen
  • Speakers
  • Moto experiences
  • Camera is niet geweldig
  • Niet de beste processor

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.