Moto C Plus Review - De beste keus op een budget

  Smartphones gemaakt door Motorola worden nog wel eens onderschat. Iedereen praat over de nieuwe iPhone en de nieuwe Samsung Galaxy en op die manier worden smartphones zoals deze vergeten. Maar is dat wel terecht? De Moto C Plus review geeft je het antwoord.

  Het is al lang geen zomer meer, maar de Moto C Plus komt in een doosje dat je meteen weer terug laat denken aan die mooie zomerdagen. Felle kleuren en waterijsjes springen je tegemoet. Dat doet natuurlijk niet iets voor elke koper, maar het oog wil ook wat. Ook al is het pas de verpakking van de telefoon.

  Een simpel maar energiek ontwerp

  Maar de Moto C Plus is ook zeker geen lelijke telefoon. Het ontwerp is simpel en de telefoon past perfect in de meeste mensenhanden. De knopjes zijn minimalistisch vormgegeven, in simpele vormen. Eigenlijk valt het frame bijna weg, omdat het zo onopvallend eruitziet.

  Als je de telefoon aanzet, dan lijkt hij wel meteen levendiger. De kleuren van het beeldscherm zijn helder. Het opstarten van de telefoon duurt trouwens ook niet lang; voor je het weet staat je telefoon aan en kun je ermee aan de slag.

  Moto C Plus Review

  Niet het nieuwste van het nieuwste

  Staat je telefoon aan, dan moet je wel uitkijken met de hoeveelheid apps die je tegelijkertijd aan hebt staan. De Moto C Plus heeft geen superieure verwerkingssnelheid (een processor van 1GB) en zal traag worden als je teveel aan hebt staan. Je moet bijvoorbeeld niet drie chatapps, Facebook en twee games tegelijk aanzetten; dan gaat het mis.

  Wat de Moto C Plus bijzonder goed doet, is opladen en opgeladen blijven. Waar sommige smartphones meer aan de oplader liggen dan dat ze zonder kunnen, kan je deze telefoon rustig een dagje meenemen zonder enige soort oplader. De telefoon is binnen een half uurtje volledig opgeladen en gaat dan zeker een uurtje of acht mee.

  Wat hier ook aan meewerkt, is de wat minder high-end hardware van de telefoon. Deze is niet bijzonder slecht, maar kun je ook niet de beste in zijn soort noemen. Hoe dan ook, vanwege de bescheiden hardware gaat de telefoon wel langer mee op een volle accu.

  De oplader van de telefoon is wel een klein minpuntje. De kabel is kort en de stekker is groot en onhandig. Mocht je het type persoon zijn dat graag altijd een oplader bij zich heeft, dan doe je er goed aan om in elk geval een langere kabel te kopen. Gelukkig laadt de Moto C Plus op via micro-USB en heb je een kabeltje dus zo gevonden.

  Onder de wat magere hardware vallen ook de camera’s. In alle eerlijkheid zal je voor een andere telefoon moeten gaan als de kwaliteit van de foto’s een belangrijk punt voor je is. De camera aan de achterzijde van de telefoon maakt 8 megapixel foto’s en de camera aan de voorkant heeft maar 2 megapixel tot zijn beschikking. Deze camera’s zijn zeker niet geheel onbruikbaar, maar fans van echt pure beelden zullen er bedrogen uitkomen.

  Moto C Plus Review

  Makkelijk en goedkoop

  Fijn aan de Moto C Plus is zijn no-nonsense versie van Android. De telefoon draait op een versie van Android Nougat waar Lenovo wat aanpassingen aan heeft gemaakt. Er is één app toegevoegd - de Moto app - en het menu ziet er wat anders uit dan je gewend bent van Android. Maar de telefoon staat dus niet compleet vol met apps die je niet zult gebruiken en ook niet kunt verwijderen.

  Je kunt twee simkaarten in de Moto C Plus stoppen, wat handig is voor iedereen die privé en werk graag gescheiden wil houden. Ook kun je het geheugen uitbreiden met een micro-SD kaartje. De Moto C Plus is in Nederland verkrijgbaar voor een adviesprijs 119 euro; een zeer redelijke bedrag voor een dergelijk toestel.

  Moto C Plus Review

  Moto C Plus Review - Voor iedereen die wat minder te besteden heeft

  Is de Moto C Plus een telefoon die kan meeknokken in het land van Sony en Samsung? Zeer zeker wel. Met zijn prijs als beste kwaliteit is deze telefoon geschikt voor iedereen met een budget. Onhandigheden en bescheiden tech daargelaten is de Moto G Plus een prima telefoon voor iedereen die een beetje krap zit, maar wel een smartphone wil die alle basisfuncties afvinkt.

  7.5

  De plus- en minpunten

  • Lage aanschafprijs
  • Weinig onnodige apps
  • Accu gaat lang mee en laadt snel op
  • IJsjes op het doosje!
  • Geen bijzonder goede camera
  • Hardware niet razendsnel
  • De oplader is onhandig

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.